Miałam na myśli na siłę prostowanie wszystkich pionów![]()
Miałam na myśli na siłę prostowanie wszystkich pionów![]()
Aga ma poniekąd rację, to Henryk co zwykle robimy "Prostując" to zniekształcenie bryły
i efektem jest np. walące się arkady lewej kamienicy tam w głębi.
Tego żaden kozak tu się nie podejmie,dół(arkady) nie był i nie może być prosty a na piętrze
jest tyle wierzchołkow że zgupieć można.
Riczard: fota uliczki jest uwalona bo domy się walą i będą walić jak będziesz cykał z ręki,
ale zrób takie proste doświadczenie: weź monopod i pierwsza fota z ręki a druga z wyciągniętego monopoda.
Potem połącz obie np w ACE jako panoramę. Zobaczysz że problem albo drastycznie się zmniejszy, albo zniknie.
Łuki fajne, wrzuć proszę RAWa jak masz, albo zlinkuj fotę pełnej wielkości.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Duzo punktow zaczepienia,ale mozna sie pobawic jak ktos ma czas.Ja nie mam cierpliwosci .Po minucie juz oczoplasu dostajeZałącznik 130799
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dziękuję wszystkim za rady i komentarze na pewno je wykorzystam. Właśnie przerobiłem sobie kij trekkingowy na monopoda poćwiczę z nim może będą prostsze uliczki czyli domy nie będą się waliły, chociaż to jest Asyż a jak wiadomo tam było trzęsienie ziemi może dla tego są takie krzywe. Uczę się, w niedziele byłem na "warsztatach" z Marcinem Dobasem w Poznaniu.
Kolejna porcja uliczek i łuków, starałem się trochę wyprostować. Pozdrawiam
5.6.
7.
![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Sam jesteś: Piertek... BodziuKiedy tak będzie: zawsze przy architekturze któraś z linii łacząca punkty: A i B
będzie krzywa.
Niedawno próbowalismy w gronie szaleńców "wyprostować" ścianę fabryczki,
Po zakończeniu "wymiarowania" no... proporcji i określeniu jednostki 1m=coś udało się wygrać z oknami
i poszło jak po... Dobra nic już nie mówię.![]()