Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 94

Wątek: Fotografia Weselna OM-D E-M5

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: Fotografia Weselna OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Czyzby?
    Gdzies ty sie uchowal tyle czasu:
    Proshe, bida fufu vs top hiper pro m4/3
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compa...E-M1___915_909

W kazdym aspekcie od dynamiki po szum, dostaje po gaciach mikrus, nawet jak odpowiednio podniesiesz wartosci fufu.

Pozdrafiam czule

pozdro
    Czyli błądzę, skoro od ponad 3 lat siedzę w systemie Nikona z podstawą w postaci D700 + 35/50/85 & kilka zoomów, a teraz zamiast dokupić sobie D610 kupiłem E-M1 i powoli zaczynam kompletować szklarnię

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie chce mi się cytować poszczególnych zdań i odnosić się do każdego z nich osobno. Napiszę tylko, że ostrość obiektywu w fotografii ślubnej to najmniejszy problem. Format prezentacji zdjęć po prostu stawia poprzeczkę na tyle nisko, że nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. A widać ma być to, co powinno być widoczne, a wszystko inne lepiej, żeby ukryć. Wytłumacz pannie młodej, że "ma być widać", dlatego zostawiłeś jej wszystkie pryszcze na dekolcie
    masz racje poprzeczka nie jest postawiona wysoko, dlatego często nie warto przesadzac z zakupami drogiego sprzętu.
    Ale Ty o krościastych cyckach, a gadamy o fotkach grupowych.

---------- Post dodany o 19:15 ---------- Poprzedni post był o 19:09 ----------

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Czyzby?
    Gdzies ty sie uchowal tyle czasu:
    Proshe, bida fufu vs top hiper pro m4/3
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compa...E-M1___915_909

W kazdym aspekcie od dynamiki po szum, dostaje po gaciach mikrus, nawet jak odpowiednio podniesiesz wartosci fufu.

Pozdrafiam czule

pozdro
    Wiesz co, czytam te rewelacje DXO i z punktacji wynikają straszne różnice, w realu niewielkie. Np, Sony RX100 punkciki mizerna- cóż 1 ca,l a fotki, także w pomieszczeniach są ok. Oczywiście to nie FF, nie ma o czym gadać, ale nie na tyle na ile wynosi różnica w punktacji na DXO. Przyznaję, że nie bardzo poczytałem jak to oni testujeą i jakie wagi przyjmują. Może jakaś logika tam jest.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Wiesz co, czytam te rewelacje DXO i z punktacji wynikają straszne różnice, w realu niewielkie. Np, Sony RX100 punkciki mizerna- cóż 1 ca,l a fotki, także w pomieszczeniach są ok. Oczywiście to nie FF, nie ma o czym gadać, ale nie na tyle na ile wynosi różnica w punktacji na DXO. Przyznaję, że nie bardzo poczytałem jak to oni testujeą i jakie wagi przyjmują. Może jakaś logika tam jest.
    Ale o czym ty wogole teraz piszesz.
    Wczesniej palnales tekst o degradacji, o splyceniu DR, i innych szumach.
    To zacytowalem dosyc wiarygodne zrodlo, gdzie Twoj poglad sie niebardzo sprawdza...

pozdro

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:22 ----------

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Czyli błądzę, skoro od ponad 3 lat siedzę w systemie Nikona z podstawą w postaci D700 + 35/50/85 & kilka zoomów, a teraz zamiast dokupić sobie D610 kupiłem E-M1 i powoli zaczynam kompletować szklarnię
    Skad ja moge takie rzeczy wiedziec, jestes dorosly facet, siedzisz w systemie zoltego 3 lata, to chyba powinienes wiedziec czego chcesz.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    136
    Moja galeria

Ja się tam dziwię prawdę powiedziawszy. E-M1 jest fajny, ale mając kompletny system Nikona raczej wolałbym na Twoim miejscu dokupić jakieś nikonowe APS-C.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wytłumacz pannie młodej, że "ma być widać", dlatego zostawiłeś jej wszystkie pryszcze na dekolcie
    Czyli na krościate cycki trzeba kupować FF i obiektywy z fmin=1.2 ? A nie będzie taniej i lepiej kilka razy kliknąć w PS'ie .... przy obróbce foci z kompakcia.

Boa, oczywiście, że zrzędliwe ciotki nie zamawiają fotografów na wesele, ale one są tzw. środowiskiem opiniotwórczym ...

PS
    Apropos izolowania za pomocą małej GO Państwa Młodych od otaczającej ich rzeczywistości, to nie lepiej zrobić im sesję w pustym kościele, bez gapiących się ciotek i wujków, którzy zanieczyszczają tło?
    Przecież zdjęcia z uroczystości mają pokazać właśnie tą uroczystość i wszystkich biorących w niej udział, ich emocje, wzajemne relacje itp., a jak to można pokazać jak każda fotka skutecznie izoluje plany za pomocą płytkiej GO ...
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 1.05.14 o 13:53

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Czyli na krościate cycki trzeba kupować FF i obiektywy z fmin=1.2 ? A nie będzie taniej i lepiej kilka razy kliknąć w PS'ie .... przy obróbce foci z kompakcia.

Boa, oczywiście, że zrzędliwe ciotki nie zamawiają fotografów na wesele, ale one są tzw. środowiskiem opiniotwórczym ...

PS
    Apropos izolowania za pomocą małej GO Państwa Młodych od otaczającej ich rzeczywistości, to nie lepiej zrobić im sesję w pustym kościele, bez gapiących się ciotek i wujków, którzy zanieczyszczają tło?
    Przecież zdjęcia z uroczystości mają pokazać właśnie tą uroczystość i wszystkich biorących w niej udział, ich emocje, wzajemne relacje itp., a jak to można pokazać jak każda fotka skutecznie izoluje plany za pomocą płytkiej GO ...

Można przecież potem ich uczynić tematem zdjęcia i im cyknąć fotkę na f 1.2
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Nawet nie wiesz jak bardzo jestem szczęśliwy, że obracamy się w zupełnie innych kręgach

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Ja się tam dziwię prawdę powiedziawszy. E-M1 jest fajny, ale mając kompletny system Nikona raczej wolałbym na Twoim miejscu dokupić jakieś nikonowe APS-C.
    No tak, tylko Ty o tym wiesz, bo masz już porównanie.
    A ja zawsze lubię spróbować osobiście.

Jeśli się nie dogadamy, to sprzedam to wszystko w cholerę, kupię D7100 i tyle
    Ostatnio edytowane przez Boa ; 2.05.14 o 11:54

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Jeśli się nie dogadamy, to sprzedam to wszystko w cholerę, kupię
    A no właśnie. W obecnych czasach zmiana klamotów to kilka dni. W ostatnich dwóch latach kilka razy coś kupowałem, sprzedawałem, pożyczałem - zależnie od roboty jaka się trafiała. Jednych zły system boli całe życie, drugich do momentu zmiany klamotów .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Boa a to Ty pisałeś,że będziesz wprowadzać EM1 na śluby? Jeżeli tak,to jak tam się aparat spisuje ,bo rozumiem,że sezon się zaczął
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Nawet nie wiesz jak bardzo jestem szczęśliwy, że obracamy się w zupełnie innych kręgach
    Ja też się bardzo cieszę, że nie muszę na życie zarabiać kotletami