Strona 132 z 164 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.311 do 1.320 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Mi bezpośrednio 4K nie jest do niczego potrzebne, ale 4K jest (jak zresztą wiele innych nowych standardów i wyrobów) sposobem na nakręcenie sprzedaży i poprawienie koniunktury. Niestety tak ten nasz świat działa - np. rynek telewizorów sie nasyca i trzeba coś nowego wymyślić, by ludzie zaczęli zmieniać sprzęt na nowy. Wymyśla sie zatem nowe funkcje typu 3d, możliwość przeglądania stron www na telewizorze (jaki procent użytkowników to wykorzystuje?), teraz filmy 4K, potem znów coś nowego się wymyśli - i za pomocą umiejętnej reklamy wmawia się ludziom, ze właśnie to jest im niezbędne do szczęścia. To i tak w sumie lepsze, niż alternatywna (niestety też stosowana) metoda polegająca na takim konstruowaniu sprzętu, by rozleciał się tuż po zakończeniu gwarancji. A skutek - rosnące w szybkim tempie góry śmieci - ponoć bardziej ekologicznych, gdyż zgodnie z obowiązującym prawem stosowane stopy lutownicze nie mogą już zawierać ołowiu - i dzięki temu połączenia lutowane korodują znacznie szybciej - co też sprzyja nakręcaniu sprzedaży
    Jakoś dziwnym trafem zapomina się o tym, że jednym z najlepszych sposobów poprawy stanu środowiska jest produkowanie wyrobów trwałych które mogłyby służyć dłużej...
    Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 29.08.14 o 13:20
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Nadzieja umiera ostatnia

Sony po myku z plikiem ustawień z wyższego modelu oraz po zaprezentowaniu FZ1000 zmuszony zostaje do aktualizacji KODEKA do xavc s w swojej rx10.
    Znaczy da się przeorać dosyć istotnie tryb wideo tylko firmwarem.

Oly Oly Oly!
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Nowa aktualizacja ma dodać rewolucyjną funkcję dla foto- architektów
    Ma prostować w locie budynki, w locie czyli efekt obróbki przez Trupika widoczny jest już na ekraniku (live view).
    Oly udostępni ową aktualizację tuż przed targami.

Poproszę użytkowników M1 o następujące info: jakie symbole baterii pasują do M1, ile fotek można pstryknąć realnie, nie wg. **** nie wyłączając wizjera i ekraniku.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30.08.14 o 14:42
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Mój E-M1 od zakupu w grudniu robi zdjęcia dość dzielnie. Zaliczył już sporo wyjazdów, w tym dwukrotnie śródziemnomorskie upały i miesięczną wilgoć na Svalbardzie. Cenię go głównie za AF - to jest mistrzostwo świata, choć może niekoniecznie w trybie ciągłym. Mam pewne zastrzeżenia do nastawiania balansu bieli i logiki działania przycisków górnych, bo wiele razy uruchomiłem nieopatrznie bracketing, hehe. Sukcesywnie wymieniam obiektywy na micro. Zastawiłem sobie ze starego sprzętu jedynie 7-14, czekam z niecierpliwością na 40-150, chwaląc w tym czasie głównie 75 1.8 oraz 60 2.8 macro. Testuję też ciekawą ładowarkę do BLN-1, polecam ją osobom podróżującym, bo niemal nic nie waży, a zasila się ją przez kabel micro USB, który i tak wozimy do ładowania telefonu TUTAJ LINK.
    Po drodze zdarzył się też i serwis. Od momentu zakupu w body szwankowało tylne kółko nastawcze i jakiś miesiąc temu niemal całkiem padło. Podczas naprawy wymieniono górną część obudowy (tak to przynajmniej opisano). Mimo niedogodności kilku dni (naprawa tego modelu wykonywana w Czechach nie trwa dłużej niż 3 dni robocze) mam pozytywne wrażenia. Muszę pochwalić Olympusa za profesjonalizm i podejście do klienta. Może m.in. za to tyle płaciliśmy
    Pozdrawiam!

---------- Post dodany o 16:03 ---------- Poprzedni post był o 14:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nowa aktualizacja ma dodać rewolucyjną funkcję dla foto- architektów
    Ma prostować w locie budynki, w locie czyli efekt obróbki przez Trupika widoczny jest już na ekraniku (live view).
    Z Samyangiem 7,5 zadziała?
    Ostatnio edytowane przez WUJEK MARO ; 31.08.14 o 17:01
    Full speed ahead!

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO Zobacz posta
    Z Samyangiem 7,5 zadziała?
    Nie wiem, ale dam znać co i jak z P8/3.5.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Witam
    Od paru dni posiadam ten nowy cud techniki choć nie miałem ostatnio zbyt wiele czasu na okiełznanie bestii
    Chciałbym zapytać, czy jeśli chodzi o pracę wizjer/wyświetlacz da się korzystać z tego ustrojstwa tak jak ze zwykłej lustrzanki?
    Konkretnie chodzi mi o to, że chcę używać tylko wizjera, a gdy potrzebuję, włączam sobie główny wyświetlacz..
    Niby da się coś takiego zrobić przyciskiem INFO, ale wyświetlacz wtedy jest tylko wyciemniony, a nie wyłączony.

---------- Post dodany o 21:49 ---------- Poprzedni post był o 21:10 ----------

hmmm
    buszuję sobie po menu i odkryłem, że gdy się wyłączy czujnik zbliżenia oka, włączając wizjer wyłącza się główny wyświetlacz i odwrotnie, ale chodzi mi bardziej o opcję - czujnik zbliżeniowy włączony i wizjer uruchamia się gdy przykładam oczko, a w tym czasie cały czas główny wyświetlacz ma być wyłączony, a gdy chcę skorzystać z wyświetlacza uruchamiam go ręcznie

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    chodzi mi bardziej o opcję - czujnik zbliżeniowy włączony i wizjer uruchamia się gdy przykładam oczko, a w tym czasie cały czas główny wyświetlacz ma być wyłączony, a gdy chcę skorzystać z wyświetlacza uruchamiam go ręcznie
    Nikt nie wie
    Full speed ahead!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

A to sam sobie odpowiem co wywnioskowałem,może komuś się przyda
    Można włączyć czujnik zbliżeniowy i przyciskiem INFO wyciemnić główny wyświetlacz jednocześnie ustawiając w menu podświetlania na minimalną wartość czyli 8 sekund, szkoda że nie można ustawić krótszego czasu.
    Co ma na celu takie działanie? Wg mnie to jakaś oszczędność akumulatora oraz przede wszystkim to, że nie lubię jak mi się cały czas coś świeci w aparacie

A teraz jeszcze jedno pytanko, czy OLYMPUS IMAGE SHARE dostępne jest także pod Windows Phone? Z tego co widzę to chyba nie

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    A teraz jeszcze jedno pytanko, czy OLYMPUS IMAGE SHARE dostępne jest także pod Windows Phone? Z tego co widzę to chyba nie
    Niestety, ale nie.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

A wiadomo może czy pojawienie się IS na WP to kwestia czasu czy raczej nie ma na co liczyć

Uprawnienia umieszczania postów