Strona 155 z 164 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.541 do 1.550 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam. Mój syn ma 10 lat , i mój E-1 również. Pora wspomóc Dziadka nowym body. Czy poprzez kogoś z forum można kupić zestaw OMD E-M1, grip oraz przejściówkę z m4/3 na 4/3 w dobrej cenie? A może to nie jest dobry moment? Proszę o poradę. Pozdrawiam ZbiKot
    entuzjasta fotografi, gór, i żeglarstwa
    E-1; ZD9-18; 14-54; 50-200; 50; FL36

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zbikot Zobacz posta
    Witam. Mój syn ma 10 lat , i mój E-1 również. Pora wspomóc Dziadka nowym body. Czy poprzez kogoś z forum można kupić zestaw OMD E-M1, grip oraz przejściówkę z m4/3 na 4/3 w dobrej cenie? A może to nie jest dobry moment? Proszę o poradę. Pozdrawiam ZbiKot
    W dobrej cenie to teraz można kupić E-M5...
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zbikot Zobacz posta
    A może to nie jest dobry moment? Proszę o poradę. Pozdrawiam ZbiKot
    To forum promuje aktywnych użytkowników, załóż w odpowiednim dziale swój autorski wątek, wrzucaj do niego swoje fotki, udzielaj innym porad a zostaniesz zaproszony do programu Oly Jedi (patrz zielony napis pod moim nickiem). Będąc członkiem programu OJ pytania o dobrą cenę same się rozwiążą.
    Alternatywnie możesz przeglądać forumową giełdę, czasami pojawiają się tam oferty sprzedaży takich wariatów jak ja
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Smardzewice
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Czy przy zakupie nowego em1 , przejściówka mmf jest w zestawie ?
    E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Niestety nie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Smardzewice
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    szkoda-spory błąd marketingowy

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez danmacz Zobacz posta
    szkoda-spory błąd marketingowy
    A dlaczego? Ja nie miałem nigdy i raczej nie zamierzam mieć żadnego szkła z dużego 4/3. Nie wiem czemu miałbym płacić za przejściówkę której nigdy nie wykorzystam.

Co innego gdyby zrobili taki zestaw jako jeden z kilku do wyboru, coś jak 40-150 2.8 które występuje samo, albo w komplecie konwerterem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Smardzewice
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Co innego gdyby zrobili taki zestaw jako jeden z kilku do wyboru, coś jak 40-150 2.8 które występuje samo, albo w komplecie konwerterem.[/QUOTE]

Właśnie tym myślałem , zresztą ten korpus jest w domyśle przeznaczony dla użytkowników szkieł dużego 43 - faza w matrycy , natomiast dla nowych klientów raczej em5 zwłaszcza w nowej odsłonie.Osobiście byłem przekonany że model flagowy ma to w zestawie.Sony przy zmanie stopki daje przejściówkę za free , może redukcja bagnetowa to bardziej złożone urządzenie ale liczy się gest , klienci doceniają takie rzeczy .Ona nie musi być za darmo - niech będzie za połowę nawet.
    Ja gdybym kupował em 1 zrobił bym to tylko i wyłącznie z myślą o szkłach 43 , w przeciwnym razie korzystniej wypada em5.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Właśnie tym myślałem , zresztą ten korpus jest w domyśle przeznaczony dla użytkowników szkieł dużego 43 - faza w matrycy , natomiast dla nowych klientów raczej em5 zwłaszcza w nowej odsłonie.Osobiście byłem przekonany że model flagowy ma to w zestawie.Sony przy zmanie stopki daje przejściówkę za free , może redukcja bagnetowa to bardziej złożone urządzenie ale liczy się gest , klienci doceniają takie rzeczy .Ona nie musi być za darmo - niech będzie za połowę nawet.
    Ja gdybym kupował em 1 zrobił bym to tylko i wyłącznie z myślą o szkłach 43 , w przeciwnym razie korzystniej wypada em5.
    M1 na dzień dobry jest już piekielnie drogi. Przejściówka kosztuje tak pi razy oko 800 zł, a wtedy cena za całość robi się zaporowa.
    No chyba, że dystrybutor zarobi jak proponujesz - za pół ceny. Tylko znajdź takiego
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Redukcja 43 -> m43 to raczej nic skomplikowanego. Z tego co kojarzę to oba bagnety są w pełni elektryczne. Znacznie trudniej jest w Sony, gdzie zawsze trzeba dodać popychacz przysłony, czy nawet silnik AF.

Zresztą są dostępne tanie przejściówki innych producentów z 43 do m43.

EDIT: A swoją drogą to E-M1 ma kilka przewag nad E-M5, nad E-M5II już mniej, ale czujniki fazowe to nie tylko szkła z dużego systemu.
    Ostatnio edytowane przez MAF ; 12.04.15 o 13:33

Uprawnienia umieszczania postów