Potrzebuję czegoś w okolicach 300mm. Ktoś miał do czynienia z Soligorem 300/5.5? Inne propozycje do 400 PLN mile widziane, mocowanie dowolne.. o Tairze raczej nie chcę słyszeć.
Potrzebuję czegoś w okolicach 300mm. Ktoś miał do czynienia z Soligorem 300/5.5? Inne propozycje do 400 PLN mile widziane, mocowanie dowolne.. o Tairze raczej nie chcę słyszeć.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
zastanawiam się na tym obiektywem
http://allegro.pl/obiektyw-tv-lens-2...126149278.html
chciałbym coś do zabawy ale jasnego - mozecie coś doradzić ?
"zabawa" - wykonywanie zdjęć bez zadnego konretnego celu i ich przeznaczenia. Brak wewnętrznego lub zewnętrznego przymusu ich poprawności i czytelności - tj. wazna uroczystość rodzinna, niezapomniany widok lub rzecz na końcu świata której nie widział nikt inny na świecie i przez następne 100 lat nie zobaczy do momentu kiedy ponownie planety naszego układu słonecznego ułozą się w ten sam sposób itp.generalnie nauka i testowanie róznych konfiguracji - ogniskowe, przysłony itd - np.: głębia ostrości w praktyce
obiektyw ma dość wąski kąt ale jest jasny i podobno pokrywa całą matrycę
Za te pieniążki to bym odpuścił ten obiektyw. Moim zdaniem nie wart, no chyba, ze ma coś w sobie, za co jesteś skłonny zapłacić![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
To jest obiektyw dla wiedzących w co się pakują. Daj sobie spokój.
sądziłem, ze tutaj właśnie cena jest super - w porównaniu z jakimkolwiek nowym aktulanie sprzedawanym to jakieś 10 razy mniej
w takim razie moze polecicie jakieś ciekawe obiektywy - mające to "coś" wyjątkowego w przystępnych cenach
Nie zdziw się proszę, jak zobaczysz mnie z takim czymś
http://www.ebay.com/itm/Fujian-35mm-...item3a856849a3
Na początek Heliosa bym ci proponował. Za parę złotych (30-50) masz w miarę sensowne szkło i ciekawy bokeh.
Do czego chcesz podpiąć taki obiektyw?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo