gratuluję pięknych fot wyszomirzebokochody świetne
gratuluję pięknych fot wyszomirzebokochody świetne
Dzięki za kolejne piękne kadry. Stwierdzam, że strojnica to bardzo wdzięczny do fotografowania owad - poprzez swoje kolory. Poza tym, w moim przypadku, całkiem spokojnie pozowała.
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
... kurde - super te Twoje fotki.
Gratulacje i pozdrówka.
Dzięki za komentarze. Dziś - mały reportaż z ciekawej sytuacji, której nie udało mi się wykorzystać (a może i nie tylko mi, ale i fotografowanemu modelowi?).
Przyłapany na białych kwiatkach bokochod usiłował mnie odstraszyć przyjmując pozycję obronną:
490.
W pewnym momencie na kwiatku obok niego usiadła mała muszka. Pamiętałem zdarzenie sprzed kilku lat gdy widziałem jak w takiej sytuacji bokochod błyskawicznie się odwrócił i pochwycił muszkę, więc przygotowany czekałem na dalszy rozwój sytuacji:
491.
Nagle muszka przeleciała na nogę pająka - niestety lądując poza głębią ostrości ustawionej na jego oczy. W takiej sytuacji zawsze wykonuję najpierw zdjecie bez ruszania ostrości (trzeba sytuację udokumentować zanim muszka odleci) a potem dopiero próbuję skorygować ustawienie tak, by złapać w głębi ostrości zarówno 'twarz' pająka jak i jego potencjalną ofiarę.
492.
Niestety pająk prawdopodobnie rozdrażniony bezczelnością muszki łażącej mu po nodze nie chciał siedzieć spokojnie co uniemożliwiło mi zrobienie zdjęcia tak jak planowałem - zrobiłem kilka prób, ale ostrej muszki wraz z 'twarzą' pająka złapać się nie udało![]()
493.
Po kilku sekundach muszka odleciała - i wtedy na zakończenie sesji sportretowałem jeszcze pająka:
494.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Za kazdym razem jak tu zagladam to jestem zachwycony pieknymi kadrami.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Zawsze lubie tu zagladac
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ja też zaglądam i oblechy oglądam.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.