Zdjęcia w ramach to tylko na ścianach widzęa forum to tylko z czarnym tłem lubię
![]()
Zdjęcia w ramach to tylko na ścianach widzęa forum to tylko z czarnym tłem lubię
![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
obrabiałeś to z RAWa? ciekawie, tak inaczej kolory wyszły. Niestety, figurki na ołtarzu zginęły w przepałach. Niestety nie mam dobrego programu od obróbki RAWów z Fuji. Lightzone niby sobie radzi, ale on daje takie dziwne kolory trochę. Nie na wszystkich zdjęciach, ale na wielu. Także i tego nie byłem wstanie tam obrobić. Nie mówię że się nie da, ale ja nie potrafię. To zdjęcie to wczytałem z powrotem do aparatu i wywoływałem z różnymi ustawieniami aż dostałem mniej więcej to co chciałem. Ta metoda nie jest jednak wygodna.
I w tym temacie - to jedna z wad Fuji, że do aparatu nie dodaje wywoływarki RAW pozwolającej uzyskać JPG dokładnie tak (te same parametry, ustawienia etc) jak to się w aparacie robi. Przyzwyczaiłem się do takiego rozwiązania korzystając z OlympusViewer.
Chodzi o tę ciemną plamę na sklepieniu?
Może tylko Ci się wydaje? Ja bym się nie przejmował![]()
Tam (na sklepieniu) nie masz prostych krawędzi, do których się można odnieść tylko łuki. Sam wiesz (z ostatniej choćby Twojej poprawki zdjęcia sklepienia, zrobionego przez Jana), jakie złudzenia wprowadzają łuki
Sam często też tak mam, że kiedy zbyt długo kombinuję z prostowaniem, zaczynam mieć wątpliwości- już proste czy jeszcze krzywe.
MZ jest dobrze i trzeba mieć dużo złej woli, żeby szukać "dziury w całym"![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA