ale z wrażenia?![]()
ale z wrażenia?![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Pozwolę się nie zgodzić (mając w pamięci część testu ztcp CV25/.95; ztcp rozdział rozdzielczość). Akurat mniejsza go to ostatnie czego mi brakuje w m43, ale ztcp to redaktor optyczne stwierdził, że jaśniejsza szkła wcześniej dochodzą
Cała ta dyskusja mz bardzo fajnie ilustruje pewne rzeczy, tu na forum. Nie było by żadnej dyskusji gdyby to był słoik za $400-600 (jak w przypadku PL25DG).
Z mojej strony mogę napisać tylko tyle: szkło za $1300*, z napisem Leica akurat transmisję powinno mieć standardową.
Co się zaś tyczy twojego ... w #234 to TAK, Cron będzie bardziej szumieć, ma wbudowany stabilizator...
Poczekaj do 23. i sam się przekonaj. Odczekasz grzecznie swoje w kolejce, poprosisz pana w B&H na pewno ci użyczy egzemplarz demo.
Tu mała próbka
* po $300 rabacie "uszkodzonego" pudełka by ominąć sugerowaną cenę Panasa.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Aaa, czyli obiektyw jest dobry, tylko wam zal dupe ściska ze jest taki drogi ? I nie mozna bylo tak od razu , tylko szukacie jakichs wymówek w tabelkach, testach i porównaniach.
I o to przecież chodzi w tym wszystkim. Masz do wyboru kilkadziesiat obiektywów (naliczylem 86 z wersjami kolorystycznymi) do systemu m43. Wybierac co komu pasuje/na co kogo stać i cieszyc sie fotografia a nie wiecznie narzekać.
---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post był o 10:24 ----------
Jeszcze taka refleksja przy okazji tej dyskusji. W mojej opinii, zaznczam mojej ... Takie parametry jak ostrość, jasność i cena są przewartościowane. Dla mnie wazniejsze jest to jak obiektyw obrazuje, jaki daje bokeh. Nie GO, ale bokeh. Takie cechy obiektywu sa bardzo subiektywne i to co mnie sie będzie podobac, komuś innemu nie musi. Jest wiele szkiel które mi sie podobaja ale ich nie mam i nie będę mial. Bo sa za drogie. Jest jeszcze wiecej obiektywów które w ocenie ludu sa dobre (tanie, ostre, jasne) i stać mnie na nie ale ich nie mam, bo mi sie nie podobają. Tylko po co leczyc swoje frustracje plujac na forach na producentów, dystrybutorow, systemy podatkowe i innych użytkowników mających inne zdanie niż moje ? Wole wziąć ten sprzet który mam (na który mnie stać) i robić tym sprzętem to do czego jest przeznaczony. Ile radosci to daje, uwierzcie.
Wuzet, plus w pamięci.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
dałem za Ciebie![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Dzięki![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo