No ladnie ladnie... i nareszcie prosto![]()
![]()
No ladnie ladnie... i nareszcie prosto![]()
![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Bardzo dziękuję za komentarze i odwiedziny. Może jednak jednak coś ze mnie będzie jeśli chodzi o zdjęcia
Przy okazji dodam że 1. to rzeźba pt AUSCHWITZWIELICZKA Mirosława Bałki. Jak wpiszecie w googlach to zobaczycie o co chodzi. Niestety napis cały się u mnie nie pojawił, bo mądrzy robotnicy postawili jakąś skrzynię na dachu. Rzecz jasna jeszcze jest kwestia odpowiedniej godziny i można tam naprawdę kilka różnych ujęć zrobić.
2 to jeden z kilku murali, które na Zabłociu można znaleźć. Oprócz tego widziałem jeszcze 3, ale kiepsko wyszły.
Co do 3. zafrapowały mnie te kajdanki przy bulwarach. Trudno sobie wyobrazić co tam się działo.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dziś wykonałem ćwiczenia z prostowania. Proszę o ocenę poprawności poczynionych zabiegów.
Na początek oryginał z Warszawy - budynek w stylu eklektycznym.
0.
Pierwszy krok - obrót w OV:
1.![]()
Drugi krok - prostowanie w Gimpie:
2.
Trzeci krok - kadrowanie w Gimpie
3.
Czwarty krok (dodatkowy) w Gimpie kolorowanie nieba jako warstwy - tutaj efekt nie jest najlepszy - prawa strona fotki - nad blokiem zachował się kolor wyjściowy.
4.![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
W teorii jest nieźle
Krok pierwszy
Myślałem, że znam OV ale z tym obrotem mnie zaskoczyłeś
Jak to zrobiłeś?
Krok drugi
Co prostowałeś? Jeśli perspektywę, to nie całkiem to wyszło
Krok czwarty
Kolorowanie nieba, nie jest proste.
Ciekaw jestem jak to robiłeś przy pomocy warstw?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia