Hmmm Mi obsluguje,.Nie zapisuje tylko wtedy jak wyjsciowy jest JPG.Poza tym to czyta i przetwarza wszystkie.Załącznik 137750
Hmmm Mi obsluguje,.Nie zapisuje tylko wtedy jak wyjsciowy jest JPG.Poza tym to czyta i przetwarza wszystkie.Załącznik 137750
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Nie widać aby na dole na pasku podglądu, zdjęcia miały rozszerzenie .dng.
DxO ver.8.5 nie widzi plików .dng, a tym samym nie można ich obrabiać.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dziwne... U mnie widzi - dowód poniżej.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
No i nie mozna.Moze w darmowej i nie mozna Moja moze i obrabia.Moze wersja niemiecka jest inna,pojecia nie mam.Załącznik 137751Załącznik 137752Z orfa albo jpg do dng.Pozniej ten dng wrzucam i moge z nim robic co chce.Zapisuje dng jako xxxxx.DxO.DNG.A moze to jest jpg jako dng,Abo jeszcze cos gorszego.
Ale wazne,ze programik dobry< i sprawny
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
W preferencjach nic nie znalazłem. W folderze gdzie mam plik RAW i .dng, program DxO widzi u mnie tylko RAW-a
Nawet zapisanego przez siebie .dng też nie widzi. Ciekawe czy ktoś ma podobny "problem". Za bardzo mi to nie wadzi gdyż programu używałem bardziej w celach porównawczych do innych wołarek RAW.
Sens jest taki, że dla kogoś kto posiada np. OMD EM10 czy M1 i chciałby mieć (za darmo) dużo lepszy program do wołania RAW od OV3 mógłby sobie przekonwertować RAW-a do .dng. Tym samym program byłby użyteczny. (RAW-ów DxO 8.5 z tych aparatów nie obsługuje)
Już chyba wiem jak to jest z tą obsługą .dng przez DXO Optic PRO ELITE v8.5.0. Jest taka połowiczna można powiedzieć. Nie widzi (tak sądzę) plików .dng utworzonych przez program Adobe Dng Converter.
Potrafi zapisać do formatu .dng i widzi pliki .dng utworzone przez aparat fotograficzny. Na przykład widzi u mnie pliki .dng utworzone przez aparat Pentax K5 II, który ma w ustawieniach taki format zdjęć.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 23.12.14 o 23:04
DNG zapisanego przez Lumie 1020 też nie widzi... więc to chyba inny problem.
Ostatnio edytowane przez petreq ; 23.12.14 o 23:08
Najprawdopodobniej dlatego, że to za nowa maszynka dla DxO w wersji 8.5. Musi być dodatkowo na liście programu jako obsługiwany model aparatu. Wiem, wydaje się to dziwne ale tak doczytałem.
Format .dng powinien być uniwersalny jednak w przypadku tego programu widać tak nie jest (.dng utworzone przez Adobe DNG Converter też niewidoczny).
Ostatnio edytowane przez And.N ; 23.12.14 o 23:14