Dla mnie wyglada ok, ale ja juz sie przekonalem ze zbyt wprawnego oka jeszcze nie mam![]()
Dla mnie wyglada ok, ale ja juz sie przekonalem ze zbyt wprawnego oka jeszcze nie mam![]()
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Mnie się wydaje, że trochę widać prostowanie, jest takie uczucie, że coś nie do końca jest w porządku. Ale myślę, że i tak było warto prostować, bo kompozycja taka poziomo-diagonalna bardzo dobrze wpływa na odbiór.
Poczytaj dokładnie wątek https://forum.olympusclub.pl/threads...o-raz-kolejny).
Skoro prostujesz to pewnie niewiele Cię ten wątek nowego nauczy ale zwróć uwagę na moje uwagi o wstawianiu prowadnic i ich roli w przywróceniu pierwotnych proporcji.
edit
Aha, proste, MZ wygląda jak najbardziej naturalnie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ta wersja, zdecydowanie do kosza
Kadr jest po prostu krzywy- leci w prawo. Można pominąć prostowanie perspektywy ale pion powinien być w pionie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
to jeszcze wersja z ustawionym pionem w osi ołtarza. Ustawienie nie jest idealne - przy idealnym zdjęcie leciało w lewo, ale korekta nie jet wielka. Zastanawiam się nieśmiało, czy taka wersja właśnie nie jest najlepsza - zbiegające się ku górze pionowe linie podkreslają wysokość świątyni... ale to może być moje, subiektywne, i niepoparte dowodami przypuszczenie.
Miejsca, Przedmioty, Kształty, Kolory...
42b)
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||