Zawody jeździeckie w warunkach studyjnych raczej nie wchodzą w gręNa tło wpływu nie ma się żadnego, zwykle rządzi tłum i reklamowa komercja oraz warunki miejsca, można co najwyżej wybrać którą reklamę albo którą część tłumu wybrać na tło, ale tez nie zawsze, bo takich w tłumie, co włażą notorycznie w kadr w chwili ujęcia jest mnóstwo. Każdy poluje na coś ciekawego i nie patrzy na innych.
Pozostaje rozmywanie tła, ale też nie wszystko da się rozmyć, zależy od ujęcia....
Takie życie
P.S.
podejrzewam, że jest sporo takich fanatyków, którzy bawią się potem w kompie i rozmywają wszystko co się da albo wycinają i wklejają na jakie chcą tło, ale to nie moja bajka.... Wtedy dla mnie to już nie byłaby ani fotogafia ani dokument, a tu o dokument chodziło najbardziej![]()
Ostatnio edytowane przez jarmana ; 15.12.15 o 12:45 Powód: PS
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
a dzięki, dzięki
czemu na niebiesko?hmmm.... nie spytałam bo jak mam fotografować w tłumie to myślę tylko o tym, żeby mi aparatu z łapy nie wywalili Ci, co maja mocniejsze łokcie
, ale nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek związek z symboliką....
Na tych zawodach był klub z Warszawy, który tam bywał na wakacjach ze swoimi członkami i ich końmi. To Oni mają takie pomysły. W klubie Hermanowskim nikt wcześniej koni nie malował. To jakaś ponoć specjalna nieszkodliwa farba/barwnik (nie do końca wiem) i albo nie było w innym kolorze, albo ten kolor najlepiej sprawdzał się na koniach wszelkiej maści... Na 100% nie wiem, ale tak wnioskuję![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Rados, czym uchwyciłeś zawody jeździeckie ?
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...