Jeśli wprowadzą wideo 4K to będzie dobry ruch
Jeszcze lepiej, jak wprowadzą to w starszych body.
Jeśli wprowadzą wideo 4K to będzie dobry ruch
Jeszcze lepiej, jak wprowadzą to w starszych body.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
IMHO UHD do E-M5/M10/P5 nie wprowadzą. Z dwóch powodów:
1. Robią firmware dla matrycy Panasonica z E-M1 i pewnie oprogramowanie tego trybu dla matryc Sony wymagałoby dodatkowej pracy.
2. Muszą jakoś segmentować rynek, w przypadku wyboru korpusu pomiędzy E-M5/M10 a E-M1 to może być dodatkowy haczyk na nabycie droższego modelu.
Po cichu liczę na lepsze tryby filmowe (i większy bitrate!!!) dla E-M10 z racji tego, że ma ten sam procesor co E-M1. Ale raczej się nie napalam, szanse oceniam na 20-30%.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12.09.14 o 12:55
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Nie zdziwiłoby mnie, jakby poszli trendem np. profesjonalnych odbiorników GPS. Masz sprzęt za 10k zł, ale możesz co najwyżej nim mierzyć z dokładnością, jak smartfonem, a jak chcesz lepiej, to zapłać (za każdą pierdołę 2-5k) to przyślemy ci kod odblokowujący.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Tu raczej chodzić może o to, że świadomie wypuścili M1 jako model flagowy, z nie do końca zamkniętą specyfikacją (patrz 7D soft ztcp 2.0) z różnych powodów. Mi najbardziej kojarzy się to z tym, że Panas w swojej aktualizacji do GH4 idzie w s-log czy wręcz cineDNG czyli wideo w rawie, po takiej aktualizacji, nie ma bata, musi pozwolić Oly, na bycie konkurencyjnym na rynku hybryd.
Dla mnie najważniejsze jest to, że do GH4 Panas nigdy nie wypuści "mojej aktualizacji" czyli nie zlikwiduje jeszcze większego mnożnika (2.3x) w trybie C4K, już przemilczę 24 kl/s.
Wciąż ciekawe i wciąż nie wiadomo co będzie w nowym firmware E-m1
http://www.43rumors.com/ft4-image-of...g-on-the-e-m1/
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Wszyscy lecą teraz tylko na 4K. Moim zdaniem równie ciekawe będzie dodanie Slow Motion na HD i FullHD.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Zrobiliby lepiej kompensację ekspozycji w trybie manualnym, a nie bawią się w takie pierdółki.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb