Powoli zaczynają wypływać fotki testowe/przykładowe osób nie związanych żadnymi umowami z Oly: nie tego oczekiwałem po jotpegu z puszki tego samego producenta, 2 EV powyżej maksa.
http://www.dpreview.com/forums/post/54513202
Powoli zaczynają wypływać fotki testowe/przykładowe osób nie związanych żadnymi umowami z Oly: nie tego oczekiwałem po jotpegu z puszki tego samego producenta, 2 EV powyżej maksa.
http://www.dpreview.com/forums/post/54513202
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Zdjęcia były robione OMD 5 i po prostu procesor nie skorygował aberacji.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
A to przepraszam. Aż tak mnie to nie interesuje, w takim obiektywie, w jotpegu spodziewam się porządku (zakładając, że ostrość jest na minusie).
---------- Post dodany o 12:14 ---------- Poprzedni post był o 12:13 ----------
Klikasz w fotkę, potem w 1:1 View 100%.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 6.10.14 o 12:30
ale też i u Optycznych można znaleźć wykresy gdy aberacja rośnie wraz z przymykaniem przesłony. Swoją drogą - w obiektywie za ponad 6 koła chciałbym broblemów z aberacją nie mieć. Bo jeśli by miała być to jaki byłby biznes kupowania takiego drogiego szkła? Jak mam się bawić w korekcję programową to i obiektyw za 600 zł dobry będzie.
Ps. Powyższe uwagi o aberacji to na wyrost bo próba otwarcia większego zdjęcia kończy się błędem 404