Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 108

Wątek: D750... Nikon znowu dał ciała

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Bariera językowa, droższa wysyłka
    Hmm.Z tego co wiem to gadaja tez po angielsku.Druga sprawa to to ,ze wysylasz na koszt serwisu.Trzeci "haczyk" to to,ze serwis Nikona tu jest "dwustopniowy"
    Drugi stopien dla zarobkowych fotografow.Udogodnienie polega na tym,ze rejestrujac u nich graty powiadamiasz i udowadniasz,ze masz firme i tymi nikonami zarabiasz na chleb i cukierki swoim dzieciom.Plusem tego jest,ze dzwonisz i informujesz,ze jutro wysylasz to i to do naprawy.Oni tez po takim info wysylaja Ci na czas naprawy taki sam sprzet.Dwa dni bez aparatu kazdy wytrzyma.A klepic fotki na cudzej matrycy tylko zyskujesz. Nie mam pojecia czy taka forma dla profesjonalistow tu tutejszy wybryk czy ogolna nikonowska zasada.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Hmm.Z tego co wiem to gadaja tez po angielsku.Druga sprawa to to ,ze wysylasz na koszt serwisu.Trzeci "haczyk" to to,ze serwis Nikona tu jest "dwustopniowy"
    Drugi stopien dla zarobkowych fotografow.Udogodnienie polega na tym,ze rejestrujac u nich graty powiadamiasz i udowadniasz,ze masz firme i tymi nikonami zarabiasz na chleb i cukierki swoim dzieciom.Plusem tego jest,ze dzwonisz i informujesz,ze jutro wysylasz to i to do naprawy.Oni tez po takim info wysylaja Ci na czas naprawy taki sam sprzet.Dwa dni bez aparatu kazdy wytrzyma.A klepic fotki na cudzej matrycy tylko zyskujesz. Nie mam pojecia czy taka forma dla profesjonalistow tu tutejszy wybryk czy ogolna nikonowska zasada.
    czegos tutaj nie rozumiem ?
    są jakieś specjalne wersje aparatów dla pfofi ? np D750 normalny i D750 ver profi? czy jest to ten sam aparat ?
    jezeli jest to ten sam aparat to jakie ma znaczenie czy sie gdzieś rejestrujesz, czy nie ?
    aparat to aparat, klient to klient !! ( chyba, że jak u O wykupujesz dodatkową opcję serwisową)
    do wszystkiego mozna dorobic chorą filozofię
    mnie nie interesuje jak jest ustawiony serwis, jestem zainteresowany naprawą w ramach gwarancji
    pomijam tutaj ogólnie pojete "niedoróbki" które nie powinny miec miejsca, a jak maja, producent powinien brac to na klatę !
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    Nie ma roznicy miedzy aparatami.Co tu nie mozna zrozumiec.Dla profi to jest narzedzie do pracy.Wiec dla zawodowcow nikos zrobil taka zasade.Amator nie dostaje sprzetu zastepczego na czas naprawy.To tylko taka roznica.Plus dodatkowy dla ludzi zarabiajacych nikonem.Nic wiecej nic mniej.
    Ja sie zajmuje stanowiska czy to dobre czy zle,czy nikon to dobra firma czy zla.Ja tylko napisalem jak oni tu maja w serwisie.Niczego nie dorabiam .Jesli jako klijent zarabiasz ich sprzetem to prosza o nr Twojej dzialalnosci i masz takie udogodnienie,ze na czas naprawy dostajesz taki sam aparat od nich. Nie musisz z tego korzystac.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    są jakieś specjalne wersje aparatów dla pfofi ? np D750 normalny i D750 ver profi? czy jest to ten sam aparat ?
    jezeli jest to ten sam aparat to jakie ma znaczenie czy sie gdzieś rejestrujesz, czy nie ?
    aparat to aparat, klient to klient !! ( chyba, że jak u O wykupujesz dodatkową opcję serwisową)
    do wszystkiego mozna dorobic chorą filozofię
    mnie nie interesuje jak jest ustawiony serwis, jestem zainteresowany naprawą w ramach gwarancji
    pomijam tutaj ogólnie pojete "niedoróbki" które nie powinny miec miejsca, a jak maja, producent powinien brac to na klatę !
    Nikon i Canon mają specjalne programy dla profesjonalistów.
    Jeśli dobrze pamiętam to w przypadku Canona wystarczy mieć określoną ilość korpusów i obiektywów zaklasyfikowanych jako profesjonalne, u Nikona trzeba jeszcze dodatkowo udokumentować prowadzenie działalności foto.

Olympus też miał coś w tym stylu uruchomić, ale nie wiem czy uruchomił, i na jakich zasadach.

EDIT:
    Canon:
    O członkostwo w programie CPS mogą się ubiegać osoby fizyczne w wieku od 18 lat, które mieszkają na terenie krajów objętych programem CPS (patrz ZAŁĄCZNIK 1 ) oraz posiadają i zarejestrują kwalifikujący się, profesjonalny sprzęt Canon objęty programem.

Reszta tutaj: http://www.canon.pl/Images/CPS%20Reg...25-1106490.pdf

Nikon:
    Uczestnikiem Programu NPS („Uczestnik”) może być każda osoba fizyczna lub prawna, która spełni poniższe warunki:
    a) prowadzi działalność gospodarczą związaną z fotografią lub zajmuje się zawodowo tą dziedziną;
    b) korzysta w codziennej pracy z przynajmniej 2 zawodowych aparatów i 3 zawodowych obiektywów marki Nikon wymienionych na liście umieszczonej na stronie www.nikon.pl w części przeznaczonej dla członków NPS (dalej „Lista”);
    ...

Całość: http://www.nikon.pl/tmp/PL/241986527...1100329986.pdf
    Ostatnio edytowane przez MAF ; 2.01.15 o 00:55
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie ma roznicy miedzy aparatami.Co tu nie mozna zrozumiec.Dla profi to jest narzedzie do pracy.Wiec dla zawodowcow nikos zrobil taka zasade.Amator nie dostaje sprzetu zastepczego na czas naprawy.To tylko taka roznica.Plus dodatkowy dla ludzi zarabiajacych nikonem.Nic wiecej nic mniej.
    Ja sie zajmuje stanowiska czy to dobre czy zle,czy nikon to dobra firma czy zla.Ja tylko napisalem jak oni tu maja w serwisie.Niczego nie dorabiam .Jesli jako klijent zarabiasz ich sprzetem to prosza o nr Twojej dzialalnosci i masz takie udogodnienie,ze na czas naprawy dostajesz taki sam aparat od nich. Nie musisz z tego korzystac.
    w pierwszym poście zapomniałeś dodać, że muszą być to dokładnie określone rodzaje aparatów, a nie jestem "fotografem zarobkowym" mam aparat X który rejestruje i jestem szczesliwy !!
    sprawa się wyjasniła dzieki MAF
    D750 jest aparatem profesjonalnym który spełnia wymogi w/w programu ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    D750 jest aparatem profesjonalnym który spełnia wymogi w/w programu ?
    D750 jest.

http://www.nikon.pl/pl_PL/pro/NPS_spzret_zawodowy.page

I jeszcze Canon:
    https://cps.canon-europe.com/public/qualifyingproducts
    Ostatnio edytowane przez MAF ; 2.01.15 o 01:30
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    <offtop> swoja droga fajna literówka w adresie na stronie Nikon -> spZRet
    Mega LOL, że tak napiszę.. aparaty z wadami, tradycja musi być i nawet w adresie strony WWW jest coś nie tak ;P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    w pierwszym poście zapomniałeś dodać, że muszą być to dokładnie określone rodzaje aparatów, a nie jestem "fotografem zarobkowym" mam aparat X który rejestruje i jestem szczesliwy !!
    Napisalem ogolnie,ze rejestrujesz graty i udowadniasz dzialalnosc. Napisalem tylko jako info.Zakladalem,ze ktos zainteresowany sam sobie dogogla.Wiem tez,ze dzialalnosc tu trzeba prowadzic typowo fotograficzna.Np makler od mieszkan nie bedzie w systemie mimo,ze ma 10 nikonow i 20 szkiel.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Nie są te wymagania w przypadku Canona aż tak restrykcyjne:
    http://cpn.canon-europe.com/content/services.do
    Jasny standard, szeroki kąt, makro do tego 7D i możemy znaleźć się w klubie. W zasadzie powinniśmy być profesjonalistami ale nie ma informacji i nie ma podanych konkretnych dokumentów jakie powinniśmy przedstawić.
    cyt:
    Registering for CPS is very simple; alongside a valid European home address and e-mail account you will be asked for the model of your equipment (please take care with inputting the exact model name, for example the EF100mm f/2.8 Macro lens is different to the EF100mm f/2.8 Macro USM lens) and the serial number of each item (see the How can I find the serial numbers? article). You are also asked for a purchase date, the country purchased from and the dealership. If you do not have the exact details for these three fields, please estimate or leave blank where applicable.

Z tego co zrozumiałem to ilość miejsc jest określona i powinniśmy co roku odnawiać rejestrację.

W razie konieczności mogę zarejestrować działalność foto za 20 euro i już mam potrzebny dokument

Sprawdzałem tylko wymagania konieczne do uzyskania najprostszego/podstawowego pakietu.

Wszystkie systemy mają lepsze i gorsze strony - ja w Pentaxie jestem w zasadzie skazany na stałki bo jasny standard P 16-50mm ma spory rozrzut jakościowy, firma nic z tym nie robi i ciężko dobrać udane szklo a w dodatku jego cena... Konkurencja tez słabo wypełnia tą lukę bo Sigma czasem robi problemy z kalibracją szkieł.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta

W razie konieczności mogę zarejestrować działalność foto za 20 euro i już mam potrzebny dokument
    No.My to jakos zawsze wybrniemy.Jeszcze tylko majac ta dzialalnosc nie stac na czarno za zmywakiem albo workow po cemencie nie chowac ,tylko z tej dzialalnosci utrzymac rodzine i placic podatki to juz trudniej.Ale na zewnatrz to my profi jak by co