Strona 445 z 475 PierwszyPierwszy ... 345395435443444445446447455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4.441 do 4.450 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Problem leży w czytaniu ze zroumieniem. Pro w nazwie dotyczy obiektywu 12-40 któren to jest (wg Olympusa) Pro. Aparat jest ten sam. E-M5 od dawna ma dwie wersje kolorystyczne tkóre różnią się oprócz koloru także okleiną.
    Nie do końca Romek, bo zestaw o którym pisze tu kolega (EM5 PRO 12-40) ogólnie nosi nazwę PRO a sam korpus EM5 jest ODROBINKĘ różny od standardowego EM5 czarnego. Ma inne pokrętła (skośne, lepiej pod palec podchodzą), inną okleinę gripu - taką jak ma EM1 i chyba inną farbę, też taką jak ma EM1. Reszta technicznie to ten sam aparat co standardowy EM5

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Nie do końca Romek, bo zestaw o którym pisze tu kolega (EM5 PRO 12-40) ogólnie nosi nazwę PRO a sam korpus EM5 jest ODROBINKĘ różny od standardowego EM5 czarnego. Ma inne pokrętła (skośne, lepiej pod palec podchodzą), inną okleinę gripu - taką jak ma EM1 i chyba inną farbę, też taką jak ma EM1. Reszta technicznie to ten sam aparat co standardowy EM5
    Zgadza sie, mam zestaw EM5 PRO 12-40. Korpus z PRO rozni sie od korpusu EM5.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    http://www.olympus.pl/site/pl/c/came..._m5/index.html z tego co tu pisze to nie są tylko kolory. Ma już nowe oprogramowanie - wiem, że można wgrać a oprócz tego kiedyś gdzieś czytałem o jakiej kosmetyce matrycy. Głowy nie dam ale coś takiego chyba czytałem stąd moje zapytanie. W tym zestawie pro jest inna okleina, która ponoć nie ślizga się w dłoni. Gwneralnie bardziej podoba mi się odnowiona wersja tylko czy jest samo body czy muszę kupić z tym 12-40.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Nie kupisz body, musisz kupic z 12-40.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    http://www.olympus.pl/site/pl/c/came..._m5/index.html z tego co tu pisze to nie są tylko kolory. Ma już nowe oprogramowanie - wiem, że można wgrać a oprócz tego kiedyś gdzieś czytałem o jakiej kosmetyce matrycy. Głowy nie dam ale coś takiego chyba czytałem stąd moje zapytanie. W tym zestawie pro jest inna okleina, która ponoć nie ślizga się w dłoni. Gwneralnie bardziej podoba mi się odnowiona wersja tylko czy jest samo body czy muszę kupić z tym 12-40.
    Technicznie jest to dokładnie taki EM5 jak każdy inny. Dostępny jest tylko w zestawie z 12-40. Nowe oprogramowanie ma obecnie każdy nowy EM5.

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    A czy faktycznie jest różnica w jakości tej okleiny w codziennym użytkowaniu? Z tego co widać na zdjęciach to srebrne egzemplarze mają taką samą jak ten zestaw pro. Chciałbym do niego obiektyw 25 mm f/1.8 tylko ciekawe jak ze szczelnoscią.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Okleina jest ta sama, co w srebrnej wersji.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    A czy faktycznie jest różnica w jakości tej okleiny w codziennym użytkowaniu? Z tego co widać na zdjęciach to srebrne egzemplarze mają taką samą jak ten zestaw pro. Chciałbym do niego obiektyw 25 mm f/1.8 tylko ciekawe jak ze szczelnoscią.
    W kółko pytasz o to samo gdy już dostałeś odpowiedzi.

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Nie kupisz body, musisz kupic z 12-40.
    Oficjalnie nie, ale oczywiście w "popularnym serwisie aukcyjnym na A" co jakiś czas się pojawia samo body (nowe) z rozczłonkowanego zestawu.
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Czyli mamy trzy rodzaje body - srebrne, czarne i PRO?
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów