masz racje poprzeczka nie jest postawiona wysoko, dlatego często nie warto przesadzac z zakupami drogiego sprzętu.
Ale Ty o krościastych cyckach, a gadamy o fotkach grupowych.
---------- Post dodany o 19:15 ---------- Poprzedni post był o 19:09 ----------
Wiesz co, czytam te rewelacje DXO i z punktacji wynikają straszne różnice, w realu niewielkie. Np, Sony RX100 punkciki mizerna- cóż 1 ca,l a fotki, także w pomieszczeniach są ok. Oczywiście to nie FF, nie ma o czym gadać, ale nie na tyle na ile wynosi różnica w punktacji na DXO. Przyznaję, że nie bardzo poczytałem jak to oni testujeą i jakie wagi przyjmują. Może jakaś logika tam jest.
Ale o czym ty wogole teraz piszesz.
Wczesniej palnales tekst o degradacji, o splyceniu DR, i innych szumach.
To zacytowalem dosyc wiarygodne zrodlo, gdzie Twoj poglad sie niebardzo sprawdza...
pozdro
---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:22 ----------
Skad ja moge takie rzeczy wiedziec, jestes dorosly facet, siedzisz w systemie zoltego 3 lata, to chyba powinienes wiedziec czego chcesz.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Czyli na krościate cycki trzeba kupować FF i obiektywy z fmin=1.2 ? A nie będzie taniej i lepiej kilka razy kliknąć w PS'ie.... przy obróbce foci z kompakcia.
Boa, oczywiście, że zrzędliwe ciotki nie zamawiają fotografów na wesele, ale one są tzw. środowiskiem opiniotwórczym ...
PS
Apropos izolowania za pomocą małej GO Państwa Młodych od otaczającej ich rzeczywistości, to nie lepiej zrobić im sesję w pustym kościele, bez gapiących się ciotek i wujków, którzy zanieczyszczają tło?
Przecież zdjęcia z uroczystości mają pokazać właśnie tą uroczystość i wszystkich biorących w niej udział, ich emocje, wzajemne relacje itp., a jak to można pokazać jak każda fotka skutecznie izoluje plany za pomocą płytkiej GO ...
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 1.05.14 o 13:53
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Nawet nie wiesz jak bardzo jestem szczęśliwy, że obracamy się w zupełnie innych kręgach
No tak, tylko Ty o tym wiesz, bo masz już porównanie.
A ja zawsze lubię spróbować osobiście.
Jeśli się nie dogadamy, to sprzedam to wszystko w cholerę, kupię D7100 i tyle![]()
Ostatnio edytowane przez Boa ; 2.05.14 o 11:54
Boa a to Ty pisałeś,że będziesz wprowadzać EM1 na śluby? Jeżeli tak,to jak tam się aparat spisuje ,bo rozumiem,że sezon się zaczął![]()
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com