Strona 24 z 51 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 503

Wątek: Jarmark staroci

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    Dzięki

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Piękne kolejne aparaty.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Yashica FX-D to podobno "młodsza siostra" Contaxa 139 Quartz.

Cóż więcej ma ta Yashica, a czego nie mają poprzednie aparaty wstawione prze ze mnie? Co jest jeszcze potrzebne i niezbędne do fotografowania?
    Tak po prawdzie to nic , ale człek to taki dziwny zwirz, i choć ma wszystko, to i tak zawsze sobie cuś wynajdzie.
    Więc do rzeczy. Yashica po pierwsze jest po prostu śliczna i daje poczucie wysokiej precyzji wykonania w porównaniu z poprzednio wymienionymi. Aż człowiek nie chce jej puszczać z rąk, tylko przyglądać się i macać . Ma też korekcję ekspozycji na osobnym pokrętle (wspólne z ustawieniem czułości i korbką do zwijania filmu i otwierania aparatu) oraz blokadę ekspozycji. Fajnie, delikatnie pracuje i ma też fajny bajer ze światłomierzem w wizjerze. A mianowicie pokazuje jedną diodą na drabince czasow wybrany przez Ciebie czas i drugą swój proponowany.
    No i mamy prawie wszystko w aparacie, czego nam do szczęścia brakuje. Właśnie, prawie W sumie to by było fajnie mieć jeszcze jakiś dyrdymałek ułatwiający fotografowanie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC091356.JPG
Wyświetleń:	313
Rozmiar:	175,6 KB
ID:	137191
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar wojtek1234
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Robi wrażenie. Wypasiona tym co potrzebne. No i faktycznie - pięknie się prezentuje .

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Dzięki Wojtek1234
    Wypasiona, jak to określiłeś, ale przydało by się, gdyby tak nie trzeba było wajchować przy każdej klatce .
    Dlatego też przedstawię teraz kolejnego "dziadka" z mojej półki z takim ustrojswem.
    Jest to kolejny, świetny moim zdaniem system, a mianowicie Minolta.
    Kilka paratów tego systemu przewinęło się przez moje ręce (m.inymi Maxxumy 5000, 7000, 7000i, Dynax 505 si super, kilka bez AFu Xg-2, Sr-t i malutkiego HI-MATIC) i złego słowa nie moge na nie powiedzieć.
    Co więc zrobić , aby nie wajchować? Ano motor driwer jest rozwiązaniem, sam za Ciebie zasuwa z przewijaniem klatek, a dodatkow dostajemy w "pakiecie" zdjęcia seryjne ! I to z dwoma prędkościami Poprawia się także uchwyt aparatu, jest o niebo lepiej, przynajmniej dla moich łapsk.
    Niestety nie ma róży bez kolców. Podpinając motor, waga całego zestawu wzrasta przynajmniej dwukrotnie
    Ale za to ten dzwięk przy każdej klatce. Pół miasta się odwraca

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC091355.JPG
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	189,0 KB
ID:	137204

I to by było na tyle .... , w tym tygodniu .
    PO niedzieli pomęczę Was jeszcze troszkę
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Dźwięk motorka był kiedyś synonimem profesjonalnego aparatu
    Uwieczniony został na płycie J-M Jarre "Concerts in China" z 1981 roku w utworze „Souvenir of China”

| OlyJedi Awatar wojtek1234
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ależ piękne dźwięki ! Płytę znam ale przyznam, że nie przywiazywałe wagi zbytniej do tego dźwieku. Tak było...do dzisiaj ))

Awatar kon
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Lubie ten swist Canona A1.

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Akurat ten świst to brak smaru w amortyzatorze lustra, a nie migawka

No i nieleczony prowadzi do uszkodzenia aparatu

| OlyJedi Awatar KoValus
    Mieszka w
    Kraków NH
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    No to teraz ja coś wrzucę. Posiadam kilka analogów od niedawna (cena jest często śmiesznie niska, więc kupiłem kilka na próbę), będę wrzucał w miarę jak każdego przetestuję i będę mógł powiedzieć coś więcej na jego temat.
    Na początek mój pierwszy analog, czyli Yashica FX-3 Super 2000, aparat amatorski, tylko z trybem manualnym. Na początek całkiem sympatyczny, migawka metalowa, trochę mocno klapie, jednak do tej pory nie stwierdziłem negatywnego wpływu na zdjęcia. Plus to bardzo duża matówka oraz obiektywy. Szkła do Yashiki są bardzo dobrej jakości (szczególnie seria ML) i kosztują niedużo, a w dodatku można je podpiąć za pomocą adaptera do m4/3 (dla mnie pełnia szczęścia. Do Yashiki można też podpiąć szkła Zeiss'a, ale to już wyższy poziom cenowy.