Strona 25 z 193 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1927

Wątek: yamady makrofoto...

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    A ja już myślałem, że nas żółtki pomału inwazjują i nie wystarczą im ciuch na szaberplacu.....
    Dobrze myślałeś niestety, w mojej okolicy już prawie same azjatki spotykam (http://pl.wikipedia.org/wiki/Harmonia_axyridis), naszych siedmiokropek coraz mniej.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Używam pierścieni Meike ze stykami, i jakichś zwykłych bez styków, nie pamiętam jakich a jestem w robocie.
    Dlatego zadałem pytanie: niektórzy twierdzą, że ze stykami nie przenoszą w pełni automatyki, inni - że i tak ostrzy się ręcznie, itp.
    Jestem ciekaw Twojej opinii na podstawie doświadczenia pracy z pierścieniami ze stykami i zwykłych.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Dzisiejsze...
    Ładnie. Chyba ten ostatni najbardziej przypadł mi do gustu.
    Moje wątki: Moje EKSZETY , jaclas - wątek 2
    OFFTOPY mile widziane

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Careme Zobacz posta
    Dlatego zadałem pytanie: niektórzy twierdzą, że ze stykami nie przenoszą w pełni automatyki, inni - że i tak ostrzy się ręcznie, itp.
    Jestem ciekaw Twojej opinii na podstawie doświadczenia pracy z pierścieniami ze stykami i zwykłych.
    Przenoszą w pełni automatykę, autofokus działa dość sprawnie, np dzisiejsze YM057 robiłem mzd40-150 z dwoma pierścieniami doświetlone blendą i ostrzyłem na AF, mimo słabego światła (dziś jest u nas pochmurnie) AF dobrze działał. Z 12-50 problemem są rozmycia na brzegach, Tylna soczewka musi być po prostu większa niż ta z 12-50. Wtedy jest ok.

---------- Post dodany o 13:42 ---------- Poprzedni post był o 13:29 ----------

Największy problem to głębia ostrości, która jak widać mimo sporych przysłon jest mała, trzeba cierpliwości gdy wieje. YM057 to f16, nawet mały powiew powodował nieostre zdjęcie, chyba z godzinę męczyłem się przy tym pajączku by złapać cokolwiek ostrego. Zależało mi jednak na przetestowaniu 40-150 z pierścieniami. Myślę, że lepsze światło trochę poprawi zdjęcia z tego zestawu, ale to przetestuję dopiero wiosną na większych owadach.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Wczorajszy pajączek, kolorowo, jesiennie

YM058
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Y0006276.JPG
Wyświetleń:	221
Rozmiar:	263,8 KB
ID:	135671

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Pierwsze wiosenne foto, nie jest zbyt udane ale to w drodze na Trzy Korony, z marszu zrobione
    YM059
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Y0007296.jpg
Wyświetleń:	204
Rozmiar:	560,2 KB
ID:	146698

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    przyjemnie nakolcowana gąsieniczka ja jak na razie tylko Barczatki spotykam. a o takiej to pomarzyć chyba mogę pozdr

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Ja jak na razie głównie żaby spotykam więc fajnie zawiesić oko na jakimś oblechu
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    może z marszu, ale ładniutkie
    ...i można kolce policzyć. Nie jak u kobity, nie wiadomo ile ma tych kolcy jadowitych
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów