Melduję, że równo po 10 dni od wysłania obiektyw wrócił do mnie z adnotacją mówiącą o naprawie mechanizmu autofokusa. Zaraz to sprawdzimy...
Melduję, że równo po 10 dni od wysłania obiektyw wrócił do mnie z adnotacją mówiącą o naprawie mechanizmu autofokusa. Zaraz to sprawdzimy...
Dzięki za rady. Teraz to już mam mętlik w głowie, bo wiem, że serwis Olka jest och i ach, ale obiły mi się też na Forum historie, jak potrafili podchodzić kilkukrotnie do tej samej usterki... Brałabym pod uwagę winę aparatu, ale 20/1.7 działa bez zarzutu cały czas. Mogę spróbować sprawdzić go na innym korpusie, ale jeśli się okaże, że też lipa, to znowu do serwisu? Chciałam sprawdzić RAW-y programami z postu #29, ale jeden z nich jest nie do ściągnięcia (oba mirrory nie działają), a z drugiego nie mogę wyczytać potrzebnych informacji. Zamieszczam więc trzy pliki (dwa pierwsze złe, ostatni trafiony z ostrością) z prośbą do Forumowiczów o analizę.
FOTA3219.ORF
FOTA3220.ORF
FOTA3221.ORF
realnasty czy ten obiektyw był w jednym sprzedażowym zestawie raz z body o którym pisałaś i pokazywałaś zdjęcia uszkodzenia na korpusie? Jeśli tak to IMHO zapakować całość, dołączyć list z opisem i wypunktowaniem usterek i cały zestaw na gwarancji oddać do reklamacji. Im szybciej tym lepiej, wydaje mi się, że szkoda nerwów.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Spróbuj poniżej.
http://www.softpedia.com/progDownload/KUSO-Exif-Viewer-Download-52677.html
Jak nie dasz rady odczytać, to daj znać.
Ostatnio edytowane przez jck ; 18.07.14 o 16:48
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia