Strona 153 z 164 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.521 do 1.530 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    No ale też pisałeś że masz to w obu body EM1 więc to jest najdziwniejsze, że masz dwa body z tą samą przypadłością i objawami. Kupione w różnym czasie?

Wiesz, po tym choćby wnioskuję, że to może być coś z Twoim okiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Wiesz, po tym choćby wnioskuję, że to może być coś z Twoim okiem
    Miganie widać na filmiku, więc jak to może być problem z jego okiem?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Miganie widać na filmiku, więc jak to może być problem z jego okiem?
    Widać miganie wywołane klepaniem guzika spustu i ciągłym łapaniem ostrości. To normalne że ekran podczas gdy łapie ostrość aparat lekko mignie RAZ. Ale jak się go klepie tak jak na filmiku to będzie mrugać cały czas. Każde drgnięcie pokrywa się z dotknięciem guzika. Chciałbym zobaczyć film gdy nie jest dotykany przycisk. A to że przesłona tak pracuje to normalne tez przy takim traktowaniu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    to zjawisko występuje dopiero po jakimś czasie od włączenia... przez pierwsze kilkadziesiąt minut miganie nie występuje.
    ekran też miga bez 'klepania' spustem wystarczy przekierowywać obiektyw z ciemniejszego miejsca do jasnego... obiektywy trzeszczą a wizjer miga.
    i jeszcze jedno... serwis raz mi go już reperował stwierdzając że winę ponoszą wygięte gumy po wymianie dał mi na nie 6 miesięcy gwarancji.... tak więc sam serwis stwierdza że była to usterka i to nie podlega dyskusji... problem tkwi w tym co to są za gumy i co je wygina... bo sama ich wymiana to usuwanie skutków a nie przyczyny.
    Ostatnio edytowane przez jagger ; 24.02.15 o 16:40

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Co ciekawe ztcp lepiej (bo szybciej) się to aktualizuje metodą pliku na kartę niż przez soft Oly.
    Aktualizowałem sposobem tradycyjnym (przez soft). Co tutaj niby tak długo trwa? Pobieranie pliku?

Aktualizacja wnosi sama w sobie pewną nowość - nie kasuje dotychczasowych ustawień aparatu.
    Full speed ahead!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Poczekam aż testerzy ocenią co to, i sprawdzą czy to w ogóle działa.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Poczekam aż testerzy ocenią co to, i sprawdzą czy to w ogóle działa.
    Działało bardzo dobrze a teraz działa wyśmienicie Super! U mnie aktualizacja 1min i 54s z zegarkiem w ręku. Łącze 100Mb

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Aktualizacja przebiegła bez problemów i szybko...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Ok. Obejrzalem filmiki. Kiedy testowałem E-M1 z OlyTest to miałem podobneszalenstwo listkow przyslony z roznymi obiektywami... z m43 45mm jak i starym ZD 50 MACRO.
    Kazde lekkie przekierownaie obiektywu (a czasem bez przekierowania) powodowalo takie dzialanie przyslony. Na moj gust to bylo zwiazane z pomiarem swiatla.

Co do migania ekranu to nie stwierdzilem. Ale.. takie miganie moze byc spowodowane pewna funkcja zwiazana z podgladem na LCD danego kadru, ktora gdzies sie wlacza. Wzmocnienie podgladu jakies albo co..
    Zreszta to powinni wiedziec uzytkownicy E-M1.. co to moze byc, na pewno "czuja" o ktora funkcje mi chodzi.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ok. Obejrzalem filmiki. Kiedy testowałem E-M1 z OlyTest to miałem podobneszalenstwo listkow przyslony z roznymi obiektywami... z m43 45mm jak i starym ZD 50 MACRO.
    Kazde lekkie przekierownaie obiektywu (a czasem bez przekierowania) powodowalo takie dzialanie przyslony. Na moj gust to bylo zwiazane z pomiarem swiatla.

Co do migania ekranu to nie stwierdzilem. Ale.. takie miganie moze byc spowodowane pewna funkcja zwiazana z podgladem na LCD danego kadru, ktora gdzies sie wlacza. Wzmocnienie podgladu jakies albo co..
    Zreszta to powinni wiedziec uzytkownicy E-M1.. co to moze byc, na pewno "czuja" o ktora funkcje mi chodzi.

T.
    kurde... miałem dać plusa a dałem minusa... czy moderator może to zmienić!?!? bardzo przepraszam!

Uprawnienia umieszczania postów