Strona 134 z 164 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.331 do 1.340 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Swoją drogą ciekawe jaki procent użytkowników będzie umiało zrobić sensowny użytek z tego hipotetycznego 4K...
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Swoją drogą ciekawe jaki procent użytkowników będzie umiało zrobić sensowny użytek z tego hipotetycznego 4K...
    To nie jest istotne, nie każdy musi być nylepszym czy Jankiem by kręcić SOBIE filmiki. Lepiej ocalać od zapomnienia w UHD niż w FHD, przynajmniej dzisiaj jest już wybór w mikro, jeśli chodzi o wideo. Do tej pory było tylko GH. Przypominam, że jestem optymistą.

Dlaczego piszesz hipotetycznego?

/edit: o Boziu! Wygrałem
    Silnik UHD nowego oprogramowania to - podobno - kodek Panasonika, bitrate ten sam co w GH4!!!
    Aktualizacja - podobno - dotyczyć będzie także gniazda kart sdxc, które po tej aktualizacji będzie w stanie wykorzystać Sandiska 280 MB/s!!!
    Jeżeli Oly nie zapomni o m5, m10 to trzeba być panem pawianem, żeby nie wejść w m43 tylko dla tych puszek, najlepiej kupionych na rynku wtórnym.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 11.09.14 o 23:49
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dlaczego piszesz hipotetycznego?
    Bo ta plotka już się ze dwa, jak nie trzy razy zmieniała. Najpierw miało być 4K, potem nie być, teraz znowu ma być.

Mnie tam, jak już pisałem, FullHD aż nadto wystarczy (ale ja jestem zacofany, nawet telewizor mam tylko HD Ready), ale nie obraziłbym się gdyby te 4K dodali też do EM-10

Ciekawe swoją drogą czy zastosowana matryca narzuca też jakieś ograniczenia w temacie filmowania...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Bo ta plotka już się ze dwa, jak nie trzy razy zmieniała. Najpierw miało być 4K, potem nie być, teraz znowu ma być.

Mnie tam, jak już pisałem, FullHD aż nadto wystarczy (ale ja jestem zacofany, nawet telewizor mam tylko HD Ready), ale nie obraziłbym się gdyby te 4K dodali też do EM-10

Ciekawe swoją drogą czy zastosowana matryca narzuca też jakieś ograniczenia w temacie filmowania...
    Myślałem, że piszesz o line skiping vs pixel bining lub o rozdzielczości obiektywów.

Wydarzenia poprzedzające Targi w Koloni czas zacząć!
    Nareszcie ktoś z redaktorów zapytał o .dng. Terada jednak nie pozostawia złudzeń - wywoływarka Oly jest najszybsza..
    http://www.photoreview.com.au/storie...esigners-speak
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Myślałem, że piszesz o line skiping vs pixel bining lub o rozdzielczości obiektywów.
    No co Ty, ja się na tym nie znam Nawet nie rozumiem tego co napisałeś...

Wydarzenia poprzedzające Targi w Koloni czas zacząć!
    Nareszcie ktoś z redaktorów zapytał o .dng. Terada jednak nie pozostawia złudzeń - wywoływarka Oly jest najszybsza..
    http://www.photoreview.com.au/storie...esigners-speak
    Cóż, DNG nie jest chyba jakoś szalenie popularny?
    Czy oprócz Pentaxa ktoś jeszcze stosuje ten format?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cóż, DNG nie jest chyba jakoś szalenie popularny?
    Czy oprócz Pentaxa ktoś jeszcze stosuje ten format?
    Mam PSE 8, 2x10 i LR 5.6, na kilku kompach oczywiście, pstrykam w raw (.orf) tylko, źe potem muszę się bawić w konwersję .orf -> .dng by móc pliki z PM2 otworzyć w starym Adobe. O to mi chodzi.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Mam PSE 8, 2x10 i LR 5.6, na kilku kompach oczywiście, pstrykam w raw (.orf) tylko, źe potem muszę się bawić w konwersję .orf -> .dng by móc pliki z PM2 otworzyć w starym Adobe. O to mi chodzi.
    Ja sobie zdaję sprawę z tego że dng byłoby niewątpliwe przydatny wielu osobom. Sama idea uniwersalnego formatu RAW jest fajna. Tylko ze w aparatach zastosował ja chyba tylko Pentax. Z jakiegoś powodu producenci preferują własny format pliku RAW.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Z jakiegoś powodu producenci preferują własny format pliku RAW.
    Z powodu wyników finansowych (wspomniany w Samyangowym wątku przez Janka sentyment) powinni zacząć preferować rozwiązanie użytkowników, dodam skromnie: swoich użytkowników. Mała rzecz dla programisty a odbiła by się w Sieci takim echem jak Robin Wong czy inne Oly spektakle artystyczne właśnie z powodu tego, że tylko Pentax i Oly takie udogodnienie mają w swoich puszkach.
    Wymówek raczej nie mają. Na logikę: Terada mówi (link u góry), że nie wchodzą w wideo bo nie ma ustanowionych wspólnie standardów a czymże innym jak nie standardem ztcp otwartym jest .dng? Ile osób procentowo używa tylko tego Olympus Viewer Master a ile Adobe... no nic jak dadzą dobre video w naszym klatkarzu, to tak już wcześniej wspomniałem ja już wygrałem

/edit: Nowy zrzut

Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12.09.14 o 09:16
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Trzeba kupić nowy soft
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Trzeba kupić nowy soft
    Oby tylko nie (firmware) od Olympusa.
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów