Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 6.04.16 o 22:27 Powód: zmiana nazwy ptaka
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie szukaj dziury w całym, ptaszor świetny.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Ten tez fajny, ale jakbym patrzył na niego po pierwszym półlitrze.![]()
Ważne, że trawę wyostrzyłeś.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 6.04.16 o 22:27
Te nutrie są niesamowite.
To jest samiczka kosa.
Nie jest tak źle z ostrością na tym zdjęciu.
Zawsze można zrobić jakiś prosty test na BF. Patrząc na trawę, głębia ostrości jest bardzo płytka i raczej ptak w całości się w niej nie zmieścił.
Kos jest stosunkowo duży i przy małej odległości od modela i takiej przysłonie, trudno jest go zrobić całego w ostrości.
Są wręcz bezczelne
Czasami wyłażą na brzeg jak tylko zobaczą ludzi. W ten dzień, jedna podeszła do mnie obwąchała aparat (trzymałem nisko) jakby sprawdzała czy nadaje siędo jedzenia
Ło matko! Wiem, że kos ale czemu napisałem szpak?
Już poprawiam
edit
Wiem że GO była ok. 5 cm a ptak dość ruchliwy, może dlatego przestrzeliłem![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 6.04.16 o 22:29
Jak zaczynałem bawić się w fotografowanie ptaków, to większość moich zdjęć wyglądała identycznie, dopiero po kilku godzinach śledzenia modeli przez obiektyw zacząłem trafiać z ostrością, im dłużej obserwuję przez obiektyw konkretny gatunek, tym dokładniej jestem w stanie przewidzieć jego ruchy, bo są one przewidywalne i charakterystyczne dla każdego gatunku.
---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post był o 22:30 ----------
Właśnie zastanawiałem się, czy są agresywne? Pamiętam z dzieciństwa jak ugryzła mnie w rękę.
Myślę, że właśnie tak było.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ