Piękny nalot![]()
Piękny nalot![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Cała seria z uliczek Saint - Louis bardzo klimatyczna. Super, że mimo trudności udało się też sfotografować ludzi przy pracy z rybami w Guet Ndar.
Pokazuj śmiało, takich informacji nigdy za wiele.
Ptasie kadry z pelikanami super. Nie dziwi mnie, że zapach tak intensywny, one przecież przerabiają ogromną ilość ryb dziennie.
Pozdrawiam
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Świetne foto - ptasie.
Kwiatek też fajowy.
Pozdrawiam.
Różowe słone jezioro (Lac Retba) znajduje się niedaleko Dakaru, oddzielone tylko pasmem wydm od oceanu. Swój specyficzny kolor, uwidaczniający się przy odpowiednim kącie promieni słonecznych, zawdzięcza wytwarzającym czerwony pigment algom (dunaliella salina). Kąpiel w jeziorze podobnie jak w Morzu Martwym jest dosyć osobliwaDo dziś pozyskuje się sól z jeziora którego maksymalna głębokość nie przekracza 3 metrów.
sól jest jodowana jodanem potasu
dookoła jeziora zakładane są poletka warzywne
![]()
oj bardzo ciekawa ostatnia porcja wiedzy i zdjęć
poza tym ptasie piękne - to i to urzekły mnie totalnie - a to drugie - przyczajony taki przypomina mi tego Pana z kreskówki - karramba![]()
Ostatnio edytowane przez gulasz ; 30.01.16 o 16:15
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Cieszy mnie kolejny spec od ptaszorów, znakomite serie i kolejna porcja wiedzy, dzięki.
Jacek
Ostatnio edytowane przez robtor ; 30.01.16 o 17:39
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Po śladzie solnym trafiłem
Żartuję, cały czas obecny![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||