Ale zdaje się, że Stylusa trudno by było nazwać "kieszonkowym" a Lx100 już do większej kieszeni się zmieści.
Ale zdaje się, że Stylusa trudno by było nazwać "kieszonkowym" a Lx100 już do większej kieszeni się zmieści.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
Będzie wersja MK2 znajdzie się miejsce na odchylany, dotykowy ekran jak i na wbudowaną lampkę. Coś trzeba zostawić na później.
No i przez zastosowanie migawki centralnej podobno synchronizuje lampę w pełnym zakresie czasów migawki mechanicznej.
@Grzyboo
też jestem takiego zdania.
myślę jednak, że przerobią korpus. tzn albo będzie większy albo będzie większy i będzie zbliżony do gx7.
z tym, że pozbędą się jakiegoś np. elementu sterującego.
jest jeszcze trzecia alternatywa... będzie taki jaki jest ale dostanie tylko gibany i dotykowy telewizora lampa jako breloczek jak teraz
![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Znaczy się, że przewidujecie ewolucję Panasonica podobną do tej którą przeszedł Sony Rx100? w sumie to bardzo prawdopodobne.
Pasjonat amator
Ten aparat jest za mały, żeby pomieścić i lampę, i wizjer. A że lampą nikt się nie ekscytuje, a z powodu wizjera wszyscy robią w gatki, to Panasa wybrał wizjer![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witam !
W mniejszym i lzejszym RX100 M3 firma Sony dala rade zaprojektowac i zmiescic wbudowana lampe z recznie regulowanym katem swiecenia palnika
oraz elektroniczny wizjer.
Czy ktos z tego sie korzysta ?
Czesto mam okazje korzystac z jednego i drugiego.
Jak dla mnie noszenie dodatkow i wachlowanie nimi przy malym mobilnym aparacie to nieporozumienie a RX100 M3 nosisz na pasku i nie martwisz sie
ze cos jeszcze gdzies trzeba podpinac i odpinac
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------
Witam !
Sensor 4/3 jest fajny ale nieco utrudnia to wykonanie malego i lekkiego aparatu z jasnym zoomem o wysokiej jakosci obrazu.
Ogladalem foty z LX100 i niestety nieco wyszlo im to rozwiazanie bokiem bo obiektyw nie wyrabia na calym kadrze a poza tym
soft nieco ciapcia detale.
Ale to pisze na podstawie tego co widzialem w internecie wiec nie wiem na ile te foty sa wiarygodne ?
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
RAWy wyglądają o niebo lepiej niż JPG z puszki.
Obiektyw ma ogromną beczke na szerokim kącie, ale za to jest jeszcze szerzej niż 24mm i można po wyłączeniu korekcji to będzie wykorzystać. Po skorygowaniu w RT nadal jest przywoicie i jak dla mnie wystarczy, ale ja nie robię odbitek większych niż 30x45cm.
Szumy nawet na ISO6400 w RAW są na przywoitym poziomie i da się coś z tego wyciągnąć.
Tak, ale kosztem stopki, flesza, mikrofonu nie podłączysz.
Pierwsza wersja Rx100, fajna, ale narzekali na brak stopki, w Rx100m2 dostali, ale wizjer nadal nie był w standardzie. poza tym malkontenci marudzili, że owszem jasny obiektyw, ale tylko na ekw. 28mm, potem robi się ciemno jak w...wiecie gdzie![]()
Sony pokazało Rx100m3 dali wizjer, (ciekawie umiejscowiony ) została wbudowana lampa, ale kosztem w/ w stopki. Kto co woli.
Pasjonat amator
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Powtórzę się kolejny raz... wg mnie nie ma możliwości. w innym przypadku byłaby lub będzie.
ale musi nastąpić inny przypadek.
porównujecie do innych modeli konkurencyjnych firm ale żaden z Was nie wziął pod uwagę najważniejszej rzeczy a mianowicie rozbieżności w przykładach.
padł stylus! to nie ta konstrukcja. pada sony brak pokręteł. wszystkie mają mniejsze matryce. litości.
jest GX7 ma wszystko czego chcecie
i nie piszcie, że można, jak na Waszym przykładzie trzeba coś wywalić = nie można
fakt ta lampa to porażka ale wg mnie większą wadą jest brak taczskrina z możliwością gibania a to już qruca b00mba mogli bez najmniejszych problemów zamontować![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)