Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Właśnie się wysprzedałem w wielu mniej potrzebnych mi rzeczy. Popatrz na Sigmy 19, 30 i 60 są całkiem ciekawymi i nie rujnującymi poropozycjami , podobnie jak Lumix 14/2,5...
---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post był o 18:35 ----------
Wypraszam sobie. Moim zdaniem ten obiektyw nie jest wart ilości wirtualnego atramentu już wypisanego w jego sprawie jak i sumy zdenerwowania autorki wątka. Moim zdaniem zaznaczam.
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.07.14 o 18:52
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
apz wirtualny atrament, jaki piszesz, jest na prawdę tani. Więc nie trzeba go bardzo oszczędzać. 14-42 przez swoje niewielkie nawet jak na MTF gabaryty jest obiektywem, który może być przydatny. Autorka wydała na to swoje pieniadze, to nie ma sie co dziwić, że w zaistniałej sytuacji stara się problem rozwiązać. Zwłaszcza, że rzeczone szkło w ocenie wieku jest dość przywoite jak na kita. Dodatkowo jego gabaryty czynią zeń wielce przyjemną bestię jako uzupełnie właśnie dla stałek. Jest tak mały i lekki, że praktycznie zawsze gdzieś znajdzie się nań miejsce. Moim zdaniem takie posty jak Twój, mogą ewentualnie podnosić poziom zdenerwowania.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Nie wiem co to jest przydatność obiektywu... Albo jest przyzwoity obrazek albo szkło jest niewarte zachodu i uwagi. Moim zdaniem, powtórzę moim zdaniem te małe, składane kity to raczej nieporozumienie jak szkło warte uwagi. Ale oczywiście sa różne zdania i opinie o ich przydatności. Jedyna ich zaleta to małość, wady to jakość obrazka, jasność obiektywu, i jego jakość optyczna. moim zdaniem powtarzam.
Nie chcę rozmawiać o akceptowalności lub jej braku.
Przykro mi, że autorce trafił się taki egzemplarz kita. Musi go reklamować do skutku. Ja bym tej wady nie zauważył, bo po jednym spacerze z EP-1 z pierwszą wersją kita nigdy więcej go nie założyłem do body. Nawet 12-50 zachwalany w tym wątku użyłem kilka razy z EPL-1 (przerobionym na IR) i w po dwuletnim niemal leżakowaniu wkrótce pójdzie do ludzi.
A wszystko to dlatego, że ja nie muszę zdjęć robić, a gdy robię chcę by przynosiły mi satysfakcję, by podobały się mi w czasie pracy z plikiem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jak na KIT'a to 14-42 II cechuje całkiem niezła jakość optyczna...minus to światło-ale z tym w wielu przypadkach da się żyć(foto wakacyjne)Jedyna ich zaleta to małość, wady to jakość obrazka, jasność obiektywu, i jego jakość optyczna. moim zdaniem powtarzam.
Nie chcę rozmawiać o akceptowalności lub jej braku.
Stosunek cena/jakość 3,5/5 jak dla mnie
Z reguły wyciagam ten obiektyw głównie na urlopach przeplatając ujęcia 40-150(super kit) i 20 1.7.
Ostatnio edytowane przez redrum1906 ; 18.07.14 o 20:15
Na pewno nikt nie oczekuje rad typu zamień x na y jeśli x nie działa...
Dodano
O widzę, że TWA już prężnie działa, pogratulować.
Ostatnio edytowane przez spirit ; 18.07.14 o 21:51