Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: kit-naleśnik (14-42mm EZ): problemy z af

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Odp: kit-naleśnik (14-42mm EZ): problemy z af

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Przejść na stałki, sprzedać ciemnozooma.
    Albo kupić 12-50mm - moim zdaniem lepszy i o dziwo chyba jaśniejszy pomimo tych samych parametrów światła co 14-42. Wg moich obserwacji przy ogniskowej 14mm body notuje znacznie krótsze czasy migawki na obiektywie 12-50 oczywiście przy tym samym ISO.

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Bardzo chętnie. Zgłaszasz się na sponsora?
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    O kurde to już sponsoring mamy na forum? Myślałem, że tutaj to nie dotrze hihi
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Właśnie się wysprzedałem w wielu mniej potrzebnych mi rzeczy. Popatrz na Sigmy 19, 30 i 60 są całkiem ciekawymi i nie rujnującymi poropozycjami , podobnie jak Lumix 14/2,5...

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post był o 18:35 ----------

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Ciekawa metoda naprawy uszkodzonego obiektywu. Po co takie złośliwości?
    Wypraszam sobie. Moim zdaniem ten obiektyw nie jest wart ilości wirtualnego atramentu już wypisanego w jego sprawie jak i sumy zdenerwowania autorki wątka. Moim zdaniem zaznaczam.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 18.07.14 o 18:52
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

apz wirtualny atrament, jaki piszesz, jest na prawdę tani. Więc nie trzeba go bardzo oszczędzać. 14-42 przez swoje niewielkie nawet jak na MTF gabaryty jest obiektywem, który może być przydatny. Autorka wydała na to swoje pieniadze, to nie ma sie co dziwić, że w zaistniałej sytuacji stara się problem rozwiązać. Zwłaszcza, że rzeczone szkło w ocenie wieku jest dość przywoite jak na kita. Dodatkowo jego gabaryty czynią zeń wielce przyjemną bestię jako uzupełnie właśnie dla stałek. Jest tak mały i lekki, że praktycznie zawsze gdzieś znajdzie się nań miejsce. Moim zdaniem takie posty jak Twój, mogą ewentualnie podnosić poziom zdenerwowania.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    apz wirtualny atrament, jaki piszesz, jest na prawdę tani. Więc nie trzeba go bardzo oszczędzać. 14-42 przez swoje niewielkie nawet jak na MTF gabaryty jest obiektywem, który może być przydatny. Autorka wydała na to swoje pieniadze, to nie ma sie co dziwić, że w zaistniałej sytuacji stara się problem rozwiązać. Zwłaszcza, że rzeczone szkło w ocenie wieku jest dość przywoite jak na kita. Dodatkowo jego gabaryty czynią zeń wielce przyjemną bestię jako uzupełnie właśnie dla stałek. Jest tak mały i lekki, że praktycznie zawsze gdzieś znajdzie się nań miejsce. Moim zdaniem takie posty jak Twój, mogą ewentualnie podnosić poziom zdenerwowania.
    Nie wiem co to jest przydatność obiektywu... Albo jest przyzwoity obrazek albo szkło jest niewarte zachodu i uwagi. Moim zdaniem, powtórzę moim zdaniem te małe, składane kity to raczej nieporozumienie jak szkło warte uwagi. Ale oczywiście sa różne zdania i opinie o ich przydatności. Jedyna ich zaleta to małość, wady to jakość obrazka, jasność obiektywu, i jego jakość optyczna. moim zdaniem powtarzam.
    Nie chcę rozmawiać o akceptowalności lub jej braku.

Przykro mi, że autorce trafił się taki egzemplarz kita. Musi go reklamować do skutku. Ja bym tej wady nie zauważył, bo po jednym spacerze z EP-1 z pierwszą wersją kita nigdy więcej go nie założyłem do body. Nawet 12-50 zachwalany w tym wątku użyłem kilka razy z EPL-1 (przerobionym na IR) i w po dwuletnim niemal leżakowaniu wkrótce pójdzie do ludzi.
    A wszystko to dlatego, że ja nie muszę zdjęć robić, a gdy robię chcę by przynosiły mi satysfakcję, by podobały się mi w czasie pracy z plikiem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Jedyna ich zaleta to małość, wady to jakość obrazka, jasność obiektywu, i jego jakość optyczna. moim zdaniem powtarzam.
    Nie chcę rozmawiać o akceptowalności lub jej braku.
    Jak na KIT'a to 14-42 II cechuje całkiem niezła jakość optyczna...minus to światło-ale z tym w wielu przypadkach da się żyć(foto wakacyjne)
    Stosunek cena/jakość 3,5/5 jak dla mnie
    Z reguły wyciagam ten obiektyw głównie na urlopach przeplatając ujęcia 40-150(super kit) i 20 1.7.
    Ostatnio edytowane przez redrum1906 ; 18.07.14 o 20:15

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Obiektyw z tematu jest niesprawny, ma zostać naprawiony. Po co się bez sensu i nie w temacie produkujesz?

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spirit Zobacz posta
    Po co się bez sensu i nie w temacie produkujesz?
    W temacie oczekiwałbyś wyciągu, fragmentu instrukcji serwisowej tego obiektywy czy instrukcji zamawiania kuriera do serwisu?
    Przecież serwis gwarancyjny jest jeden dla tej części Europy.

Poza tym zostałem zahaczony...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Na pewno nikt nie oczekuje rad typu zamień x na y jeśli x nie działa...

Dodano
    O widzę, że TWA już prężnie działa, pogratulować.
    Ostatnio edytowane przez spirit ; 18.07.14 o 21:51