To B fajne, choć sam bym to wszystko wyprostował.
To B fajne, choć sam bym to wszystko wyprostował.
O tym prostowaniu zdjec to juz nie wiem ile razy zwracalem uwage![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Ja tam gadac nie lubie.Załącznik 129727
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dziękuję za opinie. O prostowaniu myślałem, ale nie byłem pewny czy w sytuacji odbić to jest zasadne ze względu na "artystyczny" efekt zniekształceń. Ale o sztuce będzie kolejna wrzutka - jak się można domyślać ze środka Cricoteki i konsekwencji z tym związanych.
Generalnie z tego co widzę to w czambuł takich zdjęć nie potępiacie, więc czasem warto taki eksperyment wrzucić na forum.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Robi się z tego watek techniczny![]()
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Fajne to drugie. Podoba mi się połączenie reala z odbiciemJeśli chodzi o prostowanie, to chyba trzeba oceniać poszczególne obrazki, odbicia rządzą się swoimi prawami - raz są bardziej odjechane, raz mniej.
Tu wersja Mirka bardziej mi leży.
Raz jeszcze dziękuję za uwagi. Teraz 'problem z misiem' czyli zapowiadana wcześniej pierwsza z kolejnych wrzutek jako wstęp do następnej.
Będąc służbowo w Wiśle taki pomnik dostrzegłem. Pierwsze ujęcia zrobiłem samego misia, ale potem, przeglądając fotki, zauważyłem szerszy kontekst: powolne, mozolne, ostrożne turlanie piłki w dół.
Pytanie (dot. kompozycji): Które z ujęć Waszym zdaniem lepiej oddaje całość sytuacji? A może jeszcze z innego miejsca należało zrobić zdjęcie?
M1.
M2.
M3.![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Stawialbym na M2, tylko ze zrobilbym to ujecia z drugiej strony misia, bo te kwiaty na pierwszym planie przeszkadzaja.
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Ostatnio edytowane przez Careme ; 18.09.14 o 19:10