Kadr z gołębiem faktycznie niebanalny, z ostatnich 5 najbardziej mi sie spodobała.
Kadr z gołębiem faktycznie niebanalny, z ostatnich 5 najbardziej mi sie spodobała.
Pozdrawiam, Ewa
--- Najlepszy aparat to ten, który akurat mam przy sobie ---
Fajny ten gołąbek, szczególnie poprawione wersje![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
ciekawe czasy nastały...
Kiedyś dział "ocena zdjęć" był elitarny, dla szerszej rzeszy fotografujących był przeznaczony dział "zdjęcia początkujących". Kiedyś "ludzie by za to zjedli". Dziś jest wyrozumiałość, poklepywananie po pleckach i pochwały. Może to grzeczność i szarmanckość? bo ... (wycięte przez auto-cenzurę ze względu na przepisy o nie dyskryminowaniu ze względu na płeć)
Cóż, jeśli wolno mi swoją opinię wyrazić to zdjęcia takie sobie. Ani specjalnie złe, bo złe przecież nie są, ani jakieś wybitne bo takie pstryki u początkujących często spotkać można.
Ale żeby ten wpis miał jakąś wartość merytoryczną, proponuję zapoznać się z wątkiem o skalowaniu zdjęć:
https://forum.olympusclub.pl/threads...anie+zdj%EA%E6
Nawiązuję tu do zdjęcia elektrowni wiatrowych. Efekt schodków wprawdzie nie jest bardzo widoczny ale warto nań uważać.
Bo w tym watku pojawia sie znacznie ciekawsze zdjecia, a przeciez nie ma sensu zakladac dwoch watkow, jednego w ocenie zdjec, a drugiego w zdjeciach poczatkujacych. Bialy golab zostal pokazany moze tez dlatego, ze to ciekawy okaz, a Strzelec jest autorka ksiazki o hodowli golebi.
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Może to nie kwestia czasów, a konkretnych użytkowników? Ja, jak zakładałam swój wątek jakiś rok temu, to bez wahania zrobiłam to w dziale dla początkujących. Jak mnie administracja przeniosła do "oceny", to normalnie skakałam z radości. Może należałoby zaptać autorkę, czemu zdecydowała się na dział "dla zaawansowanych"?A swoją drogą coś w tym jest, jak patrzę na starsze posty, to mam wrażenie, że kiedyś było więcej konstruktywnej krytyki, a mniej poklepywania się po plecach.
W tym wątku pojawiło się raptem kilka zdjęć, w tym w większości zwykłe pstryki kwiatków (bez obrazy), więc Twoje stwierdzenie jest chyba na wyrostAlbo się jest początkującym i zakłada wątek w tym dziale, albo nie i jest się gotowym na krytykę, a nie tylko miłe rady.
Mi tam nie podoba się taki podział (ocena zdjęć i dla początkujących) ale jest to jest i trzeba się z tym pogodzićW dziale dla początkujących krytykować (oceniać) nie można? Albo w dziale ocena zdjęć nie można doradzać co ewentualnie można poprawić?
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Strzelec takim znowu początkującym fotografem nie jest.