Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Olympus E-M5 OM-D

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: Olympus E-M5 OM-D

Sam niedawno stałem przed podobnym wyborem i kupiłem e-m5 z 12-40. Obecnie bawię się tym zestawem podczas rodzinnych wakacji. Jak dla mnie jest to dokładnie taki zestaw jakiego szukałem. Z samej puszki jestem bardzo zadowolony, matryca jest świetna i pozwala sporo wyciągnąć zarówno z cieni jak i ze świateł. Ergonomia po przyzwyczajeniu bardzo dobra, zwłaszcza po podpięciu 1 segmentu gripa. Jedyna wada, na którą zwracam uwagę to słaba bateria. Problem rozwiązałem dokupując dwa zapasowe ogniwa. Co do obiektywu, powiem krótko rewelacja. Dla mnie powyższy zestaw jest mały i kompaktowy, wygodnie mogę go z sobą brać na każdą wycieczkę i nie stanowi on specjalnego obciążenia, co jest istotne podczas wędrówek z dzieciakiem w plecaku.

Trochę się rozpisałem. Reasumując miałem okazję używać 12-50 i jeżeli możesz sobie na to pozwolić polecam zakup 12-40/2.8. W komplecie z e-m5 to cudny sprzęt. Przy okazji muszę powiedzieć, że dla mnie po przesiadce z DSLR APS-C z przed 8 lat (czyli matryca tak ze dwie generacje do tyłu) szokiem jest praca na wysokim ISO. ISO1600 jest świetne, a i z ISO 3200 korzystam bez oporu, np. we wnętrzach świątyń i zwiedzając skanseny.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Sam niedawno stałem przed podobnym wyborem i kupiłem e-m5 z 12-40. Obecnie bawię się tym zestawem podczas rodzinnych wakacji. Jak dla mnie jest to dokładnie taki zestaw jakiego szukałem. Z samej puszki jestem bardzo zadowolony, matryca jest świetna i pozwala sporo wyciągnąć zarówno z cieni jak i ze świateł. Ergonomia po przyzwyczajeniu bardzo dobra, zwłaszcza po podpięciu 1 segmentu gripa. Jedyna wada, na którą zwracam uwagę to słaba bateria. Problem rozwiązałem dokupując dwa zapasowe ogniwa. Co do obiektywu, powiem krótko rewelacja. Dla mnie powyższy zestaw jest mały i kompaktowy, wygodnie mogę go z sobą brać na każdą wycieczkę i nie stanowi on specjalnego obciążenia, co jest istotne podczas wędrówek z dzieciakiem w plecaku.

Trochę się rozpisałem. Reasumując miałem okazję używać 12-50 i jeżeli możesz sobie na to pozwolić polecam zakup 12-40/2.8. W komplecie z e-m5 to cudny sprzęt. Przy okazji muszę powiedzieć, że dla mnie po przesiadce z DSLR APS-C z przed 8 lat (czyli matryca tak ze dwie generacje do tyłu) szokiem jest praca na wysokim ISO. ISO1600 jest świetne, a i z ISO 3200 korzystam bez oporu, np. we wnętrzach świątyń i zwiedzając skanseny.
    Tez jestem zadowolony z takiego zestawu
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Tez jestem zadowolony z takiego zestawu
    No jakiś dziwak jestem, ostatnio doszedłem do wniosku, że jednak nie z 12-40. Poza świetnym AF reszta jest ciekawa, lecz nie więcej niż zadawalająca. ZD 12-60 wciąz królem pozostał w mojej skromnej ocenie.

I jakoś nie bardzo mogę sie dopatrzyc tego bezwzględnego miażdźenie 12-50 na 12 mm, tak na marginesie. Jest trochę lepszy. Może kiedys porównam go na tej samej tablicy z którąś z 12-stek systemowych.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta

...
    3. Serwis Olympusa dużo Osób chwali ..

Raczej chwaliło, po przeprowadzce zalicza wtopy jak każdy inny.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

A jakieś konkrety ? Z tego co wiem to jest w Czechach - no chyba, że już nie? W czy stopy zalicza?

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    W czym wtopy zalicza ?
    Np. sytuacja opisana tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...85cych/page134 - zacznij lekturę od postu 1340 na dole strony. Stan aparatu przed wyslaniem do serwisu był opisany wcześniej - nawet ze zdjęciami - chyba też w tym samym wątku.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

To fakt ale wydaje mi się, że nie można przekreślać na podstawie jednego wątku. Miejmy nadzieję, że to był jednostkowy przypadek.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria

Oczywiście, że na podstawie jednej czy dwóch wpadek przekreślać nie można - każdemu serwisowi (i nie tylko serwisowi - nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi) zdarzaja się różne potknięcia. Problem w tym, aby tych potknięć nie było zbyt dużo w stosunku do liczby zgłoszonych reklamacji. Dokładnych statystyk reklamacji dobrze i nie do końca dobrze załatwionych nikt nie publikuje (pytanie, czy w ogóle ktoś to rzetelnie bada i jakimi metodami?), więc przeciętnemu użytkownikowi pozostaje wyrobienie sobie zdania o pracy serwisu na podstawie opinii na forach.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Awatar gregorio1972
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

W pełni się z Tobą zgadzam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Chyba zaszło drobne nieporozumienie.
    1. To nie jest jedyny przypadek, ten jest po prostu najnowszy i dobrze opisany przez wiarygodną osobę.
    2. To nie znaczy, że serwis Olka jest zły, jednak po przeprowadzce do Czech przestał być wyjątkowy.
    3. Najlepszy jest ten serwis, z którym nie trzeba się kontaktować Mam wrażenie, że ilość kontaktów z serwisem Olka wzrasta...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Uprawnienia umieszczania postów