Strona 43 z 54 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 539

Wątek: Jaki program do obróbki zdjęć polecacie?

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Odp: Jaki program do obróbki zdjęć polecacie?

spełnia warunki,
    ale na początku chciałem zacząć od Elementsa , tym bardziej że jest po polsku

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Też chciałem Elements'a kupić - ale niestety ściągnąłem triala i kicha - nie instaluje się, błąd jakiś wywala
    Przypuszczam że z komercyjną wersją będzie tak samo, bo to przecież to samo...
    Co ciekawe mam Windows 7 świeżo po reinstalacji, żadnych śmieci, czyściutki, ledwie parę programów

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Też chciałem Elements'a kupić - ale niestety ściągnąłem triala i kicha - nie instaluje się, błąd jakiś wywala
    Przypuszczam że z komercyjną wersją będzie tak samo, bo to przecież to samo...
    Co ciekawe mam Windows 7 świeżo po reinstalacji, żadnych śmieci, czyściutki, ledwie parę programów
    Trudno coś powiedzieć dlaczego. Może należy się skupić na tym błędzie co tam pisze wpisać w google, może dlatego, że system po reinstalacji i czegoś mu brakuje.
    Ściągałeś PSE 12 czy 13 ? Ta druga wersja jest zdaje się w wersji 32 i 64 bit, a win7 masz też 64 bit ? Może tu jakaś niezgodność (dużo tych może )
    Ewentualnie w instalce jakiś błąd i spróbować ściągnąć raz jeszcze.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Kacpero_1 Zobacz posta
    ...tym bardziej że jest po polsku
    To akurat nie zawsze jest zaleta, tutoriale są głównie po angielsku.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

więc tak,
    Element 12 od razu będzie widział rawy z M10, czy muszę najpierw je "przekonwerterować"
    a jak a ACR ? mogę pracować na samej wtyczce, czy lepiej uruchamiać ją z poziomu właśnie Elementsa ?

Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Sam jakiś czas temu przerabiałem temat: "Jaki program..." I wybrałem PSE8 a potem PSE9 . Teraz mam LR4 i pluję sobie w brodę, że wcześniej go nie zainstalowałem.
    Katalogowanie i tworzenie bazy zdjęc w LR jest świetne, choć pewnie jeszcze nawet 10% jego możliwości nie wykorzystuję. I sama "wywoływanie" zdjęć fantastyczne. Oryginały zostają nie ruszone tylko parametry obróbki zapisane, potrzebujesz jotpega na fejsa, pyk, eksporcik i już jest, potrzebujesz foteczkę dziecka dla Babci, pyk, eksporcik z parametrami do druku, na płytkę i niech sobie Babcia w labie odbitki zrobi.
    Teraz mam bazę zdjęc w LR, gdzie jest w miarę wszytko uporządkowane i bajzel na dwóch dyskach zewnętrznych z fotami archiwizowanymi przez PSE 8 i 9, Olympus Viever oraz inne wynalazki. W sumie za koszt jednej licencji PE + jednej aktualizacji masz legalnego LR. Nie dowierzałem tym, co mówili, że LR jest jednym z najlepszych programów dla fotografa, posprawdzałem kilka darmowych i komercyjnych, także z konkurencji Adobe czyli z Corela no i ... LR wygrał. A ja mam teraz zabawę z tworzeniem nowego archiwum na czas bliżej nie oznaczony.
    Aaaa, i żeby było jasno i na temat - dla mnie katalogowanie i archiwizacja zdjęć to także fragment obróbki foty.
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam
    Sławek

#######################
    E 620 + ED 14-42 + ED 40-150 + ED 70-300 ; E-PL1 + ED 14-42 + VF-2 ; FL-36 R ; OMD-M5 + ED 12-50 ; TG2

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

mnie chodziło o jak najprostszą obsługę, dlatego czytając opinię wybrałem Emenentsa, a ponieważ cena 13 jest troszkę wyższa niż 12, więc chciałem zapytać się czy jest sens jej właśnie kupowania, zgodnie z powiedzeniem, że nowsze nie zawsze znaczy lepsze...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

mnie chodziło o jak najprostszą obsługę, dlatego czytając opinię wybrałem Emenentsa, a ponieważ cena 13 jest troszkę wyższa niż 12, więc chciałem zapytać się czy jest sens jej właśnie kupowania, zgodnie z powiedzeniem, że nowsze nie zawsze znaczy lepsze...
    Wszystko zalezy od osobistych preferencji. Ja dopiero w tym roku odpusciłem sobie Elementsa 5 i tylko dlatego, że ze względu na inne programy musiałem wejść w CC. Z punktu widzenia obróbki zdjęć nie doznałem szoku. Owszem, jest trochę wygodniej, ale jeśli nie obrabia się masowo ślubniaków to różnicę da się przeżyć. Tak ogólnie, to mam wrażenie, że onanizm sprzętowy w fotografii jest malutkim pikusiem w porównaniu z onanizmem sprzętowo-programowym w tematach komputerowych.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To akurat nie zawsze jest zaleta, tutoriale są głównie po angielsku.
    tzn że ACR nie ma po polsku ?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

tzn że ACR nie ma po polsku ?
    Ja mam po polsku tez.Wiec chyba jest.