Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Pomoc w wyborze statywu

| OlyJedi Awatar Fisher7811
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Wczoraj zostałem posiadaczem Manfrotto MK393-H, kupiony w Euro AGD - dość niespodziewanie zresztą - za 119 zł nówka nie śmigana cena czyni cuda więc wszystkie moje dylematy z miejsca się rozwiały

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Dlaczego taka cena? Za takie pieniądze to faktycznie świetny zakup.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fisher7811 Zobacz posta
    Wczoraj zostałem posiadaczem Manfrotto MK393-H, kupiony w Euro AGD - dość niespodziewanie zresztą - za 119 zł nówka nie śmigana cena czyni cuda więc wszystkie moje dylematy z miejsca się rozwiały
    bardzo dobry zakup za taką cenę. świetny stabilny sprzęt

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Potrzebuję niezłego statywu. Z niezłą ceną Przede wszystkim by nie "zgrzypiał" jak panoramuje z lewej na prawą mając zamocowaną kamerę... Wszystko cholera się przesadziście nagrywa Pół biedy jak dźwięk nieistotny i mogę go wyciąć dając inny podkład, ale czasem owszem jest potrzeba pozostawienia..
    Druga potrzeba w statywie do pewne mocowanie, bym niosąc go wraz z ukochanym aparatem na ramieniu, nie myślał czy mocowanie już się wyłamie czy przy innej okazji.
    Mam obecnie statyw HAMA 160 Jest niezły ale ma te wady o których napisałem......
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Dlaczego taka cena? Za takie pieniądze to faktycznie świetny zakup.
    żródła ceny nie znam, ale z zakupem łatwo nie było: po zamówieniu musiałem odczekać 2 tygodnie, kiedy to dostałem maila, że nie prawdopodobnie nie będą w stanie zrealizować zamówienia ale za to mogą dać zniżkę na coś innego. Z tej oferty nie skorzystałem, na maila nie odpowiedziałem i właściwie zapomniałem o sprawie a tu 3 tygodnie później info, że zamówienie zrealizowane i statyw czeka, gdyby kilka dni wcześniej byłoby na urodzinki niestety cena mogła być błędem bo po moim zamówieniu statyw zniknął z oferty RTV Euro AGD

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Potrzebuję niezłego statywu. Z niezłą ceną Przede wszystkim by nie "zgrzypiał" jak panoramuje z lewej na prawą mając zamocowaną kamerę... Wszystko cholera się przesadziście nagrywa Pół biedy jak dźwięk nieistotny i mogę go wyciąć dając inny podkład, ale czasem owszem jest potrzeba pozostawienia..
    Druga potrzeba w statywie do pewne mocowanie, bym niosąc go wraz z ukochanym aparatem na ramieniu, nie myślał czy mocowanie już się wyłamie czy przy innej okazji.
    Mam obecnie statyw HAMA 160 Jest niezły ale ma te wady o których napisałem......
    Może sama nowa głowica Ci wystarczy. Eeech musisz mojego węglowca obmacać, a głowica chodzi jak support tokarki, cichutko i mękutko.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Krakman - Twoje odczucia względem Hamy w pełni rozumiem, nie wiem co uznajesz za dobrą cenę ale użytkowo dobrze kojarzy mi się Slik Pro 330dx (bawiłem się tym u kumpla), mój Manfrotto chyba do filmowania nie będzie idealny bo jedno pokrętło odpowiada za ruch w pionie i poziomie, ale mocowanie aparatu robi bardzo solidne wrażenie.

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    to może coś z kulową głowicą? osobiście bawiłem się manfrotto compact light i zrobił na mnie duże wrażeni. cena ok 200 ale ,oim zdaniem lepiej dać tyleza coś dobrego niż 120 za chinszczyzne. pozdr

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Skoro Manfrotto to może Compact Action? cena trochę ponad 200 a trochę solidniejszy, wyższy i z wygodniejszą głowicą.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fisher7811 Zobacz posta
    Krakman - Twoje odczucia względem Hamy w pełni rozumiem, nie wiem co uznajesz za dobrą cenę ale użytkowo dobrze kojarzy mi się Slik Pro 330dx (bawiłem się tym u kumpla), mój Manfrotto chyba do filmowania nie będzie idealny bo jedno pokrętło odpowiada za ruch w pionie i poziomie, ale mocowanie aparatu robi bardzo solidne wrażenie.
    To że jedno odpowiada za ruch w pionie i poziomie nie przeszkadza bo generalnie jeździ się z lewa na prawo albo góra dół... A szarpanie się z pokrętłem by zluzować jedno a zakręcić drugie w trakcie filmowania to nie jest fajne...
    No i CISZA ma być , bez skrzypienia...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA