Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 108

Wątek: D750... Nikon znowu dał ciała

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Firmie i tak raczej zależy na zbudowaniu i wsparciu pewnej grupy użytkowników konkretnego sprzętu jak na dociekaniu czy są w pełni profi czy nie. Na forum niejeden amator ma lepszy sprzęt i częściej dokonuje zmian niż wielu zawodowców.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Firmie i tak raczej zależy na zbudowaniu i wsparciu pewnej grupy użytkowników konkretnego sprzętu jak na dociekaniu czy są w pełni profi czy nie. Na forum niejeden amator ma lepszy sprzęt i częściej dokonuje zmian niż wielu zawodowców.
    Tylko tu nie chodzi o to kto ma drozszy sprzet i w jakiej ilosci tylko kto danym sprzetem zarabia na zycie swoje i swojej rodziny.
    Znam "profesjonaliste "co kupuje z Canona to co sie ukaze na rynku(body i szkla)W ciagu roku zrobil 30 fotek ,wyjal karte i w Klopenburgu(sklep w rodzaju Biedronki czy jakiegos innego Lidla) wywolal w automacie 6 sztuk,bo reszta nie wyszla.Ale on nigdy nie wpadnie na pomysl by zarejestowac sie jako profi w servisie.

Kiedys namowilem go na E3,Kupil z kilkoma szklami(stalki). Syn,ktory studiowal w Polce pozyczyl sprzet koledze.Obaj twierdzili,ze nie wypada sie spytac kiedy odda,bo moze on jeszcze potrzebuje. Minelo juz chyba 7 lat.On juz skonczyl studia pracuje po odbyciu stazu w Niemczech.Postawili na Canona

Rozni sa ludzie-prawda?
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 2.01.15 o 17:00

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tylko tu nie chodzi o to kto ma drozszy sprzet i w jakiej ilosci tylko kto danym sprzetem zarabia na zycie swoje i swojej rodziny.
    Znam "profesjonaliste "co kupuje z Canona to co sie ukaze na rynku(body i szkla)W ciagu roku zrobil 30 fotek ,wyjal karte i w Klopenburgu(sklep w rodzaju Biedronki czy jakiegos innego Lidla) wywolal w automacie 6 sztuk,bo reszta nie wyszla.Ale on nigdy nie wpadnie na pomysl by zarejestowac sie jako profi w servisie.

Kiedys namowilem go na E3,Kupil z kilkoma szklami(stalki). Syn,ktory studiowal w Polce pozyczyl sprzet koledze.Obaj twierdzili,ze nie wypada sie spytac kiedy odda,bo moze on jeszcze potrzebuje. Minelo juz chyba 7 lat.On juz skonczyl studia pracuje po odbyciu stazu w Niemczech.Postawili na Canona

Rozni sa ludzie-prawda?
    czyli według Ciebie ważniejszy jest ten kto robi foty sprzetem zarobkowo, niż ten kto tego nie robi ?
    czyli jak kupujesz sportowy samochód to musisz się ścigać ? bo jak sie nie ścigasz to producent na to inaczej patrzy ?
    jak dla mnie to totalna bzdura !!
    aparat to aparat, moge sie zgodzic z podziałem na body typu "pro" i inne
    tylko, że za tym pro powinna byc "inna" jakość, bo na przykładzie Nikona tego chyba nie widać, skoro w puszce PRO jest taki babol
    tak jak juz pisałem, producent powinien brac takie przypadki na klate i z godnościa
    poczytałem net, ogólnie ludzie nie chwala serwisu żółtego
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 2.01.15 o 17:39
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta

Rozni sa ludzie-prawda?
    Wiem o co chodzi ale wymagania dot. przedstawienia działalności foto są żadne, łatwo je ominąć a firma nie zwraca na to właściwie uwagi.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    czyli według Ciebie ważniejszy jest ten kto robi foty sprzetem zarobkowo, niż ten kto tego nie robi ?
    Juz raz pisalem.Ja nie zajmuje zadnego stanowiska.Tylko zamiescilem informacje.
    Jesli chodzi o mnie to aparaty w tych cenach powinny byc naprawiane za darmo przez cale zycie.Lub kosztowac max 100 € puszka.A obiektywy 20% tego co kosztuja.

---------- Post dodany o 16:58 ---------- Poprzedni post był o 16:57 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Wiem o co chodzi ale wymagania dot. przedstawienia działalności foto są żadne, łatwo je ominąć a firma nie zwraca na to właściwie uwagi.
    Nie chodzi o to by omijac tylko o to by byc uczciwym.
    To ze mam nie zamkniety samochod to nie znaczy,ze mozesz wejsc i jezdzic.

---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post był o 16:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    czyli jak kupujesz sportowy samochód to musisz się ścigać ? bo jak sie nie ścigasz to producent na to inaczej patrzy ?
    jak dla mnie to totalna bzdura !!
    Nie.Jak kupujesz samochod sportowy to masz jezdzic sportowo.Do scigania sa inne samochody, ale jesli ktos kupi bolida z F1 i sie bedzie bujac po miescie to bede mial do za idiote.To tak jak ci co kupuja auto z 200PS i jezdza 50 na godzine na max biegu.Pozniej w serwisie narzekaja,ze auto jest wolne i nie ma mocy.To tak jak z kominem, trzeba go od czasu do czasu przeczyscic i dac mu w rure bo nie bedzie dzialac.

| OlyJedi Awatar aldii
    Mieszka w
    Władysławowo
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    To wyszukiwanie wad jest naprawdę męczące. Jakby się doczepić do Canona to też pewnie jest ich sporo. W moim D7100 też miały być hot pixele, mam przebieg ponad 40000 i jestem mega zadowolony, żadnych wad, pyłków i hotów. Ale mam inne pytanie. Macie jakieś doświadczenie w aparatach ze stanów? Jest egzemplarz sprowadzony do polski ze stanów w dobrej cenie, za 5900 - możliwość sprawdzenia na miejscu. Oczywiście brak gwarancji.
    Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
    www.piekne-chwile.pl

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aldii Zobacz posta
    To wyszukiwanie wad jest naprawdę męczące. Jakby się doczepić do Canona to też pewnie jest ich sporo. W moim D7100 też miały być hot pixele, mam przebieg ponad 40000 i jestem mega zadowolony, żadnych wad, pyłków i hotów. Ale mam inne pytanie. Macie jakieś doświadczenie w aparatach ze stanów? Jest egzemplarz sprowadzony do polski ze stanów w dobrej cenie, za 5900 - możliwość sprawdzenia na miejscu. Oczywiście brak gwarancji.
    Nie kradziony??.Daczego bez gwarancji? Uzywany?

| OlyJedi Awatar aldii
    Mieszka w
    Władysławowo
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nowy. 20 Zdjec. Gwarancja ze ze stanow nie obowiazuje w UE. Poza tym nie znam szczegolow. Pytalem tylko o pochodzenie i czy ma gwarancje. Oczywiscie chodzi mi o D750.
    Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
    www.piekne-chwile.pl

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Nowy. 20 Zdjec. Gwarancja ze ze stanow nie obowiazuje w UE. Poza tym nie znam szczegolow. Pytalem tylko o pochodzenie i czy ma gwarancje. Oczywiscie chodzi mi o D750.
    mialem e620 kupiona w stanach, zero problemow
    w tamtym czasie body u nas kosztowalo cos kolo 2 k, ja kupilem ze sklepu za 850 zl( tylko wtedy jeszcze obowiazywala roczna gwarancja)
    wiec ryzyko bylo stosunkowo male, a zysk DUŻY
    jezeli roznica w cenie to 50 % bym bral, jak mniejsza to mocno bym sie zastanowil ! sprawdz po ile chodza na alledrogo
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 6.01.15 o 11:56
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Mam takie doświadczenie, ale nie wiem za bardzo o co pytasz.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++