Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Fajnie, że zdecydowałaś się na swój wątek. Choc lubię pogrzebać w fotach to tutaj nie mam ochoty. Zdjęcie trochę wyblakłe i ponure jak pogoda, którą na nim widać i jest git![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Witam Was w moim wątku
Dziękuję grzebiącym za pokazanie swoich wersji i Waszych punktów widzenia na moje zdjęcie. Mirku, pojechałeś nieźle po suwakach i faktycznie zrobiło się niepokojąco; też rozważałam taki kierunek. Helmuth, bardzo ładnie rozjaśniłeś dół.
Przyznam się szczerze, że przygotowując zdjęcie do publikacji właśnie dół przyciemniłam, gdyż wydawało mi się, że jasny odwróci uwagę widza od głównego tematu - monumentalności wiatraków. Chciałam też wytworzyć pewną rytmiczność pasów tła: ciemny-jasny-ciemny.
A teraz wezmę się do roboty i pozbieram trochę zdjęć z wątków zbiorowych![]()
Pozdrawiam, Ewa
--- Najlepszy aparat to ten, który akurat mam przy sobie ---
Pozdrawiam, Ewa
W 2 szpecą te kolorowe sznurki w kadrze, 3 mz. za ciasno kadrowane. Na plus trafiona ostrość.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Pierwsze zdjęcie jak napisał andtor2. Natomiast co do drugiego to mam inne zdanie. Zdjęcie mnie się bardzo podoba i w mojej ocenie nie jest za ciasno skadrowane. Ja bym jeszcze troszkę z lewej strony obciął tak aby wyeliminować to coś co wystaje (jakaś blaszka, czy coś?).
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Kochani, sznurki wyeliminuję dopiero na jesieni. Ale o Waszych uwagach będę pamietać, jak będę popełniać kolejne zdjęcie balkonowe
@Kolba, no faktycznie ten wystający element możnaby zamaskować. Jest to fragment plastikowego okapu z okna.
Pozdrawiam, Ewa