Dla nynego wystarczy, jest ok.
Dla nynego wystarczy, jest ok.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Wystarczy, dzieki piekne.
Generalnie po scenach widze, ze dosyc latwe warunki, ale obrazuja to co chcialem.
Jako spacerzoom do dokumentacyjnych fot, albo do latwych "patyczakow" moze byc wiecej jak ciekawy, pomyslimy jak juz bedzie dostepny w wiadomym zrodle, a jak z cena przegna na starcie to poczekamy az podatek od nowosci sie nieco zdezaktualizuje.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
dobas - odnośnie "latadeł": jaki jest odsetek zdjęć nietrafionych do trafionych? AF-S czy AF-C?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
od 0% do 100% w zależności czy trafiłem czy nie trafiłem i czy AF trafił czy nie trafił.
Pytanie czy fotografowałem mazurka w lesie czy mewe nad jeziorem. pytanie czy w zacienionym miejscu czy nie i pytanie do ilu przymknięte szkło. W zależności czy leci prostopadle czy równolegle do osi optycznej czy po skosie i w zależności czy lot jest jednostajny czy ze zwrotami.
Myślę, że aby podawać jakąkolwiek wartość procentową trzeba by mieć powtarzalność warunków. kaczka leci wolniej niż raniuszek zaś kawka na tle betonu jest mniej kontrastowa niż śmieszka na tle nieba.
Ostatnio edytowane przez dobas ; 9.10.14 o 20:37
łatwe dla kogoś kto fotografuje pierze i dróbmnie tam te ptaki zaskakiwały trochę swą obecnością i trajektorią
Ale powalczę.
Brakuje mi przewidywalnej trajektorii i licznych ptaków do testów.
Przywyczajony jestem do ptaków co latają prostopadle do klifów i na nich siadają albo lecą równolegle do łodzi jak fulmary.
a to wszystko co na zdjęciach raczej mnie irytowało keirunkiem lotu. Weszły mi na ambicję więc jak znajdę jakieś miejsce to będę ciupał.
Porównanie z ZD50 zrobię statyczne z AF-S i przejściem od bliskiego obiektu do dalekiego
Ostatnio edytowane przez dobas ; 9.10.14 o 20:40
Stary ZD 50-200 bez SWD i przejściówka MMF-1 zapięte do OM-D EM-1
nowy MZD 40-150 2.8 PRO zapięte do tego samego korpusu.
C-AF przy przesuwaniu z obiektu daleki bliski - działa równie sprawnie.
C-AF oprzy śledzeniu ruchomego obrazu jeszcze nie sprawdzałem
Dużo szybszy, cichutki. Nawet gdy błądzi i przejeżdża ostrością - co zdarza się sporadycznie i oczywiście zależy czy pole AF jest na jednolitej ścianie czy "ma o co się zahaczyć" to i tak robi to szybko względem wzzzzzzzzzzzzt wzzzzzzzzzzzzzzzzzzt z ZD 50-200
Ostatnio edytowane przez dobas ; 12.10.14 o 13:32