Strona 47 z 49 PierwszyPierwszy ... 374546474849 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 484

Wątek: Poczekalnia Jan_S'a

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    andtor2 - 57 było ciasno kadrowane - inaczej się nie dało w tamtych warunkach niestety. Zaś szum był dodany specjalnie. Taką miałem wizję. W oryginale zdjęcie jest bardzo gładkie. Co do przepałów - silne źródło światła świecące prawie w obiektyw - no cóż, z tym pewnie niewiele dałoby się zrobić.

Lubię to zdjęcie. Widzę w nim trochę romantyzmu, gdy delikatna damka znajduje oparcie w muskularnym harleju. Chciałem to pokazać. Ale chyba nie do końca wyszło.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Z tym dodanym szumem to chyba nie był najlepszy pomysł. Raz, że to zdjęcie nocne, dwa, że struktura tego szumu taka "plackowata". Gdyby może jeszcze zdjęcie było czarno białe i ten szum bardziej miał strukturę "ziarna" to by pasowało. Ale to tylko moje zdanie i mój pogorszony przez to odbiór fotografii. Sam motyw fajnie wypatrzony i wart uchwycenia na zdjęciu
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Czy mogę prosić o dwa słowa komentarza odnośnie pozostałych zdjęć? Czy nie ma co komentować? Z góry dzięki
    To skomentuję 57

Żal mi tej pięknej Damki, która z taką czułością przytuliła się do drzemiącego Harleya nie zdając sobie sprawy jak bez przyszłości jest Jej uczucie...
    Mezalians w sferach Davidsonów jest nie do przyjęcia... No bo czy można porównać potężną moc motorów Harleya do... choćby małych dżejów Damki.....
    Ulotna chwila, kiedy można pomarzyć o Wielkiej Miłości.... Niestety niewątpliwie tragicznej... zważywszy choćby na skutki zderzenia obu na drodze do szczęścia....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dzięki za komentarze i odwiedziny.... w kolorach sobie nie radzę... w czerni i bieli pewnie też nie :/

taka próba z 57a

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Paryz_4-a.jpg
Wyświetleń:	104
Rozmiar:	515,2 KB
ID:	139738
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    W czarno bieli ładniej i bez tych szumów. Jeszcze troszkę winiety i będzie jak ze starego filmu

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Zbyt dosłownie potraktowałeś to moje zdanie:
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ... Gdyby może jeszcze zdjęcie było czarno białe i ten szum bardziej miał strukturę "ziarna" to by pasowało. ...
    Bardziej miałem na myśli tak ogólnie o dodawaniu szumu do zdjęć nocnych, kolorowych, i ewentualnie zrobienia w b&w ale nie koniecznie to konkretne zdjęcie.
    Czarno białe o tyle lepsze, że tu nie masz tego szumu i pozbyłeś się "problemu" z balansem bieli. Razi tylko to ostre światło.
    Zaczynam marudzić, może ktoś jeszcze się wypowie
    Edit.
    O, właśnie, lekka winieta trochę by przygasiła to światło
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 29.01.15 o 14:57
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar BootMR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Ostatnie fajne, szczególnie to z harleyem, Natomiast na wcześniejsze 53-56 jedni nazywają smutnymi, Ty nostalgicznymi, a ja je nazwę butelkowymi . Za to w dobry nastrój wprawiają mnie 51 i 52.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    andtor2 - czasami zdarza mi się widzieć zdjęcia kolorowe stylizowane na stare. Takie ziarniste, z niedokońca wiernymi kolorami, z jakimś przepałem... coś takiego chodziło mi po głowie. Widać nie do końca dopracowałem temat skoro go nie kupiliście. Cóż, zrobić zdjęcie to jedno, a przygotować je w atrakcyjnej formie do prezentacji to drugie. Ale ciągle się uczę i za porady i uwagi dziękuję.
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Dzięki za komentarze i odwiedziny.... w kolorach sobie nie radzę... w czerni i bieli pewnie też nie :/

Musisz pozytywnie myslec.A jesli juz nic nie mozesz wymyslec to ....zeby zycie mialo smaczek to tu suwaczek,tam suwaczek i juz jest jak z Holandii znaczekZałącznik 139739

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    BootMR - to z Bazyliką (56) miało takie być. Ja wiem że średniowiecze to także barwne jarmaki, karnawał i wędrowni cyrkowcy a nie tylko "Memento Mori". Ale właśnie tak chciałem to zdjęcie zrobić. W zgaszonej tonacji, przy pochmurnym niebie, gdy na drzewach brak liści. Jakoś taka narracja moim zdaniem lepiej oddaje klimat tej prostej i surowej budowli.

---------- Post dodany o 14:09 ---------- Poprzedni post był o 14:07 ----------

Mirek54 - pojechane można i tak...
    ---
    "Do Zobaczenia"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów