Strona 60 z 129 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1283

Wątek: Erotic Cars - wątek zbiorczy

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    wszystkie ferrari są piękne. szczególnie te które mają to imię w dowodzie osobistym
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Ja już tam wolę "statecznego" Lexusa niż te super piękno-czerwone Ferrari. Dla mnie to auto dla snobów i nie widzę powodów by się tym podniecać, że ktoś ma taką kasę by to kupić i szpanować...
    No ładne, tylko czy ... praktyczne, zwłaszcza w naszym klimacie. Czy tym można jeździć gdziekolwiek szybko? Więc po co te osiągi?
    Na torze może i tak ale po to by po zakończonym wyścigu wylewać zawartość butelki szampana jak jakiś prymityw..!
    To łyżka dziegciu.
    Ale ja naprawdę tak myślę.... Z szacunkiem dla Waszych poglądów...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Może jakbyś miał już wszystko i kasa nie miałaby dla Ciebie znaczenia................to może innym okiem spojrzałbyś na tego typu autko. Całkowicie niepraktyczne.....to się zgadzam ale czy nie piękne jako przedmiot. Na dodatek można się nim przejechać Pozdro!
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Może jakbyś miał już wszystko i kasa nie miałaby dla Ciebie znaczenia................to może innym okiem spojrzałbyś na tego typu autko. Całkowicie niepraktyczne.....to się zgadzam ale czy nie piękne jako przedmiot. Na dodatek można się nim przejechać Pozdro!
    Uwaga - cytat z "Vinci"
    ..."są takie ****** co lubią mieć sejfik w piwniczce. Czasem sobie siadają i ... patrzą"
    koniec cytatu
    ===edit===
    hmmm, cenzor nawet normalnego cytatu z filmu mi nie pozwolił tylko wygwiazdkował. A takie fajne słówko
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Ja już tam wolę "statecznego" Lexusa niż te super piękno-czerwone Ferrari. Dla mnie to auto dla snobów i nie widzę powodów by się tym podniecać, że ktoś ma taką kasę by to kupić i szpanować...
    No ładne, tylko czy ... praktyczne, zwłaszcza w naszym klimacie. Czy tym można jeździć gdziekolwiek szybko? Więc po co te osiągi?
    Na torze może i tak ale po to by po zakończonym wyścigu wylewać zawartość butelki szampana jak jakiś prymityw..!
    To łyżka dziegciu.
    Ale ja naprawdę tak myślę.... Z szacunkiem dla Waszych poglądów...
    Jeśli nie masz benzyny we krwi to nie poczujesz o co cho. Fajnie jest być na torze czuć zapach rozgrzanych opon, spalin (te w upale i wydmuchane z potężnych silników na prawdę pachną inaczej niż te z podziemnego garażu), wibracje przy przyspieszeniu i ryk silników, taki że z uszu tryska krew Stoisz przy aucie a wibracje zdejmują Ci skarpety.
    Po prostu trzeba to lubić. Stąd nie zanudzam techniką a jedynie formą. 4 metry piękna, radości i mocy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Ja się na autach nie znam, ale lubię na fajną brykę popatrzeć i przejechać się jak mam możliwość.
    W ramach przypomnienia czerwona zabaweczka spotkana w zeszłym roku w Karlskrone. Chyba wszyscy ją mamy na fotkach

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AH121183_1ah.jpg
Wyświetleń:	174
Rozmiar:	491,3 KB
ID:	138930

Nazwa:	AH121184_1ah.jpg
Wyświetleń:	174
Rozmiar:	228,3 KB
ID:	138929

Nazwa:	AH121185_1ah.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	310,5 KB
ID:	138928

Nazwa:	AH121187_1ah.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	252,8 KB
ID:	138927
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Jeśli nie masz benzyny we krwi to nie poczujesz o co cho. Fajnie jest być na torze czuć zapach rozgrzanych opon, spalin (te w upale i wydmuchane z potężnych silników na prawdę pachną inaczej niż te z podziemnego garażu), wibracje przy przyspieszeniu i ryk silników, taki że z uszu tryska krew Stoisz przy aucie a wibracje zdejmują Ci skarpety.
    Po prostu trzeba to lubić. Stąd nie zanudzam techniką a jedynie formą. 4 metry piękna, radości i mocy
    Dlatego powiedziałem "z całym szacunkiem dla innych poglądów..." czy jakoś tak..
    Ja jestem starym użytkownikiem samochodów i też byle czym się nie zadowolę, sporo młodych lat spędziłem w kanale, patrząc na samochody od spodu..
    Benzyny się nawąchałem, a i posmakowałem nieraz zassawszy nieco za dużo ściągając z baku..
    Nie przełożyło się to jednak na bezkrytyczną miłość do czyiś (obcych mi) samochodów.
    Swoje autka natomiast kocham miłością bezgraniczną.

I jeśli kiedyś mi się uda kupić co takiego jak na awatarze, to moja obecna Corolla ma u mnie zapewnione dożywocie..
    Ostatnio edytowane przez Krakman ; 13.01.15 o 00:07
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Byście mogli choć trochę poczuć co mnie tak nakręca to wrzucam kilka fotek z zamierzchłych czasów. Mam trochę zdjęć wywołanych a te są z pierwszej mojej cyfry więc wybaczcie mi ich jakość. Mają wartość sentymentalną.

Uwieczniłem drugi z teamów dla którego pracowałem. Drugi i tworzony od podstaw przez kilku pasjonatów.
    Poniżej zdjęcie z pierwszych testów samochodu przed sezonem. Kupiliśmy auto jesienią, rozebraliśmy na czynniki i poskladaliśmy na nowo. Auto jeszcze nieoklejone.

Przygotowania przed sobotnim oficjalnym treningiem.

Przygotowania cd.

Niedzielny poranek. Auto już nieco zmacerowane po sobotnim treningu

Emocje sięgają zenitu już niewiele zostało...

Ustawienie przed biegiem głównym. Po czasówce każdy na swoim, wypracowanym polu. Tu widać że auto spokojnie przejechało czasówkę. Nie zawsze było tak kolorowo.

Czasem samochód przed wyścigiem wyglądał jak niżej. Dlaczego? A bo na czasówce tłukli się jak niemądrzy Po pierwsze byliśmy nowi więc frycowe, po drugie można było kogoś wyeliminować Pomiędzy czasówką a biegiem głównym była tylko 10 min. przerwa. Przepisy mówiły zaś o tym, że do biegu może być dopuszczony samochód kompletny. No to taśma i naprzód 10 min. na oklejanie, wymianę kół i drobne poprawki. Mało czasu.
    Zdarzali się ultrasi, którzy w tym czasie wymieniali jeszcze klocki hamulcowe na nowe bo nie było czym hamować Dodam, że hamulce rozgrzane wściekle

Zapomniałem napisać , że po każdym takim weekendzie trzeba było w mniejszym lub większym stopniu odtworzyć pojazd.
    Mechanicznie. np. wymiana pierścieni, ustawienie zawieszenia a wizualnie blacharka, lakier naklejki. I tak co najmniej 12 razy w roku A to tylko wyścigi aut fabrycznych. Gruba książka mówiła co ibw jakim stopniu może być modyfikowane a co nie. To co nie mogło musiało być jeszcze zgodne z narzuconymi normami.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ehh, fajnie - zazdroszczę tych emocji wyścigów... Ja swego czasu chciałem kupić kia ceed pucharową by coś tam pojeździć ale urodziło mi się drugie dziecko i lipa Ale jako urodzony poznaniak znam tor poznański jak swoją rękawiczkę. Najmilej chyba wspominam kilka jazd po nim moim 540i - dzika bryka. Wcześniej Type R VII gen, Altea FR, A3S3 Igen, Golf R32, Lancer EVo IV... a potem człowiek poszedł do Wróbla i się skończyło na kanapach z gwiazdą i fotelikach na tylnej kanapie. Nie żebym się żalił, ale z łzą w oku wspominam samotne wypady (lub z "fotografem" ) na kręte drogi w kotlinę kłodzką... np tu (foto z koma 2008r)

Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 13.01.15 o 01:16

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Pierwsze Ferrari jakie naocznie zobaczyłem, to było Ferrari Dino GT w kolorze żółtym.
    Jakiś anglik przyjechał nim do Poznania w latach sześćdziesiątych i przez tydzień parkował na podwórku.
    Przez ten tydzień było to najbardziej oblegane podwórko w okolicy.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.