Myślałem że chodzi o kontrolę rozmycia wody - bo w dzień nie ma przecież problemu z kontrolą ekspozycji...
Myślałem że chodzi o kontrolę rozmycia wody - bo w dzień nie ma przecież problemu z kontrolą ekspozycji...
Do rozmycia wody nie są potrzebne takie patenty. Ale mniejsza o to.
Pytanie mam znowu: czy jak jest wyświetlony histogram na żywo, to znika ISO? Jedynie auto ISO widać na ekranie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak jest, użyłem LiveTime, po przejściu na ten tryb, odrazu wyświetla się histogram na którym można podglądać na bieżąco jak przebiega naświetlanie.
Przy fotkach robionych w dzień polecam również dostosowanie jasności wyświetlacza, bo normalnie w tych trybach (time, bullb, comp) jest chyba na -7 ustawiony, tak aby w nocy było ok.
Ostatnio edytowane przez Slawec ; 5.05.15 o 07:53
Gdzie się ustawia próg maksymalnego czasu dla auto ISO?
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
No mam nadzieję.
Musi myśleć, żeby wiedzieć, jak skonfigurować aparat pod swoje potrzeby. A później niech już myśli tylko o kompozycji, świetle i odpowiednim momencie na wciśnięcie migawki, a nie przeskakiwaniu pomiędzy trybami i kopaniu się z koniem![]()
To odniosłem inne (mylne) wrażenia..., że z E-M5 II wystarczy nacisnąć spust migawki do końca i nie ma opcji aby zdjęcie było złe, nieudane, pod względem technicznym
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Może dużo w tym prawdy, ale lepsze jest wrogiem dobrego![]()