Strona 29 z 39 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 383

Wątek: Ciekawe, fotograficzne

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    jeśli już o tym było to przepraszam, ale nie dam rady przejrzeć dokładnie wszystkich postów i sprawdzić linków, a to akurat mnie bardzo zainteresowało. Może ktoś jeszcze nie widział? Dotyczy to fotografii przedstawiającej Luisa Fernando Candelę....
    Ja polecam obejrzeć żeby wiedzieć jak sami siebie możemy robić w balona: "perspektywa ma jednak znaczenie"
    P.S. ja akurat lubię taki oryginalny punkt widzenia
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 17.12.15 o 16:43
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    co prawda link do twarzoksiążki - ale dość mocny przekaz w większości prac

20 ilustracji, które zatrzymają Twój świat w miejscu.
    A nie wydaje Ci się, że umysł współczesnego człowieka stracił wrażliwość? Szczepiony jest codziennie świeżą i bardziej krwawą dawką obrazów domiesień prasowych. Czasami dopiero fizyczne zbliżenie się do zagrożenia powoduje otrzeźwienie i refleksje.

Co do historii z Hemingwayem, dziś mogłaby mieć jeszcze jedno znaczenie. Buty były nigdy nieużywane, gdyż dziecko miało ich nadmiar. Kontekst czasów Hemingwaya od razu wskazywał jednoznaczne skojarzenia. Współczesna najkrótsza smutna historia mogłaby być jeszcze krótsza.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    A nie wydaje Ci się, że umysł współczesnego człowieka stracił wrażliwość? Szczepiony jest codziennie świeżą i bardziej krwawą dawką obrazów domiesień prasowych. Czasami dopiero fizyczne zbliżenie się do zagrożenia powoduje otrzeźwienie i refleksje.
    nie wydaje mi się..
    mam to szczęście otaczać się ludźmi, którzy udowadniają mi niemal każdego dnia, że pierwsze zdanie Twej wypowiedzi mogę na szczęście łatwo obalić - patrząc na nich..
    a ogół - szczerze dla mnie nie istnieje - jesteśmy tak różni, że staram się nie uogólniać

---------- Post dodany o 13:18 ---------- Poprzedni post był o 13:16 ----------

co do linka ktory wrzuciła jarmana - widziałam to - perspektywa ma wielkie znaczenie - i chyb akażdy fotograf ma tego świadomość
    zdjęcia tam wrzucone są mega dobre
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Za fotografią ślubną nie przepadam, a nawet od niej stronię, ale ta sesja bije na głowę wszystko co w tym temacie do tej pory widziałem. Niesamowita sprawa. Brawa za pomysł, odwagę i wykonanie. Warto obejrzeć
    http://fabrykakreatywna.pl/2015/12/2...-wars-wedding/
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Za fotografią ślubną nie przepadam, a nawet od niej stronię, ale ta sesja bije na głowę wszystko co w tym temacie do tej pory widziałem. Niesamowita sprawa. Brawa za pomysł, odwagę i wykonanie. Warto obejrzeć
    http://fabrykakreatywna.pl/2015/12/2...-wars-wedding/
    Fajny pomysł na wesele
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Andtor2, coś musisz mieć nie tak. Wygląda tak jakby nie wczytywało wszystkiego. Nie masz jakieś wtyczki modyfikującej treść? Może to jakiś przypadek, który nie jest wart rozkminiania. Wejdź na Flickra autora: https://www.flickr.com/photos/takashikitajima.

---

A poza tym fajny pomysł z tymi zdjęciami. Warto przypomnieć sobie freelensing, czyli tilt-shift za darmo .

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Andtor2, coś musisz mieć nie tak. Wygląda tak jakby nie wczytywało wszystkiego. Nie masz jakieś wtyczki modyfikującej treść? Może to jakiś przypadek, który nie jest wart rozkminiania.
    ---

.
    Za to piękny czerwony wychodzi......
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Andtor2, coś musisz mieć nie tak. Wygląda tak jakby nie wczytywało wszystkiego. Nie masz jakieś wtyczki modyfikującej treść?
    Na to wygląda, że cuś nie tak. Robiłem nawet Odświeżanie Firefoksa (przywracanie domyślnych ustawień). Wówczas wtyczki są usuwane, jednak bez pozytywnego rezultatu, jeśli chodzi o tamtą stronę. Jest tak samo.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Na to wygląda, że cuś nie tak. Robiłem nawet Odświeżanie Firefoksa (przywracanie domyślnych ustawień). Wówczas wtyczki są usuwane, jednak bez pozytywnego rezultatu, jeśli chodzi o tamtą stronę. Jest tak samo.
    no to ta z tyłu zimna.....
    ja już wyczerpałam swoje pomysły....
    ale w sumie to wolałabym wiedzieć, czy jest na to jakiś sposób bo znam swoje szczęście i kto wie czy lada moment i mnie coś podobnego nie spotka, a wtedy pewnie będę siarczyście kląć...