Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 79

Wątek: [Oly Test] Oly m. ZD 75/1.8 opinia amatora

Keron
    Gość

Odp: [Oly Test] Oly m. ZD 75/1.8 opinia amatora

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Każdy wybór w okolicach ~ 50mm jest super. Nie rezygnuj zbyt szybko / nie zapominaj o Sigmie 60/2.8.
    Nie znam szkła patrzyłem na flickr czy pixel-peeper : http://pl.pixel-peeper.com czy na https://www.flickr.com/search?text=p...sort=relevance

Fotografie z maksymalnym grzebaniem w fotoshopie i mało jest ciekawych aby powiedzieć czy warto, tu jest fotka z OLYMPUS M.45mm F1.8, rewelacja, ale "kręcone w Photoshopie", podostrzane. https://www.flickr.com/photos/bballa...he/11024386704

Sigma 60 2,8 (?) to nowa propozycja nieznana mi wcześniej, ale ja lubię najpierw "intelektualnie" i sobie pomacać, decyzja jest na OLYMPUS M.45mm F1.8, (albo 75 1.8 tylko firmowe chce mieć komfort i zadowolenie, że mam coś fajnego. Co wcale nie oznacza, że Sigma jest zła, używałem Tamrona 17-50 2,8 (z D7000 wyostrzanie +9 w body); bylem zadowolony, powiększenia robiłem nawet na 60x40 cos około i brzytwa - polecam. Ale sprzedałem, nie mam nic oprócz Nikkor 50 1,4 i 10-24 DX.

I obejrzeć chcę, OLYMPUS M.45mm F1.8, czy OLYMPUS M.75mm F1.8, ale nie ma gdzie ;-(

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Keron Zobacz posta
    Ja w swoim sprzedanym już Nikon'ie D7000 ustawilem ma maxa "+9" ostrzenie. Elekty były rewelacyjne. Nie musiałem nic robić w fotoshopie itp.
    Jeden z podstawowych bledow poczatkujacych amatorow

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Nie znam szkła patrzyłem na flickr czy pixel-peeper : http://pl.pixel-peeper.com czy na https://www.flickr.com/search?text=p...sort=relevance

Fotografie z maksymalnym grzebaniem w fotoshopie i mało jest ciekawych aby powiedzieć czy warto, tu jest fotka z OLYMPUS M.45mm F1.8, rewelacja, ale "kręcone w Photoshopie", podostrzane. https://www.flickr.com/photos/bballa...he/11024386704

Sigma 60 2,8 (?) to nowa propozycja nieznana mi wcześniej, ale ja lubię najpierw "intelektualnie" i sobie pomacać, decyzja jest na OLYMPUS M.45mm F1.8, (albo 75 1.8 tylko firmowe chce mieć komfort i zadowolenie, że mam coś fajnego. Co wcale nie oznacza, że Sigma jest zła, używałem Tamrona 17-50 2,8 (z D7000 wyostrzanie +9 w body); bylem zadowolony, powiększenia robiłem nawet na 60x40 cos około i brzytwa - polecam. Ale sprzedałem, nie mam nic oprócz Nikkor 50 1,4 i 10-24 DX.

I obejrzeć chcę, OLYMPUS M.45mm F1.8, czy OLYMPUS M.75mm F1.8, ale nie ma gdzie ;-(

Piszesz jakimś translatorem? Nie da się tego czytać!
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Keron
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przepraszam, ale trąci mi to prowokacją.
    FYI: Olympus na najmniejszej wartości wyostrzania i tak wyostrza swoje pliki, ustawienie maksymalnego wyostrzania ma sens - imho - tylko w trybie zapisu .orf +.jpg, dla bardziej widocznego progu ostre/nieostre w VF-2/4. Innymi słowy ułatwia ostrzenie manualnymi szkłami, po zdjęciu jotpeg do kosza a raw (łatwiej) wyostrzony w punkt do Lajtruma.

Poza tym jeżeli znajdziesz gdzieś w Sieci orf'a z mZD75, łatwo możesz przy pomocy Olympus Master cośtam zasymulować wyostrzonego na maksa jotpega z aparatu. Zgadaj się z kimś z Wrocka na PM, przepali ci płytkę i się pobawisz na kompie.

Nie koncentruj sie na wybranym przez Ciebie wątku, ale na całości mojego pytania in meriti tekstu. Ja używam, tylko i wyłącznie jpg, a na rawy nie mam czasu ani ochoty. Symulacja to coś nowego, choć na wole oglądać. Dlatego w moim byłym juz D7000 ustawiłem na max ostrzenie +9, aby nic nie robić w komputerze oprócz wycinania, i tak się tez stało, to samo chce mieć w systemie m4/3.

---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jeden z podstawowych bledow poczatkujacych amatorow
    Nie chce wojny czy trolowania - ale lubie czytać prowokacji czy głupoty jak mnie jakiś koleś ocenia, że jestem "amatorem", nie widziałeś moich fotografii i pewnie nie zobaczysz. więc jak mam czytać takie głupoty, to ja sie wypisuje z waszego arcy wspaniałego forum. Nie założycielem na takie głupie komentarze, Dzieliłem się moimi doświadczeniami - jak nie doostrzasz w body to nie, twoja sprawa. ja lubię mieć ostre fotografie.

Nie mam czasu na denerwowanie się i na tym kończę, współprace z tym forum, nie mam cierpliwości do głupich trolli, czytanie takich głupot.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Moja nie rozumieć Twój post.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Ciekawy rozkład statystyczny przecinków
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Ja używam, tylko i wyłącznie jpg
    Wygugluj sobie Robin Wong blog, tam znajdziesz dużo fotek i z 45 i z 75, moim zdaniem to jotpegi z puszki, bo - jeszcze raz moim zdaniem - są zbyt mocno wyostrzone.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Aga, jesteś boska
    +1
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Widać, że nie byliście nigdy na żadnym forum telefonów komórkowych. Taka polszczyzna jaką zaprezentował kolega to norma.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Widać, że nie byliście nigdy na żadnym forum telefonów komórkowych. Taka polszczyzna jaką zaprezentował kolega to norma.
    Na szczęście się obraził
    Zapraszam do albumu i galerii