Bardzo dobra seria.
Bardzo dobra seria.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Przedobrzyłeś z kolorami, przede wszystkim intensywnością, kolor trochę taki w fiolet - dziwny. Wygląda mi to tak jak byś zastosował "polarka" i jeszcze dołożył saturacji naprzykład. Same kadry świetne.
Mi się foty z Pienin podobają, niebo też ujdzieJuż nawet zaczynam myśleć żeby się tam wybrać
Piecuszek też fajny.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pienińskie bardzo ładne. Trochę takie "zimne" ale to nie wada.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Swietne zdjecia.
Mam rodzine w tamtych okolicach (Hanczowa, kolo Wysowej-Zdroj) i czesto tam bywam, ale szczerze mowiac nigdy nie zwracalem uwagi na odcien nieba na zdjeciach z tamtych okolic.
Teraz przejrzalem stare fotki i rzeczywiscie z tym odcieniem rzeczywiscie jest jak mowisz...
Za kilka dni zreszta bede mial sie okazje osobiscie przekonac i potestowac![]()
Ostatnio edytowane przez ssonic ; 15.06.14 o 20:08
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
Ostatnio edytowane przez robtor ; 15.06.14 o 20:05
Podobają mi się fotki z Pienin, niebo jak dla mnie jest na nich ok.
moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian
Dziękuję wszystkim za krytykę (zasłużoną) i pochwały (niezasłużone).
Skoro tyle osób zwraca mi uwagę na zbytnie nasycenie kolorów znaczy się, że przesadzam z tym - wezmę to pod uwagę przy następnym jakimkolwiek moim reportażu - ten będzie niestety w całości w tym klimacie.
Strzał w dziesiątkę!Tak, miałem założonego polarka (i to przez pomyłkę/roztrzepanie gorszego
- Selco zamiast Hamy
). Tak, podciągałem saturację.
Więcej grzechów nie pamiętam - proszę o naukę i rozgrzeszenie.
To reportażyk czas rozpocząć (część fotek się powtórzy, a reszta nie będzie taka.... udana).
Jak pisałem wcześniej szedłem następującą trasą:
z Jaworek szlakiem rowerowym do schroniska "Pod Durbaszką" i do niebieskiego szlaku, którym przez Cyrhle, Łaźne Skały, Szafranówkę doszedłem do schroniska "Orlica", a stąd do Czerwonego Klasztoru i z powrotem do centrum Szczawnicy.
Trasa całościowo dość długa i widokowo urozmaicona (no, może z wyjątkiem przejścia Drogą Pienińską - ta na mnie zrobiła średnie wrażenie - być może te widoki wyglądają lepiej, ciekawiej podczas spływu Dunajcem).
Na pierwszym zdjęciu (czyli w kolejności numeracji moich fotek bodajże 67) skałki jakich w tej okolicy sporo (wreszcie to Pieniny, no i rezerwat Wąwóz Homole w pobliżu).
68 to panorama na w kierunku Jaworek.
69 - widok w kierunku Szlachtowej i Szczawnicy. Jak widać już na samym początku grupa z którą szedłem (krótko) bardzo się rozciągnęła.
70 - pozostałości jakiegoś drzewa.
71, 72, 73 - panoramki (72 i 73 to ta sama panorama tylko na 73 chciałem zmieścić całe drzewo).
Na ostatnim 74 zdjęciu widać schronisko Pod Durbaszką.
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 19.06.14 o 21:25
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
75 - panorama z drogi prowadzącej do schroniska Pod Durbaszką widocznego w LG.
76 - panorama prawiespod schroniska.
77 - panorama z szlaku niebieskiego.
78 - nadal niebieski (i tak już do końca) - widok na Tatry (z rozmów z resztą grupy, która gdzieś tam człapała daleko za mną wynikło, że później było widać je lepiej).
79 - i znowu Tatry.
80, 81 - takie ładnie rozpierzone, rozwiane chmurki.
82 - przyszlakowa sosna z malutką kapliczką z figurką Chrystusa Frasobliwego.
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 19.06.14 o 21:24
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()