To mój I post na Forum, więc witam wszystkich. Ja skorzystałem z promocji i nabyłem mZd 70-300 II. Dostałem maila z Olympusa, że płatność zostanie dokonana w ciągu 30 dni od zaakceptowania zgłoszenia, a nie od jego wysłania. Taki mały szczegół. Ma nadzieję, że przynajmniej podatku mi nie naliczą od cashbacku. Pozdrawiam
Mnie trochę irytują akcje cashback. Nie wydaje się wam, że prościej dla firmy i klienta byłoby czasowo obniżyć ceny tych produktów niż brnąć w biurokrację typu: jakieś zgłoszenia, akceptowanie zgłoszeń, zwroty. Do tego jeszcze jak wspomniał rodos dochodzi kwestia, czy taki "zwrot" nie powinien być rozliczony w urzędzie skarbowym (oby nie). Ale nie jestem handlowcem i możliwe, że nie mam racji.
Olympus OMD E-M5 II, M.Zuiko 12-40 mm F/2,8, HLD8G, Olympus E-510, ZD 14-42 mm, ZD 40-150 mm
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=15182
Masz rację, było by prościej, ale wtedy nie zyskałbyś, jako klient, takiej kasy jak teraz. Jak pokazuje życie i doświadczenia wielu firm obniżenie ceny hurtowej nie przekłada się na obniżenie detalu 1:1. Zwyczajnie kasa idzie często na podreperowanie marż. Do tego dochodzi problem "obniżyliście ceny a my mamy na magazynie drogi towar, i co teraz?". Więc ciesz się że ktoś oferuje ci kasę a nie marudź.
The question is: What is a Mahna Mahna?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
I jeszcze jedna sprawa - twoje dane trafiają do bazy firmowej, co w przyszłości dla marketingowców i działów sprzedaży jest świetną opcją...
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Pieniądze już na koncie. Podatku nie naliczyli, co nie oznacza, że US się nie upomni. Z tym jest różnie, nie ma tu jednolitej linii. Mojemu teściowi jeden bank naliczył podatek od cashback'u, a inny już nie.
Co do danych osobowych, zakładam, że wielu (większość?) kupujących nowy sprzęt Olympusa, rejestruje go na stronie żeby przedłużyć gwarancję, więc i tak mają te dane.
To nie US ma naliczyć podatek, tylko Ty musisz wykazać dochód w zeznaniu podatkowym.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska