Wg mnie gorzej jak w telefonie nowej generacji, glownie chodzi o jasnosc, co nie zmienia faktu, ze da sie nawigowac
pozdroofka
Wg mnie gorzej jak w telefonie nowej generacji, glownie chodzi o jasnosc, co nie zmienia faktu, ze da sie nawigowac
pozdroofka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Wszystkie ekrany w słońcu będą się gorzej sprawować niż wizjer. Plusem XZ-2 jest fakt, że można wizjer dokupić.
The question is, who cares?
Ja dzisiaj kadrowałem xz-2 na słońcu. Lepszy dla mnie był wizjer.O wiele lepszy. Co nie oznacza że nie można kadrować na wyświetlaczu. Jednak co wizjer to wizjer.![]()
To i ja pokaże fotkę w wątku o xz-2. Dla tych którzy się jeszcze zastanawiają nad zakupem. Bo ja jestem mega zadowolony z tej zabawki. Duży aparat mam do zadań specjalnych. I jak to mówią-najlepszy aparat to taki, który zawsze ma się przy sobie. A w moim przypadku właśnie tak jest
Pani łosiowa
Większość zdjęć które zaprezentowałem w wątku "zdjęcia do oceny" jest poczynine własnie xz-2![]()
Co to jest partyzancki marketing? Wie ktoś![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Zdaję sobie sprawę, że wizjer w kompakcie to luksus. Mam już parę lat na karku i dla mnie aparat to ciągle jeszcze urządzenie, które się odruchowo przystawia do policzka. Myślałem, że wyświetlacze w aparatach są super-duper i widać wszystko jak na dłoni. Jak w takich e-czytnikach np. ale to pewnie pieśń przyszłości. Dla mnie dokładanie wizjera do XZ-2 powoduje, że traci na swojej kompaktowości. Jak mówicie, że da się z tym żyć to pewnie tak jest. W sklepie takiego testu się nie zrobi (zresztą i tak przeważnie aparaty są rozładowane). Na szczęście można pognębić ludzi na forum...
Cześć. Przymierzam się do zakupu xz-2 i z racji tego, że nigdy nie miałem Olka (był Pentax, Sony i Canon) mam pytanie o proporcje obrazu. Rozumiem, że 4:3 to jest w Olku standard, ale czy można zmienić zapis zdjęć na format 16:9?
Ostatnio edytowane przez hasos ; 5.05.14 o 18:00
Można zmienić na 16:9