E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Calkowicie zgadzam sie z Toba , ze pojawilo sie tu sporo zwyklych pstrykow. Jednak mam troche przewage, bo widzialem juz wiele zdjec autorki i dlatego napisalem, ze pojawia sie nie takie zwykle pstryki, wiec moje stwierdzenie nie tak do konca jest na wyrost.
Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem.![]()
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Zrobiło się straszne i niezamierzone zamieszanie, więc chciałabym dodać parę zdań od siebie.
Na forum jestem od niedawna i zakładając watek nie do końca zdawałam sobie sprawę z intencji jakie kierowały administracją przy zakładaniu działow "Zdjęcia początkujących" i "Ocena zdjęć".
Krytyka merytoryczna moich zdjeć jest jak najbardziej mile widziana. Dlatego też należą się wielkie podziękowania dla helmutha i Mirek54, za pochylenie sie nad moimi zdjęciami i uświadomienie mi pewnych niedociągnięć.
Jeśli administracja uważa, że wątek znajduje się w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie go do działu "Zdjęcia początkujących". Natomiast ze swojej strony przestanę zbierać tu zdjęcia porozrzucane po różnych wątkach tematycznych i pokażę coś "z szuflady".
Pozdrawiam, Ewa
--- Najlepszy aparat to ten, który akurat mam przy sobie ---
O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
Generalnie, zasada jest taka, jak pisze apz:
To czy w konkretnym wątku pomagamy czy krytykujemy, zależy i tak od autora. Jego podejścia do własnej "twórczości" i oceny fotograficznego zaawansowania. Jedni, zaawansowani, zakładają wątek w dziale dla początkujących, bo chcą (mimo wszystko) rad. Inni (już na pierwszy rzut oka widać, że potrzebują rad) uważają, że ich prace należy podziwiać, oceniać (najlepiej pozytywnie) i dlatego zakładają wątek w dziale ocen.
Życie i tak zweryfikuje wybór![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth - tyle podejść do zagadnienia ilu forumowiczów. Jedni zakładają tu, drudzy tam. Kiedyś ktoś jeszcze tego pilnował. Pamiętam kilka wątków przeniesionych z początkujących do oceny... w drugą stronę chyba nie. Chociaż, nawet "ocena" nie jest gwarantem dobrych zdjęć. Zrobiłem sobie niedawno rekonesans po wątkach naprawdę niezłych fotografów z naszego forum i zdarzały się okresy sporej cienizny. Normalna sinusoida w procesie twórczym...
nieważne, niepotrzebnie ruszyłem temat. Czekamy na kolejne zdjęcia Autorki, ale takie że kapcie z nóg zlecą. Dwoje forumowiczów podżyrowało kredyt zaufania, nie wypada by musieli wstydem zapłacić.
Ale macie problemy - widać, że szczęśliwi z Was ludzieTen podział dawno już jest umowny - i "starzy" forumowi wyjadacze w dziale "ocena zdjęć" też wstawiają różne fotki (lepsze i gorsze) i też odbywa się w nich dyskusja bynajmniej nie związana z oceną zdjęć.
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 5.07.14 o 12:42
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ