Strona 175 z 415 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.741 do 1.750 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Podoba mi się shoot and view , w przypadku jpg to nawet sprawnie działa ale jak dojdą rawy to niestety czas się znacznie wydłuży.
    Ktoś używa ? Podzielcie się wrażeniami.
    Mam taką kartę WiFi Toshiby. Niestety za pomocą tej karty możesz jedynie przesyłać zdjęcia do innych urządzeń tj. laptop, tablet, telefon itd. , natomiast karty tego typu nie obsługują pełnego sterowania aparatem tak jak to robi WiFi wbudowane w aparat. Aby móc przesyłać zdjęcia do innych urządzeń mobilnych trzeba zainstalować program Olympus Share dostępny dla Androida i iOS w odpowiednim sklepie.
    Właśnie sprawdziłem jak działa to z PC i niestety szału nie ma. Transfer danych zbyt wolny jak dla mnie już przy plikach JPG (takie miałem na karcie) więc z RAW to już w ogóle. OV3 nie obsługuje tej karty w ogóle a nie wiem czy są jakieś inne programy do obsługi tego. Jedyne co udało mi się zrobić to połączyć z PC i przeglądać zdjęcia za pomocą przeglądarki internetowej pod adresem http://flashair/. Słabiutko to działa moim zdaniem i nie warto wywalać sporo więcej kasy za taką kartę. Ja dostałem moją jako bonus przy zakupie XZ-10.
    Ostatnio edytowane przez jaskier1969 ; 21.05.14 o 12:44
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaskier1969 Zobacz posta
    Mam taką kartę WiFi Toshiby. Niestety za pomocą tej karty możesz jedynie przesyłać zdjęcia do innych urządzeń tj. laptop, tablet, telefon itd. , natomiast karty tego typu nie obsługują pełnego sterowania aparatem tak jak to robi WiFi wbudowane w aparat. Aby móc przesyłać zdjęcia do innych urządzeń mobilnych trzeba zainstalować program Olympus Share dostępny dla Androida i iOS w odpowiednim sklepie.
    Właśnie sprawdziłem jak działa to z PC i niestety szału nie ma. Transfer danych zbyt wolny jak dla mnie już przy plikach JPG (takie miałem na karcie) więc z RAW to już w ogóle. OV3 nie obsługuje tej karty w ogóle a nie wiem czy są jakieś inne programy do obsługi tego. Jedyne co udało mi się zrobić to połączyć z PC i przeglądać zdjęcia za pomocą przeglądarki internetowej pod adresem http://flashair/. Słabiutko to działa moim zdaniem i nie warto wywalać sporo więcej kasy za taką kartę. Ja dostałem moją jako bonus przy zakupie XZ-10.
    Dzięki a podzielenie się wrażeniami tak też myślałem dlatego odpuściłem sobie i kupiłem zwykłą kartę.
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaskier1969 Zobacz posta
    Właśnie sprawdziłem jak działa to z PC i niestety szału nie ma. Transfer danych zbyt wolny jak dla mnie już przy plikach JPG (takie miałem na karcie) więc z RAW to już w ogóle.
    To jest kwestia samego WiFi i niezależnie od tego jak szybka będzie tak karta, to ograniczeń WiFi się nie przeskoczy.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

To jest kwestia samego WiFi i niezależnie od tego jak szybka będzie tak karta, to ograniczeń WiFi się nie przeskoczy.
    Dokładnie tak właśnie jest. Zakup takiej karty ma sens jedynie jeśli chcemy szybko i wygodnie umieścić zdjęcia w internecie i ewentualnie wcześniej obrobić je za pomocą jakiegoś programu graficznego zainstalowanego na urządzeniu mobilnym typu smartfon czy tablet. Szkoda, że nie można sterować aparatem za pomocą smartfona bo ta opcja byłaby jak sądzę bardzo przydatna.
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Jeśli ktoś szukałby twardego, solidnego "pokrowczyka" do XZ-2 to polecam Lowepro Santiago DV 35 - nie za mały, nie za duży... taki w sam raz na ten aparat. Plusem jest dopasowana wewnątrz kieszonka na dodatkową kartę oraz miękka wyściółka (nie ma obaw o porysowanie ekranu). Wymiary tego opakowania to 6,6x6,2x13,5 cm. Cecha dodatkowa: impact protection - cokolwiek miałoby to znaczyć . Cena w sklepie "nie dla niepełnosprytnych": 59,90 zł.
    A mógłbyś zrobić zdjęcie z aparatem w środku chętnie bym zobaczył ile miejsca ma aparat dookoła, też szukam pokrowca ale zależy mi na takim żeby aparat nie latał w środku.

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

A czy nie lepiej pójść do sklepu z elektroniką, gdzie mają xz-2, i dobrać do niego pokrowiec, przymierzyć, co ci pasuje? To chyba najłatwiejszy sposób. Ja tak zrobiłem.

Mi zależało na tym, by pokrowiec był sztywny i mały, bo i tak trafi do codziennej, normalnej torby, którą noszę. I zakupiłem właśnie Lowepro Santiago DV35. Aparat pasuje akurat, nie lata. Minus jest taki, że trzeba dość dokładnie zwinąć pasek, by się wszystko upakowało ładnie, ale przy dobrym złożeniu mieści się wszystko - dodatkowa bateria i karta też. Ja nie upycham paska do środka, nie przeszkadza mi, że wystaje na zewnątrz, bo konstrukcja pokrowca (dwa suwaki) pozwala ładnie go wypuścić na zewnątrz. A i tak noszę całość w torbie. Gdyby jednak zaszła potrzeba, da się upchać bez szkody dla sprzętu.

A wygląda to mniej więcej tak (jakieś 3 s poszukiwania w google)

Ostatnio edytowane przez hasos ; 21.05.14 o 15:23

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta
    A czy nie lepiej pójść do sklepu z elektroniką, gdzie mają xz-2, i dobrać do niego pokrowiec, przymierzyć, co ci pasuje? To chyba najłatwiejszy sposób. Ja tak zrobiłem.
    Toż właśnie byłem i dobrałem
    Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    Kupiłem Hama Odessa 90L( http://www.cyfrowe.pl/aparaty/pokrow...dessa-90l.html) w MM. Przymierzyłem nawet na miejscu. XZ-2 wchodził dość ciasno, tak jak chciałem. Niezbyt duży, na pasku można umieścić, wszystko OK. Nie przewidziałem jednego. Ciężko tam pomieścić pasek, na którym jest aparat. W sklepie, zdjety z wystawy, był bez. Teraz potrzebowałbym czegoś mniejszego. Jakąś taką krótką smycz na dłoń ? Macie jakiś pomysł? Coś niedużego.

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Prawdę mówiąc, ja też bez paska mierzyłem "na oko", ale i tak jestem zadowolony, bo inne były zbyt duże.

Myślę, że taka smyczka może być ok. Też się nad tym zastanawiam - bardziej poręczna rzecz.

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta

Mi zależało na tym, by pokrowiec był sztywny i mały, bo i tak trafi do codziennej, normalnej torby, którą noszę. I zakupiłem właśnie Lowepro Santiago DV35. Aparat pasuje akurat, nie lata. Minus jest taki, że trzeba dość dokładnie zwinąć pasek, by się wszystko upakowało ładnie, ale przy dobrym złożeniu mieści się wszystko - dodatkowa bateria i karta też. Ja nie upycham paska do środka, nie przeszkadza mi, że wystaje na zewnątrz, bo konstrukcja pokrowca (dwa suwaki) pozwala ładnie go wypuścić na zewnątrz. A i tak noszę całość w torbie. Gdyby jednak zaszła potrzeba, da się upchać bez szkody dla sprzętu.

A wygląda to mniej więcej tak (jakieś 3 s poszukiwania w google)
    Niestety nie ma tego modelu nigdzie u mnie w sklepie, zdjęcia w necie to ja widziałem chociażby to zamieszczone j/w ale to nie jest xz2 na zdjęciu, dlatego miałbym prośbę do właścicieli o zrobienie zdjęcia które pokaże wszystkim jak aparat w nim leży. Zatem do dzieła i zdjęcie proszę

Mieszka w
    KRA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja mam pokrowiec-torebeczke Hama kupioną w saturnie. Normalnie wszedłem do sklepu ze swoim aparatem, zgłosiłem to tylko gościowi z ochrony na wejściu jakby co. Oglądałem, przymierzałem i wybrałem taki:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CAM00227.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	398,4 KB
ID:	118445Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CAM00228.jpg
Wyświetleń:	204
Rozmiar:	440,1 KB
ID:	118446Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CAM00229.jpg
Wyświetleń:	198
Rozmiar:	415,5 KB
ID:	118447Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CAM00231.jpg
Wyświetleń:	197
Rozmiar:	376,2 KB
ID:	118448

Dla mnie jest bardzo fajny, aparat mieści się spokojnie w pozycji "stopką do góry, oraz np. "ekranem w dół". Co prawda trzeba złożyć pasek, ale wystarczy go tylko zwinąć i mieści się bez upychania. Aparat ma troszke luzu ale nie lata w środku. Jest fajnie wykonany, ma dodatkową kieszonkę w której spokojnie można schować jakiś drobiazg. Kieszeń główna zamykana klapką z dwoma zamkami połączonymi paskiem i podwójnym rzepem, więc samo się nie otworzy. Ścianki od środka miękkie, raczej nie są jakieś pancerne, ale chronią aparat gdy się przypadkiem upuści. Przynajmniej Mój ochroniły:] kosztował jakieś 60 złotych może mniej z tego co pamiętam. Model to chyba Hama Syscase III 90. Zdjęcia zrobił mój lg l9 więc miejcie litość.

Zeby nie było, że offtop takie odemnie z pracy :]

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2190157.jpg
Wyświetleń:	229
Rozmiar:	1,26 MB
ID:	118451
    Ostatnio edytowane przez skoczek69 ; 21.05.14 o 20:21

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów