W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Iso mam ustawione na max 1600, domyslnie: 100, zdjecia z jpegów po lekkiej korekcie jasnych parti - lekko przepala względem XZ-2, bo do niego będę porównywał stylusa w kolejnych postach, ostrość na 0 w aparacie i nic przy niej nie robię.
Dla mnie subiektywnie szum jest nieco wyższy w Stylusie 1, niż w XZ-2. W tym pierwszym mam ISO 1000, w drugim ISO 1250. Na upartego można oba ciągnąć do 2000, ale to jak już naprawdę musimy mieć zdjęcie.
Mnie zastanawia jak by sobie poradził w fotografii makro...Mike017 jak masz coś jeszcze z makro to wstaw
Ostatnio edytowane przez And.N ; 20.09.15 o 13:40
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ostatnio edytowane przez Mik3 ; 20.09.15 o 14:55
Na razie ustrzeliłem tylko tego konika, ale widzę że będzie dobrze - podobnie jak w XZ-2, choć odlegość minimalna to 5 cm dla super makro w stosunku do 1 cm XZ-2, G7X Canona nie miał makro w porównaniu do olków.
Zdjęciami makro na pewno sie jeszcze pochwalę, tylko zapoluję na odpowiednie motywy
P.S.
Zdaje mie się, że nie wielu tu posiadaczy Stylusa, zdjęcia praktycznie żadnego !