Strona 449 z 475 PierwszyPierwszy ... 349399439447448449450451459 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.481 do 4.490 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Dzięki
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Też dziękuję, jak będę mógł się odwzajemnię.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Czy OMD EM5 jak jest dłuższy czas w stanie uśpienia to trzeba go ponownie włączyć ? Zauważyłem, że czasem wystarczy nacisnąć spust migawki lub przycisk ok a czasem muszę off i on.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    u mnie wystarczy spust migawki,
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    Czy OMD EM5 jak jest dłuższy czas w stanie uśpienia to trzeba go ponownie włączyć ? Zauważyłem, że czasem wystarczy nacisnąć spust migawki lub przycisk ok a czasem muszę off i on.
    W E-M5 jest to rozwiązane 2 stopniowo:
    1. Aparat przełącza się w tryb czuwania (sleep). Wtedy jakikolwiek przycisk wybudza aparat.
    2. Aparat wyłącza się. Wtedy trzeba użyć włącznika (najpierw off, potem on).

Str. 88 w instrukcji - opcje "sleep" i "auto power-off".
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WoRaS Zobacz posta
    W E-M5 jest to rozwiązane 2 stopniowo:
    1. Aparat przełącza się w tryb czuwania (sleep). Wtedy jakikolwiek przycisk wybudza aparat.
    2. Aparat wyłącza się. Wtedy trzeba użyć włącznika (najpierw off, potem on).

Str. 88 w instrukcji - opcje "sleep" i "auto power-off".
    Dziękuję

Awatar wojteh
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    mam takie małe pytanie czy warto zakupić EM5 ?? jaki on jest ?? używam Sony A7 .. jestem podróżnikiem i boję się trochę bo sony jest delikatny - czy uszczelniany OLympus daje radę i jak z jakością zdjęć ??

chciałbym kupić taki komplet kitowy za około 2 tyś zł - jako drugie swoje body ... niedługo po raz któryś maroko i sahara zachodnia .. moze Mali i Mauretania .. jak z bateriami

nie dam rady przeczytać 450 stron moze jakieś podsumowanie ??

to jakie robię zdjęcia można na szybko zobaczyć tu: https://www.facebook.com/wojciech.pokwicki lub na mojej stronie http://pokwicki.com
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 2.03.15 o 12:06

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    moze jakieś podsumowanie ??
    Mogę ten aparat podsumować jednym słowem: zaj...bisty.

Mam pytanie do mądrzejszych. Po naciśnięciu przycisku ok otwiera się skrócone menu po prawej stronie ekranu. Bardzo wygodna sprawa, ale mam tam za dużo informacji. Czy można to konfigurować? Jeśli tak to jak? Dwa razy przeleciałem menu, ale nie znalazłem tej opcji. Chciałbym tam wrzucić np. brecketing i "nocne kadry", a wywalić różne takie np. wł/wył. mikrofonu itp.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 2.03.15 o 13:30
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Mogę ten aparat podsumować jednym słowem: zaj...bisty.

Mam pytanie do mądrzejszych. Po naciśnięciu przycisku ok otwiera się skrócone menu po prawej stronie ekranu. Bardzo wygodna sprawa, ale mam tam za dużo informacji. Czy można to konfigurować? Jeśli tak to jak? Dwa razy przeleciałem menu, ale nie znalazłem tej opcji. Chciałbym tam wrzucić np. brecketing i "nocne kadry", a wywalić różne takie np. wł/wył. mikrofonu itp.
    Również tego szukałem i nie znalazłem. Chyba producent przewidział do tego tylko przyciski Fn.

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Wojteh, trudno powiedzieć czy się sprawdzi. Wszystko zależy od warunków w jakich będzie używany i Twoich oczekiwań. Powiem tak, w mojej opinii i z moich doświadczeń, powinien się sprawdzić. Używałem go na deszczu, deszczu ze śniegiem, w ujemnych temperaturach, w upale i warunkach dużego zapylenia (kamieniołom), na plaży, ...działa i jest ok. Nie zdarzyło mi się nic złego. Tylko że ja używam go w zestawie z 12-40, który też jest uszczelniony.
    Co do wad jest jedna i to w mojej opinii poważna - zasilanie. Aku zarówno oryginalne jak i zamienniki są bardzo słabe. Trochę sytuację ratuje grip bo masz wtedy 2 aku czyli jakieś +/- 600 zdjęć, w porównaniu z dSLR bardzo kiepsko. Da się jednak do tego przyzwyczaić, ale jest to wada. Trzeba mieć z sobą zawsze zapasowe 1 lub 2 aku.

Poza tym to bardzo dobry sprzęt i jestem zadowolony że zrezygnowałem z dslr. Nie ma problemów z bf / ff, AF jest rewelacyjny, aparat jest lekki i poręczny, co dla mnie przy całodziennych wycieczkach z aparatem w ręku jes ważne.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów