Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 137

Wątek: Strzelec - moje fotografie wszelakie...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Strzelec - moje fotografie wszelakie...

Cytat Zamieszczone przez Farensbach Zobacz posta
    Strzelec takim znowu początkującym fotografem nie jest.
    więc tak jak pisałem wcześniej - czekamy w takim razie na foty które jakością dorównają zamysłowi administratora który był podział na "ocenę zdjęć" i "zdjęcia początkujących" wprowadził
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Mi tam nie podoba się taki podział (ocena zdjęć i dla początkujących) ale jest to jest i trzeba się z tym pogodzić W dziale dla początkujących krytykować (oceniać) nie można? Albo w dziale ocena zdjęć nie można doradzać co ewentualnie można poprawić?
    Cieszę się , ze chociaż ten podział akceptujesz. Idea podziału była nieco inna. W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Cieszę się , ze chociaż ten podział akceptujesz. Idea podziału była nieco inna. W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
    dobrze apz że to przypomniałeś, bo to co zrobili ze zdjęciem wiatraków helmuth i Mirek54 właśnie pod tę pierwszą grupę podpada.
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    W tym wątku pojawiło się raptem kilka zdjęć, w tym w większości zwykłe pstryki kwiatków (bez obrazy), więc Twoje stwierdzenie jest chyba na wyrost Albo się jest początkującym i zakłada wątek w tym dziale, albo nie i jest się gotowym na krytykę, a nie tylko miłe rady.
    Calkowicie zgadzam sie z Toba , ze pojawilo sie tu sporo zwyklych pstrykow. Jednak mam troche przewage, bo widzialem juz wiele zdjec autorki i dlatego napisalem, ze pojawia sie nie takie zwykle pstryki, wiec moje stwierdzenie nie tak do konca jest na wyrost.

Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Planistigmat Zobacz posta
    ....
    Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem.
    wstaw sobie w stopce linka do wątku... może ktoś zajrzy, może się zainteresuje, może doda do subskrypcji...
    ---
    "Do Zobaczenia"

Awatar Strzelec
    Mieszka w
    WE/TST
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Zrobiło się straszne i niezamierzone zamieszanie, więc chciałabym dodać parę zdań od siebie.

Na forum jestem od niedawna i zakładając watek nie do końca zdawałam sobie sprawę z intencji jakie kierowały administracją przy zakładaniu działow "Zdjęcia początkujących" i "Ocena zdjęć".

Krytyka merytoryczna moich zdjeć jest jak najbardziej mile widziana. Dlatego też należą się wielkie podziękowania dla helmutha i Mirek54, za pochylenie sie nad moimi zdjęciami i uświadomienie mi pewnych niedociągnięć.

Jeśli administracja uważa, że wątek znajduje się w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie go do działu "Zdjęcia początkujących". Natomiast ze swojej strony przestanę zbierać tu zdjęcia porozrzucane po różnych wątkach tematycznych i pokażę coś "z szuflady".
    Pozdrawiam, Ewa
    --- Najlepszy aparat to ten, który akurat mam przy sobie ---

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    ... zamysłowi administratora który był podział na "ocenę zdjęć" i "zdjęcia początkujących" wprowadził
    O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
    Generalnie, zasada jest taka, jak pisze apz:
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
    To czy w konkretnym wątku pomagamy czy krytykujemy, zależy i tak od autora. Jego podejścia do własnej "twórczości" i oceny fotograficznego zaawansowania. Jedni, zaawansowani, zakładają wątek w dziale dla początkujących, bo chcą (mimo wszystko) rad. Inni (już na pierwszy rzut oka widać, że potrzebują rad) uważają, że ich prace należy podziwiać, oceniać (najlepiej pozytywnie) i dlatego zakładają wątek w dziale ocen.
    Życie i tak zweryfikuje wybór
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

helmuth - tyle podejść do zagadnienia ilu forumowiczów. Jedni zakładają tu, drudzy tam. Kiedyś ktoś jeszcze tego pilnował. Pamiętam kilka wątków przeniesionych z początkujących do oceny... w drugą stronę chyba nie. Chociaż, nawet "ocena" nie jest gwarantem dobrych zdjęć. Zrobiłem sobie niedawno rekonesans po wątkach naprawdę niezłych fotografów z naszego forum i zdarzały się okresy sporej cienizny. Normalna sinusoida w procesie twórczym...

nieważne, niepotrzebnie ruszyłem temat. Czekamy na kolejne zdjęcia Autorki, ale takie że kapcie z nóg zlecą. Dwoje forumowiczów podżyrowało kredyt zaufania, nie wypada by musieli wstydem zapłacić.
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Ale macie problemy - widać, że szczęśliwi z Was ludzie Ten podział dawno już jest umowny - i "starzy" forumowi wyjadacze w dziale "ocena zdjęć" też wstawiają różne fotki (lepsze i gorsze) i też odbywa się w nich dyskusja bynajmniej nie związana z oceną zdjęć.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Planistigmat Zobacz posta
    Zmień płeć ale podszyj się pod białogłowę - odwiedziny wzrosną, gwarantuje hihi

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
    A czy ktoś mógłby założyć dział DLA POWALONYCH? Ja się z miłą chęcią tam przeniosę
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 5.07.14 o 12:42
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ