się podoba się
się podoba się
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Aaa, to już wiem czemu srebrne e-m10 ma chlapnięte na czarno pokrętełka. Tradycja taka.
PENTAX
Wiedziałem że ktoś zauważy...
Ciężko nie być dumny z takich perełek.
Oto standard i wczesne przedbiegi Olympusa zakończone akcją protestacyjną niemców tych od aparatów marki Leica:
Dla tych co nie wiedzą: pierwsze nieliczne egzemplarze Olympusowego nowego systemu nazwane były M od M-Systemu
Oto M1:
I dla porównania OM1:
![]()
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
Gdzies ty go znalazl w takim stanie?
Masz jakies kadry z tej 55mm?
Najlepiej z M1 i 55mm?![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Sam do mnie przylazł
Takie były uroki mojej poprzedniej pracy.
Ludziska przynosili to czego już nie używali a wiedzieli że człowiek sprzęt ma i używa.
Nie dostałem go darmo, choć nie przepłaciłem
Sam aparat raczej u mnie się marnuje bo żal mi z takim cudem zbyt często w teren wyruszać.
55mm f1.2 to inna bajka.
Wypatrzony w sklepie ze sprzętem używanym zanim bezlusterkowce spowodowały gwałtowny wzrost cen.
Co do kadrów: dla Ciebie K@czy postaram się zabrać M1 z 55mm i cusik sprokurować na przyszły tydzień.
W sumie dzięki za motywację![]()
Obawiam się k@czy że sprzęt co prawda w polskich rękach ale nie koniecznie w polskim kraju.
To nie w Lądku ?