Strona 623 z 729 PierwszyPierwszy ... 123523573613621622623624625633673723 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6.221 do 6.230 z 7284

Wątek: Zdjęcia helmutha

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Zwykłe nieporozumienie, odczytałem, że słowa "Nie dałem rady" tyczą się naświetlania na histogram. Przepraszam jeśli uraziłem swoją wypowiedzią.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    ...
    Dla tych co "posiadają" język obcy wklejam zdjęcie plakatu, których kilka stało koło instalacji. Może coś wyczytają

Załącznik 157025
    Tak właśnie robię ale, jak pisałem, cała instalacja była w cieniu a popołudniowe niebo bardzo jasne.
    Nie dałem rady.
    No tośmy się doczekali czasów, gdy Niemcy do Niemców pisza po angielsku...
    Zadziwiające czasy.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Zbliża się 25 rocznica zjednoczenia Niemiec i to z tej okazji instalacja będzie pokazywana w kilku Miastach.
    Jakie jest przesłanie tej instalacji nie udało mi się jednoznacznie ustalić. Tytułowe "Przekraczanie (czy przełamywanie) granic" jest różnie interpretowane ale zdaje się ma nawiązać do aktualnych wydarzeń. Ma zdaje się"oswoić" Niemców z uchodźcami.
    Dla tych co "posiadają" język obcy wklejam zdjęcie plakatu, których kilka stało koło instalacji. Może coś wyczytają

Załącznik 157025
    Tak właśnie robię ale, jak pisałem, cała instalacja była w cieniu a popołudniowe niebo bardzo jasne.
    Nie dałem rady.
    Wydaje mi się, że Twoja interpretacja jest bliska prawdy. Mamy rasę żółtą, czerwoną, czarną. Najgorzej z zieloną. Oj, żeby Niemcy sobie nie wykrakali - toż zielone ludziki zajęły Krym i pół Ukrainy.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Czad by był, gdyby każdy chopek był inny, a są z jednej sztancy, tylko kolory inne. No, ale pewnie miało być na szybko i w miarę tanio
    Coś czuję, że instalacja jest na "zamówienie" w związku z aktualnymi wydarzeniami
    Tak myślę, że u nas by taka forma sztuki nie przeszła. Po kilku dniach krasnale by rozkradli albo w najlepszym wypadku przemalowali
    The question is, who cares?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Czad by był, gdyby każdy chopek był inny, a są z jednej sztancy, tylko kolory inne. No, ale pewnie miało być na szybko i w miarę tanio
    Coś czuję, że instalacja jest na "zamówienie" w związku z aktualnymi wydarzeniami
    Tak myślę, że u nas by taka forma sztuki nie przeszła. Po kilku dniach krasnale by rozkradli albo w najlepszym wypadku przemalowali
    Tak, na bialo-czerwone i czarne...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Taka była koncepcja autora.
    Co miał na myśli tego nie wiem ale doczytałem, że te figurki (Einheitsmännchen) są trójwymiarowym przedstawianiem wcześniej znanego symbolu ze świateł na przejściach dla pieszych (Ampelmännchen) w DDR.
    Einheitsmännchen (zjednoczeniowe ludziki?) są przyjaźni, uśmiechnięci, pełni energii, śmiało patrzą w przyszłość i takie tam ...
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Taka była koncepcja autora.
    Co miał na myśli tego nie wiem ale doczytałem, że te figurki (Einheitsmännchen) są trójwymiarowym przedstawianiem wcześniej znanego symbolu ze świateł na przejściach dla pieszych (Ampelmännchen) w DDR.
    Einheitsmännchen (zjednoczeniowe ludziki?) są przyjaźni, uśmiechnięci, pełni energii, śmiało patrzą w przyszłość i takie tam ...
    Czerwone, żółte, zielone rozumiem, ale jak żyję czarnego światła na przejściu nie widziałem Może chodziło, o to że też się mogą popsuć?
    Lepiej nie kombinujmy co autor wiersza miał na myśli, bo jeszcze nam co dziwnego z tego wyjdzie

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    śmiało patrzą w przyszłość i takie tam ...
    ... i są zielone, a mundury kupią w sklepie sportowym

Tak abstrahując od moich niewyparzonych dygresji, to takie przedstawienia plenerowe mi się podobają. Nie wiem czemu, ale Niemcy zawsze lubili krasnale
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie wiem czemu, ale Niemcy zawsze lubili krasnale
    Była taka niemiecka wersja Królewny Śnieżki i siedmiu krasnoludków. No niby krasnale, ale czapki to im tak sterczały, że niejeden chłop by pozazdrościł.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    ... jak żyję czarnego światła na przejściu nie widziałem Może chodziło, o to że też się mogą popsuć?
    Przypomnij sobie fizykę.
    Czarny kolor to brak jakiegokolwiek koloru czyli czarne światło to brak światła.
    Dobrze kombinujesz

---------- Post dodany o 12:26 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------

... czapki to im tak sterczały, że niejeden chłop by pozazdrościł.
    Hmmm!
    Ja czapkę, jeśli już, noszę na głowie. Czego mógłbym zazdrościć krasnalowi?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA