Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Technikum Fototechniczne a studia

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Technikum Fototechniczne a studia

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Po drugie: pisząc "my", miałam na myśli ogół wypowiadających się w tym wątku, którzy zdali się ustalić wspólne, w miarę spójne stanowisko - przynajmniej takie odniosłam wrażenie. W podobnym tonie wypowiadali się np. wulf i Bodzip.
    Jeszcze tylko podpowiedz mi o "wspólne, w miarę spójne stanowisko" w jakim temacie chodzi. Czy o wybór szkoły czy o wyższość liceów nad technikami. Zdaje się, że to jednak zupełnie różne tematy w których wypowiadał się ogół w tym wątku.

---------- Post dodany o 18:56 ---------- Poprzedni post był o 18:48 ----------

Przedmioty to określenie na dziedziny nauczane w szkole i dzielą się na ...
    Brawo!
    Tego, jako mniej rozwinięty intelektualnie absolwent technikum, nie wiedziałem. Jestem pod wrażeniem
    Tylko nie rozumiem, co w ten sposób chcesz wykazać?

PS
    Skąd pomysł, że ja coś wykpiwam czy hołubię?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Widzę, że dyskusja zamienia się w przepychankę, pozwolę sobie już zakończyć mój udział w niej. Nic nie próbuję wykazać ani udowodnić. Klasyfikację nauk przedstawiłam dla rozwiania wątpliwości interlokutora. Wyraziłam swoje zdanie w poruszanej kwestii, popierając je stosownymi argumentami, by pomóc autorce wątku. Jak już napisałam, nie zamierzałam nikogo przekonywać o wyższości jednego typu szkół nad innymi. A Ty jeśli uważasz, że technikum jest lepsze od liceum, to Twoje prawo, nie zamierzam Cię przekonywać, że jest inaczej.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Nie zawezajcie zawodu fototechnika do zwyklego pstrykacza fotek.Do kogos kto chodzi z aparatem na pasku i pstryka "dziela"nie robcie tego,juz jest tu u nas normalka,ze Krysia czy Zdisia pozujaca na chodniku czy na trawniku nie calkiem odpowiednio umalowana ale z nieoslonietym wypietym(tu niech kazdy se wpisze czym) to modelka.Fototechnik moze nigdy nie miec aparatu w reku a bedzie cenionym fototechnikiem.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie zawezajcie zawodu fototechnika do zwyklego pstrykacza fotek.Do kogos kto chodzi z aparatem na pasku i pstryka "dziela"nie robcie tego,juz jest tu u nas normalka,ze Krysia czy Zdisia pozujaca na chodniku czy na trawniku nie calkiem odpowiednio umalowana ale z nieoslonietym wypietym(tu niech kazdy se wpisze czym) to modelka.Fototechnik moze nigdy nie miec aparatu w reku a bedzie cenionym fototechnikiem.
    Zgadzam się z Tobą całkowicie.

Fototechnik nie jest tożsamy z fotografem
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Fototechnik moze nigdy nie miec aparatu w reku a bedzie cenionym fototechnikiem.
    Do tego sie odniosłem. Stwierdziłem, że może obsługiwać fotolab, mieszać chemię, ewentualnie siedzieć przed kompem i analizować foty w instytucie kryminalistyki.
    Natomiast uważam, że w zawodzie fotografa bardziej przydatne będzie liceum ogólnokształcące, niż konkretnie kształcące technikum.
    Fototechnik, a fotograf to troche się różni jednak.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Biologia może i nie jest przedmiotem humanistycznym jak mówisz, ale na pewno nie jest technicznym.. To jakim?

...
    Szczerze mówiąc uległem osłupieniu. Nauki przyrodnicze, zajmujące się opisem świata dookoła nas, nie występują w Twoim świecie?
    Jestem zaskoczony, widać ta techniczna edukacja trochę jednak zawęża horyzonty i zmienia ogląd świata....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

A Ty jeśli uważasz, że technikum jest lepsze od liceum ...
    Chyba jednak nie zrozumiałaś.
    Nigdy tak nie twierdziłem. Pisałem tylko, żeby nie uogólniać. Technika nie muszą być gorsze. Tyle!
    A Ty jeśli uważasz, (...), to Twoje prawo ...
    Dziękuję, naprawdę bardzo dziękuję.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Awatar nuka11
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Spokojnie, złapało mnie choróbsko i nie miałam siły nawet ruszyć się po komputer, ale już wróciłam
    Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: czy przez rok dużo stracę z zajęć foto w technikum? Chciałabym 1 klasę być w liceum i ewentualnie potem zdecydować się na konkretną szkołę.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

tak.Bedziesz zawsze ten rok do tylu.a ten spedzony w liceum i tak do niczego Ci nie bedzie potrzebny.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Szczerze mówiąc uległem osłupieniu. Nauki przyrodnicze, zajmujące się opisem świata dookoła nas, nie występują w Twoim świecie?
    Jestem zaskoczony, widać ta techniczna edukacja trochę jednak zawęża horyzonty i zmienia ogląd świata....
    Wybacz, ale to jest już złośliwe uproszczenie z Twojej strony... Czy ja napisałem coś o tym, że inne nauki nie występują w moim świecie???
    Będąc wykształcenia technicznego czuję się od kilkudziesięciu lat humanistą... (za moich czasów historia, geografia były w technikum normalnymi przedmiotami)
    A że wykształcenie techniczne dodatkowo dało mi wiele satysfakcji z biegiem lat, to moje co mam.
    Nie ładnie się czepiasz dobrych znajomych....
    Weź Andrzeju wyluzuj... I nie traktuj ludzi o odmiennych poglądach jak dziwadła (że zacytuję: "uległem osłupieniu")
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA