No właśnie.....
No właśnie.....
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
No ale u góry na środku masz perełkę - agat , prawdopodobnie z Botswany.
OMD E M5 i E-520. Szklarnia :ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 14-42. Takumar 50/1.4, Tair 3S 300/4,5, Helios 44M (scheda po Ojcu), Wołna-9
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 27.03.15 o 22:42 Powód: p.s.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Zacytowałem to zdjęcie jako przykład kreatywnego wykonania zdjęcia z kamieniem i piórem, co do którego to wykorzystania piór Bodzip się odżegnywał
Wg mnie - to zdjęcie pokazuje dwa kamienie, ich strukturę, kształt i brak innych 'przeszkadzaczy' w kadrze, poza zamierzoną przez fotografującego treścią.
To wskazówka, Careme, do tego jak można zrobić zdjęcie tego typu i podobnym obiektom. Tylko wskazówka.
A ja mam odwagę mówić, co myślę - przy czym pragnę zauważyć, że komentarz ten umieściłem pod twoim dotyczącym wątku akwarystycznego.
Looolek44,
duże przepały na odbłyskach - będzie trudno to wyeliminować, ale wydaje mi się, im większa powierzchnia świecenia, tym łatwiej Ci to pójdzie - może odbij/rozprosz światło?
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 27.03.15 o 23:22 Powód: literówka
Robert pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę w całej rozciągłości.
Piszesz, że na Twoim przykładzie widać wszystko i nic nie rozprasza. Wręcz przeciwnie - piórko rozprasza, podtrzymywacz rozprasza. Oglądacz patrzy na niemożliwą fizycznie konstrukcję, a nie na strukturę kamienia. To zdjęcie to układanka martwej natury a nie pokazanie struktury kamienia. Koniec, kropka. Dorabianie do tego ideologii artyzmu jest nadużyciem. To całkiem inny typ zdjęcia - inna klasa i kategoria.
Ot, dam Ci przykład - aukcja drogich kamieni. Modelki wnoszą szafiry, rubiny, czasem brylanty na salę ekspozycyjną. Większość w ładnym pudełeczku lub na atłasowych poduszeczkach. Tam nie ma przeszkadzaczy typu "piórko" które rozpraszają odbiór piękna kamienia. Nawet modelki są skromnie ubrana, bo czasem są piękniejsze niż kamień
Oczywiście możesz nie zgodzić się z moim zdaniem, ale pozwól i mnie zachować swoje.
Ponieważ jesteś moderatorem - masz wyjście: możesz przenieść wątek z powrotem do HydeParku i zapomnieć...
możesz też powiedzieć, że zdjęcia Ci się kompletnie nie podobają - Twoje święte prawo.
Różnica między nami jest taka jak na poniższym przykładzie:
"nie podobają mi się zdjęcia Rafała Czarnego" - nie lubię zdjęć z ulicy. Nie wszystkie oczywiście, ale jednak. Cóż, powiedziałem to Robertowi w twarz i nadal jesteśmy przyjaciółmi. Robert robi po prostu zdjęcia z innej bajki. Ja mu nie wchodzę do wątku i nie mieszam, więcej - nie nawracam Go na dobrą stronę mocy". Ale On to rozumie. (Ale jaja, dwa Roberty się spotkały)
Ty Robert jesteś dobrym Samarytaninem i nie tylko w tym wątku, czy akwarystycznym starasz się innych naprowadzić na jedyny słuszny (Tobie) kierunek.
Kordieryt z Madagaskaru. (na folii aluminiowej)
![]()
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Curna jadę po folię do spożywczaka.
OMD E M5 i E-520. Szklarnia :ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 14-42. Takumar 50/1.4, Tair 3S 300/4,5, Helios 44M (scheda po Ojcu), Wołna-9