Strona 35 z 54 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 539

Wątek: Jaki program do obróbki zdjęć polecacie?

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Odp: Jaki program do obróbki zdjęć polecacie?

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Ty tak na poważnie, czy żartujesz? Przecież w sprawie abonamentu napisane jest wyraźnie, ze płaci się konkretny egzemplarz TV lub radia, czyli masz w domu trzy odbiorniki TV, to zgodnie z prawem powinieneś zapłacić trzy abonamenty. Masz radio w samochodzie, to też powinieneś za nie zapłacić abonament ...
    Taaaaa.....

a jak wiadomo tłumaczenie się nieznajomością prawa nie jest żadnym argumentem...
    No wlasnie widze..... Podobnie zreszta dziala nadgorliwosc, lub jak kto woli - nadinterpretacja- zwlaszcza licencji producentow, ktore to z prawem czasami nie maja nic wspolnego.

cztery jak ktoś dostaje kasę za swoją prace, to bardziej rozwija produkt, a kolejne upgrade kosztują zazwyczaj 25% kosztów pierwszej licencji.
    Powiedz to tym z Microsoftu
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 19.05.14 o 13:22
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Powiedz to tym z Microsoftu
    Używam na kilku PC'tach, tablecie i telefonach. Jedne z najlepiej wydanych pieniędzy. Wszystko kompatybilne, nawet na telefonie można edytować pliki z MS Office. Kiedyś używałem Open Office - niby można, czemu nie - do domowego stosowania, ale ze światem zewnętrznym żadnej kompatybilności, słowem tragedia i nigdy więcej darmówek i tanich podróbek.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Bez polityki proszę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Używam na kilku PC'tach, tablecie i telefonach. Jedne z najlepiej wydanych pieniędzy. Wszystko kompatybilne, nawet na telefonie można edytować pliki z MS Office. Kiedyś używałem Open Office - niby można, czemu nie - do domowego stosowania, ale ze światem zewnętrznym żadnej kompatybilności, słowem tragedia i nigdy więcej darmówek i tanich podróbek.
    To nie jest kwestia darmowości. "Tanie podróbki" jest tu zupełnie nie uzasadnione. Sprawa jest bardzo prosta jeśli format plików będzie jawny i ogólnodostępny, to będziesz miał całą tonę programów, które poprawnie obsługują plik Office. I tu wracamy do programów graficznych. Format JPG nie jest tajny i w programach do obróbki możesz przebierać jak w ulęgałkach - zarówno płatnych jak i darmowych. To jest kwestia potrzeb. W naszym wspaniałym kraju utarło się, że musimy mieć zawsze najbardziej wypasioną, topową wersję programu. To że docelowo wykorzystamy może 5% funkcjonalności to jest już nieistotne. Jeden będzie potrzebował PhotoShopa i całej tony płatnych filtrów i wyciśnie z tego maksimum, a innemu wystarczy inny płatny lub darmowy program i w ogólnym rozrachunku będzie więcej niż zadowolony.
    The question is, who cares?

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    To nie jest kwestia darmowości. "Tanie podróbki" jest tu zupełnie nie uzasadnione. Sprawa jest bardzo prosta jeśli format plików będzie jawny i ogólnodostępny, to będziesz miał całą tonę programów, które poprawnie obsługują plik Office.
    No i właśnie o pieniądze tu chodzi, MS tu rozdaje karty i pewnie od udostępnienia formatu oczekuje opłat, no i słusznie bo to przecież biznes a nie fundacja charytatywna.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Skoro odniosles sie tylko do ostatniej części mojej wypowiedzi, to uważam, że sprawe abonamentu masz już obcykana?
    Uzywam openoffice (libre office) od ladnych kilku lat na zmiane z MS Office - tylko dlatego, ze mam za darmo. Nie robi mi żadnej roznicy - moze u ciebie problemem jest znajomosc obslugi a nie "darmowosc"?
    A czy przypadkiem windows na wszystkie urządzenia z ekranem do 9" nie jest dostarczany producentom za darmo przez Microsoft? Bedziesz teraz zmienial telefon z tego powodu?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Dostałam wiadomość od Pana z Adobe w mojej sprawie (dla przypomnienia zastanawiałam się czy mogę zainstalować na nieswoim kompie a później jak będę już miała swój to przenieść).
    Żeby przenieść trzeba sobie numer seryjny zarejestrować na adobe id i przeprowadzić dezaktywację (czyli że odinstalować tylko czy jeszcze jakieś formalności przez adobe?)

W kwestii sporów licencyjnych: pytałam czy jeśli zainstaluję na komputerze kolegi to czy on też będzie mógł korzystać legalnie czy musi omijać ten folder z daleka i dostałam odpowiedź: "Tak, osoba może z niego korzystać do czasu gdy nie zostanie on zainstalowany na nowym komputerze - Możecie się dzielić "
    Zinterpretujcie sobie jeśli chcecie
    Ostatnio edytowane przez zosia ; 19.05.14 o 16:17

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    Dostałam wiadomość od Pana z Adobe w mojej sprawie (dla przypomnienia zastanawiałam się czy mogę zainstalować na nieswoim kompie a później jak będę już miała swój to przenieść).
    Żeby przenieść trzeba sobie numer seryjny zarejestrować na adobe id i przeprowadzić dezaktywację (czyli że odinstalować tylko czy jeszcze jakieś formalności przez adobe?)

W kwestii sporów licencyjnych: pytałam czy jeśli zainstaluję na komputerze kolegi to czy on też będzie mógł korzystać legalnie czy musi omijać ten folder z daleka i dostałam odpowiedź: "Tak, osoba może z niego korzystać do czasu gdy nie zostanie on zainstalowany na nowym komputerze - Możecie się dzielić "
    Zinterpretujcie sobie jeśli chcecie
    Jak dla mnie bąba
    Wick i wszystko jasne.
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 19.05.14 o 16:19
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

zamiast zarejestruję miało być zainstaluję -w interpretacjach każde słowo ważne ;P

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Corel After Shot ma mieć nową wersję? Nie wierzę.
    Przez dobre 3 lata wyszła jedna aktualizacja z wsparciem dla nowszych puszek. Dla EM1 nie ma jej do dzisiaj.
    Bardzo mi pasował ale za kolejną wersję nie zapłacę, już kupiłem LR
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra